Rămâi conectat

Politică Administrație

PNL Alba: ”Alin Florea nu este candidatul partidului pentru Primăria Aiud!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alin Florea nu este candidatul PNL pentru Primăria Aiud. Desemnarea candidatului PNL pentru Primăria Aiud se va face în urma unei proceduri stabilită de conducerea națională a partidului, care este valabilă în toată țara.

pnl albaAstfel, potrivit Hotărârii nr. 2/31 ianuarie 2015 a Consiliului Național al PNL, Comitetul Local Executiv (CLEx – organ executiv de conducere al partidului la nivel local) este forul care propune Comitetului de Coordonare Local (CCL -format din Biroul Politic Local comasat, paritar, PNL+PDL și toți membri din organizația respectivă), spre validare, candidaturile pentru alegerile interne. Candidaturile sunt apoi înaintate, la nivel județean, către Comitetul Județean Executiv (CJEx – organ executiv de conducere al partidului la nivel județean) care, la rândul său, stabilește candidații de primar și îi supune spre aprobare Biroului Politic Județean (BPJ – organ comasat, paritar, format din reprezentanți ai PNL și PDL, în mod egal).

Mai mult decât atât, pentru desemnarea candidaților de primar, pe lângă activitatea politică a acestora, este obligatorie și efectuarea unor sondaje de opinie ce vor indica notorietatea și încrederea de care dispune fiecare candidat, conform Regulamentului pentru candidați, aprobat de CJEx și validat de BPJ comsat, paritar.

În cazul Municipiului Aiud, în ședința CJEx din data de 12 noiembrie 2015, s-a stabilit efectuarea unui sondaj de opinie de către o casă de sondaje independentă, domnul Horațiu Josan propunând ca persoanele testate prin acest sondaj să fie Alin Florea și Oana Badea. Propuenrea domnului Josan este consemnată și în procesul-verbal al ședinței.

În consecință, candidatura domnului Alin Florea este nestatutară și nu poate fi luată în considerare, în acest moment, candidatul PNL pentru Primăria Municipiului Aiud urmând să fie stabilit și anunțat după parcurgerea etapelor menționate mai sus.

Marius HAȚEGAN, secretar General al Comitetului Județean Executiv al PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea