Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Oana Badea va fi candidatul PNL la Primăria Aiud

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Candidatura Oanei Badea la Primăria Aiud a fost validată, joi seara, de Comitetul Executiv Județean al Partidului Național Liberal Alba.

Oana Badea (46 de ani) este candidatul liberalilor la Aiud, ea fiind desemnată după ce a intrat într-un sondaj intern cu Alin Florea, candidat susținut de vechii liberali.

Oana Badea02

Oana Badea, care a fost susținută de fostul PDL, ar fi câștigat detașat un sondaj, realizat, recent, în care a fost inclus și Alin Florea.

Acesta ar fi al doilea sondaj realizat de liberali la Aiud, deoarece în primul nu a intrat și Alin Florea, propus, ulterior, de vechii liberali.

Oana Badea a declarat, în ianuarie, la radio Unirea FM, că ”bătălia la Primăria Aiud se dă între PNL și PSD”. Între timp, social-democrații l-au desemnat candidat la Aiud pe actualul viceprimar, Liviu Rusu, care este și președinte al organizației municipale.

Oana Badea este în prezent consilier local, după ce, în 2012, a candidat din partea PDL la Primăria Aiud, însă a pierdut în fața actualului primar, Horațiu Josan.

Cu ce au rămas liberalii, în Alba, după fuziunea între PDL și PNL

Rivalizările din ”Marele PNL” au luat amploare după ce, în octombrie 2015, fostul copreședinte PNL Alba Adrian Teban și prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu au organizat o conferință de presă fără ”știrea” PDL-iștilor în care au arătat că îl susțin pe Mihai Apolzan la Primăria Sebeș.

Citește și Mihai Apolzan, candidatul vechiului PNL la Primăria Sebeș. Va intra în competiția internă cu Dorin Nistor – susținut de fostul PDL

Foștii PDL-iști au câștigat, detașat, lupta internă în fața vechilor liberali. După o serie de dispute publice și private, PDL a pus, în Alba, candidatul la Aiud și Sebeș, Mircea Hava a fost validat președinte unic al noului PNL, iar Ion Dumitrel a fost desemnat candidat pentru președinția Consiliului Județean Alba.

Citește și Atanasiu, întrebat dacă PNL îl va susține pe Dumitrel la președinția CJ Alba: Nu am discutat încă. Avem timp

Vechii liberali se consolează doar cu președinția PNL Alba Iulia, după ce Florin Roman a fost validat președinte unic, iar Paul Voicu a devenit prim-vicepreședinte al acestei organizații.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

O comună din Alba, atracție pentru flotanți! Promisiunea gratuității serviciului de colectare a gunoiului, posibilă cauză a fluxului migrator?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O comună din Alba, atracție pentru flotanți! Promisiunea gratuității serviciului de colectare a gunoiului, posibilă cauză a fluxului migrator? 75 de români au ales Galda de Jos ca domiciliu în nici 4 luni Fluxurile migratorii moderne sunt preponderent de la sat la oraș. De aceea, este de laudă pentru o localitate rurală să înregistreze în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea