Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Cultură Educație

O mamă disperată aşteaptă răspunsuri

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Mă numesc Mircea Paraschiva, născută în 12.02.1955, cu domiciliul în Sântimbru, str. Crinului 153, jud. Alba cu B.I. seria AX nr. 223387, eliberat de Pol. Alba Iulia la data de 21.02.05. Prin această scrisoare vreau din tot sufletul să-i rog pe d-nii procurori, judecători şi chiar şi pe dl ministru sau dl. preşedinte să-mi dea câteva lămuriri şi totodată vreau să explic ce nu înţeleg, şi să descriu toată povestea mea la care până acum nu a avut cine să-mi dea răspunsul corect.
Sunt o mamă de 56 de ani care am muncit să-mi cresc doi copii, singură şi să-i educ, în acelaşi timp să mă mândresc cu ei şi să fiu mulţumită căci câte greutăţi am întâmpinat nu m-am dat bătută şi încerc în continuare să lupt pentru dreptate dar de data aceasta şi în acest sistem cred că orice pălmaş care caută dreptate, se luptă cu morile de vânt.
Poate vă întrebaţi de ce cred eu aşa dar vă explic: în 19 octombrie 2010 băiatul meu care era singurul meu sprijin care pe atunci muncea şi mă ajuta a fost arestat: motivul: că i-a fost ascultat telefonul şi că ar avea ceva probe căci este într-un grup care domnii procurori l-au numit grupul „prostituate pentru VIP-uri”. Am înţeles că în acest grup nici nu se cunoşteau toţi între ei în momentul arestării, dar li s-au construit nişte dosare şi cel puţin la fiul meu dacă nu s-au găsit probe pentru a-l inculpa cât de tare, s-au introdus în dosar inclusiv amenzile care le avea, pentru că a circulat cu un scuter ce nu necesita carnet doar că nu a fost înscris, sau că a cunoscut câteva fete care făceau pe animatoarele. De atunci şi până în data de 13.01.2011 a primit în fiecare lună mandate de 29 de zile. La această dată am sperat că au dreptul să li se schimbe şi lor încadrarea din arest preventiv în anchetarea în libertate cu condiţia de a nu părăsi localitatea dar, stimaţi domni, nu s-a întâmplat aşa deoarece, părerea mea, aceşti copii nu au părinţi parlamentari, nici părinţi cu bani şi influenţă. Vă întreb pe d-voastră cei ce puteţi să-mi daţi un răspuns: Legea nu este egală pentru toţi? Dacă da, vă întreb DE CE lipsesc din boxele acuzaţilor VIP-urile? DE CE fiul unei parlamentare care a fost acuzat pentru trei fapte care s-au văzut la televizor căci le-a comis grave şi s-au putut dovedi, a fost eliberat şi cercetat în libertate şi aceşti copii care nu sunt de bani gata şi nu au atâtea fapte comise grave trebuie să stea închişi? DE CE trebuie să-i ţineţi să-i demoralizaţi, să-i înrăiţi căci cred eu că nu devin mai educaţi şi mai buni în aresturi sau puşcării căci crime nu au făcut. Violuri nici atât: de furat nu au furat, de tâlhărit nu, de vândut ţara nu. S-a spus că au aruncat cu cocteiluri Molotov în curtea unui datornic dar de ce nu s-a spus că pagube nu s-au produs? DE CE? d-lor de ce? Am atâtea întrebări la care nu primesc niciun răspuns. Vă rog pe toţi cei ce citiţi această scrisoare, daţi-mi un răspuns sau cred că aş putea să mi-l dau singură. Ori să fac o cerere să intru în Parlament, ori să protestez prin faţa tuturor clădirilor, celor ce ar trebui să vadă purul adevăr din această oropsită ţară.
Credeţi că dacă ne-am duce toţi părinţii să ne strigăm durerea pe stradă ne-ar auzi cineva? daţi-mi răspuns vă rog, la toate întrebările d-lor cu legea-n faţă şi aplicată după cum vă convine sau după influenţă. Dacă eram şi noi Mazăre sau Negoiţă sau alte persoane cu influenţă credeţi că nu erau copiii noştri liberi? Nu doresc să se schimbe legea şi nu scriu să se înţeleagă că dacă sunt vinovaţi şi cu fapte grave aş dori să nu fie pedepsiţi; dar nu mai faceţi diferenţă dintre un copil de bani gata şi cu părinţi cu influenţă şi un amărât de copil din părinţi săraci şi care au muncit să-i crească, nu au dormit în Parlament. DE CE d-lor procurori, judecători şi toţi cei ce deţineţi legea, nu acordaţi şanse să se schimbe în bine cei ce nu au mai fost implicaţi în dosare şi nu au mai avut de-a face cu tribunalul, să se reabiliteze, nu să se înrăiască ţinându-i ca pe animale în boxe căci se spune că ţara este în criză şi se scumpesc toate. DE CE? nu-i lăsaţi să muncească liberi să-şi câştige pâinea, mă refer la cei ce nu au fapte atât de grave, cum ar fi aceşti copii care i-aţi caracterizat ca fiind pericole publice. DE CE consumaţi cu ei apa, lumina, mâncarea, atât cât sunt etc. de ce? Au voie 5 minute să dea un telefon pe săptămână şi o jumătate de oră la vorbitor „vizită” de nici nu mai ştiu vorbi civilizat, ei fiind închişi şi stresaţi neavând cu cine vorbi frumos, uită de respect şi de calmitate. De ce vreţi să-i înnebuniţi?
De ce vreţi domnilor să ne pierdem încrederea în justiţia română? În statul român? Şi în toţi cei ce ar trebui să ne conducă şi să ne apere drepturile şi la cei mai săraci şi mai puţin norocoşi. Vă rog daţi-mi răspunsuri şi ajutaţi-mă să înţeleg de ce? Toate aceste nedreptăţi ni se fac doar nouă „pălmaşilor”?
Sper că va citi aceste rânduri cineva cu suflet care va şti răspunsul la toate De CE-urile şi poate se va face lumină şi în acest „carambol” şi se va schimba „arestul preventiv cu audiere în libertate” căci nu sunt atât de periculoşi după cum sunt descrişi de procurori, majoritatea având familii şi copii.
Sper că această poveste a mea va fi citită de toţi cei în drept de a aplica legea corect pentru toţi, egal, adică şi pentru cei fără funcţii şi bani, cât şi pentru cei cu bani şi influenţă.
Vă mulţumesc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea de Vest din Timișoara deschide platforma online de admitere pentru înscrierea candidaților (P)

Bogdan Ilea

Publicat

în

Universitatea de Vest din Timișoara deschide platforma online de admitere pentru înscrierea candidaților (P) Viitorii studenți UVT își pot crea dosarele de înscriere, online, pe platforma de admitere, accesând site-ul admitereonline.uvt.ro – Aspiranții la studii universitare pot începe oficial procesul de admitere la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), prin intermediul platformei online special creată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea