Rămâi conectat

Cultură Educație

O mamă disperată aşteaptă răspunsuri

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Mă numesc Mircea Paraschiva, născută în 12.02.1955, cu domiciliul în Sântimbru, str. Crinului 153, jud. Alba cu B.I. seria AX nr. 223387, eliberat de Pol. Alba Iulia la data de 21.02.05. Prin această scrisoare vreau din tot sufletul să-i rog pe d-nii procurori, judecători şi chiar şi pe dl ministru sau dl. preşedinte să-mi dea câteva lămuriri şi totodată vreau să explic ce nu înţeleg, şi să descriu toată povestea mea la care până acum nu a avut cine să-mi dea răspunsul corect.
Sunt o mamă de 56 de ani care am muncit să-mi cresc doi copii, singură şi să-i educ, în acelaşi timp să mă mândresc cu ei şi să fiu mulţumită căci câte greutăţi am întâmpinat nu m-am dat bătută şi încerc în continuare să lupt pentru dreptate dar de data aceasta şi în acest sistem cred că orice pălmaş care caută dreptate, se luptă cu morile de vânt.
Poate vă întrebaţi de ce cred eu aşa dar vă explic: în 19 octombrie 2010 băiatul meu care era singurul meu sprijin care pe atunci muncea şi mă ajuta a fost arestat: motivul: că i-a fost ascultat telefonul şi că ar avea ceva probe căci este într-un grup care domnii procurori l-au numit grupul „prostituate pentru VIP-uri”. Am înţeles că în acest grup nici nu se cunoşteau toţi între ei în momentul arestării, dar li s-au construit nişte dosare şi cel puţin la fiul meu dacă nu s-au găsit probe pentru a-l inculpa cât de tare, s-au introdus în dosar inclusiv amenzile care le avea, pentru că a circulat cu un scuter ce nu necesita carnet doar că nu a fost înscris, sau că a cunoscut câteva fete care făceau pe animatoarele. De atunci şi până în data de 13.01.2011 a primit în fiecare lună mandate de 29 de zile. La această dată am sperat că au dreptul să li se schimbe şi lor încadrarea din arest preventiv în anchetarea în libertate cu condiţia de a nu părăsi localitatea dar, stimaţi domni, nu s-a întâmplat aşa deoarece, părerea mea, aceşti copii nu au părinţi parlamentari, nici părinţi cu bani şi influenţă. Vă întreb pe d-voastră cei ce puteţi să-mi daţi un răspuns: Legea nu este egală pentru toţi? Dacă da, vă întreb DE CE lipsesc din boxele acuzaţilor VIP-urile? DE CE fiul unei parlamentare care a fost acuzat pentru trei fapte care s-au văzut la televizor căci le-a comis grave şi s-au putut dovedi, a fost eliberat şi cercetat în libertate şi aceşti copii care nu sunt de bani gata şi nu au atâtea fapte comise grave trebuie să stea închişi? DE CE trebuie să-i ţineţi să-i demoralizaţi, să-i înrăiţi căci cred eu că nu devin mai educaţi şi mai buni în aresturi sau puşcării căci crime nu au făcut. Violuri nici atât: de furat nu au furat, de tâlhărit nu, de vândut ţara nu. S-a spus că au aruncat cu cocteiluri Molotov în curtea unui datornic dar de ce nu s-a spus că pagube nu s-au produs? DE CE? d-lor de ce? Am atâtea întrebări la care nu primesc niciun răspuns. Vă rog pe toţi cei ce citiţi această scrisoare, daţi-mi un răspuns sau cred că aş putea să mi-l dau singură. Ori să fac o cerere să intru în Parlament, ori să protestez prin faţa tuturor clădirilor, celor ce ar trebui să vadă purul adevăr din această oropsită ţară.
Credeţi că dacă ne-am duce toţi părinţii să ne strigăm durerea pe stradă ne-ar auzi cineva? daţi-mi răspuns vă rog, la toate întrebările d-lor cu legea-n faţă şi aplicată după cum vă convine sau după influenţă. Dacă eram şi noi Mazăre sau Negoiţă sau alte persoane cu influenţă credeţi că nu erau copiii noştri liberi? Nu doresc să se schimbe legea şi nu scriu să se înţeleagă că dacă sunt vinovaţi şi cu fapte grave aş dori să nu fie pedepsiţi; dar nu mai faceţi diferenţă dintre un copil de bani gata şi cu părinţi cu influenţă şi un amărât de copil din părinţi săraci şi care au muncit să-i crească, nu au dormit în Parlament. DE CE d-lor procurori, judecători şi toţi cei ce deţineţi legea, nu acordaţi şanse să se schimbe în bine cei ce nu au mai fost implicaţi în dosare şi nu au mai avut de-a face cu tribunalul, să se reabiliteze, nu să se înrăiască ţinându-i ca pe animale în boxe căci se spune că ţara este în criză şi se scumpesc toate. DE CE? nu-i lăsaţi să muncească liberi să-şi câştige pâinea, mă refer la cei ce nu au fapte atât de grave, cum ar fi aceşti copii care i-aţi caracterizat ca fiind pericole publice. DE CE consumaţi cu ei apa, lumina, mâncarea, atât cât sunt etc. de ce? Au voie 5 minute să dea un telefon pe săptămână şi o jumătate de oră la vorbitor „vizită” de nici nu mai ştiu vorbi civilizat, ei fiind închişi şi stresaţi neavând cu cine vorbi frumos, uită de respect şi de calmitate. De ce vreţi să-i înnebuniţi?
De ce vreţi domnilor să ne pierdem încrederea în justiţia română? În statul român? Şi în toţi cei ce ar trebui să ne conducă şi să ne apere drepturile şi la cei mai săraci şi mai puţin norocoşi. Vă rog daţi-mi răspunsuri şi ajutaţi-mă să înţeleg de ce? Toate aceste nedreptăţi ni se fac doar nouă „pălmaşilor”?
Sper că va citi aceste rânduri cineva cu suflet care va şti răspunsul la toate De CE-urile şi poate se va face lumină şi în acest „carambol” şi se va schimba „arestul preventiv cu audiere în libertate” căci nu sunt atât de periculoşi după cum sunt descrişi de procurori, majoritatea având familii şi copii.
Sper că această poveste a mea va fi citită de toţi cei în drept de a aplica legea corect pentru toţi, egal, adică şi pentru cei fără funcţii şi bani, cât şi pentru cei cu bani şi influenţă.
Vă mulţumesc.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Ziarul Unirea

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Luni, 24 ianuarie 2022, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba propune publicului un program dedicat Unirii Principatelor Române, care poate fi urmărit online, pe pagina de socializare a instituției, începând cu ora 09.00.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Pornind de la simbolistica evenimentului rămas în istorie și sub numele de Mica Unire, documentat în colecțiile bibliotecii de Ana Maria Pienar, bibliograful instituției, echipa bibliotecii a pregătit diverse momente și materiale, care vor fi postate pe tot parcursul zilei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Recomandări de carte pentru copii și adulți, expoziții tematice, lecturi și prezentări video, informații inedite despre evenimentul care a contribuit la realizarea statului național unitar român, dar și incursiuni în memoria culturală a românilor, oferite de prof. Daniela Floroian, prin intermediul unor tablouri și fotografii celebre ce ilustrează atât portul popular la 24 ianuarie 1859, cât și hora la români, Hora Unirii, toate se regăsesc în programul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Dincolo de oferta online, vă așteptăm să ne treceți pragul și să descoperiți numeroasele titluri dedicate primului domnitor al Principatelor Unite, volume în care puteți găsi atât corespondențe, acte, scrisori și documente, cât și legende și mărturii despre Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire.

Activitățile sunt organizate de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și se derulează în cadrul proiectului 4.7 Zile Speciale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Ziarul Unirea

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Un episod special al seriei permanente „Istoria României într-un obiect”, dedicat uneia dintre cele mai cunoscute lucrări de artă asociate acestui important moment istoric, „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, va fi lansat la ICR New York pe 24 ianuarie.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Luni, începând cu ora 21.00, ora României, pe canalele de social media ale Institutului (Facebook, Instagram, YouTube) va avea loc premiera mini-documentarului „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, care va explica publicului american circumstanţele unirii Moldovei şi Ţării Româneşti pornind de la viziunea plastică a unuia dintre întemeietorii picturii româneşti moderne.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul este realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti (MNIR), textul şi prezentarea video aparţinându-i specialistei MNIR, dr. Cristina Păiuşan-Nuică. Conceptul filmului este semnat de Bogdan Opreanu.

Tabloul „Proclamarea Unirii Principatelor” surprinde momentul în care, la Bucureşti, în sala Adunării Elective, Alexandru Ioan Cuza este ales domn al Ţării Româneşti după ce, în prealabil, avusese loc alegerea sa în fruntea Moldovei. Potrivit Cristinei Păiuşan-Nuică, „Proclamarea Unirii Principatelor, capodoperă din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României şi simbol al naţiunii române, poate fi asemănat, ca importanţă istorică şi tehnică de a surprinde tensiunea momentului, cu lucrarea lui John Trumbull Declaration of Independence, păstrată în rotonda Capitoliului, tablou-simbol al naţiunii americane”.

Una dintre seriile cel mai bine primite ale programului nostru, „The History of Romania in One Object”/ „Istoria României într-un obiect” a fost lansată în luna mai a anului 2020 şi derulată în parteneriat cu câteva mari muzee româneşti: Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Muzeul de Istorie a Moldovei din Iaşi, Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.

Prin intermediul acestui proiect au fost prezentate până acum nu mai puţin 38 de exponate, artefacte şi vestigii reprezentative pentru istoria ţării noastre.

sursa: news.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Oficialii de la Ministerul Educației au publicat programa pentru examenul de Bacalaureat din acest an.

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Reprezentanții Ministerului Educației au publicat noile programe pentru examenul de Bacalaureat 2022, care sunt, în mare măsură cele ce au fost aprobate prin ordinul de ministru nr. 3.237 din 2021.

Din fiecare disciplină pentru examen, care se învață în anul terminal, ministerul a eliminat anumite conținuturi, dar diferențele sunt mici față de acum doi ani, când a fost tăiată toată materia din semestrul al II-lea.

Elit - Gustul Desăvârșit

CLICK AICI PENTRU PROGRAMA LA MATEMATICĂ LA BACALAUREATUL 2022

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Perioada de înscriere pentru sesiunea de vară începe din 23 mai. În perioada 20-23 iunie sunt probele scrise, iar afișarea primelor rezultate va avea loc pe 27 iunie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea