Rămâi conectat

Sport

Nou-promovata Sportul Sebeş – revelaţia Ligii a IV-a

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Aparent lipsită de experienţă, Sportul Sebeş face senzaţie în Liga a 4-a! Elevii antrenorului debutant Dan Comşa (foto) au ajuns pe locul secund, au maximum de puncte în „Arini” şi uimesc prin rezultatele înregistrate cu pretendentele la şefie: 1-0 la Drâmbar cu Europa, 1-0 cu CSO Cugir şi 3-1 cu Performanţa Alba Iulia, pe teren propriu. „Mă deranjează «scenarita» şi «blatita» care rod fotbalul nostru, de sus până jos. Am demonstrat prin joc şi rezultate că Sebeşul nu se predă şi nu face jocurile nimănui. Avem şansa noastră să terminăm cât mai sus în clasament şi ne-o vom juca, cinstit, până la capăt”, a declarat Dan Comşa (44 ani, de profesie inginer, cel mai bine clasat dintre toţi absolvenţii licenţei C, promoţia 2011).
lEchipă localnică
Cu o medie de vârstă de 22 ani şi 8 luni, Sportul Sebeş are şi cea mai bună defensivă a celui de-al patrulea eşalon (numai 4 goluri încasate de portarul Stănilă, două din penalty), a pierdut un unic joc din cele 12 (1-2 la Teiuş), iar golgheterul Ciprian Diaconu (23 ani) a înscris de 12 ori. Cu 14 jucători din lotul cu care s-a promovat, cărora li s-au adaugat Neagu (Zlatna), D. Lupşsan (Ciugud), Todoran, Nariţa (LPS Sebeş), Muntean (reactivat după un an în care n-a jucat), Rai (Cut), Sportul Sebeş alcătuieşte o echipă localnică) iar de la juniorii, pregătiţi de prof. Petru Moga, D. Cătălina şi S. Vasinc (1996), portarul Irimia (1995) au fost cooptaţi în lot. „Am început campionatul cu gândul să nu ne facem de minune, ne-am bucurat de fiecare punct, de fiecare gol marcat. Acum suntem la două puncte de locul întâi, dar, cu un program mai uşor decât CSO Cugir, putem spera să iernăm pe primul loc, meritat, din moment ce am învins toate cele 3 pretendente la titlu. Dacă vom realiza acest obiectiv, în iarnă vom întări lotul, avem promisiuni ca se va implica şi primăria”, a mai spus Comşa.
lSprijin de la SC Kronospan şi preşedintele Gabi Ţoţonea
Nu-i simplu să joci fotbal în Liga a 4-a, cu trei antrenamente săptămânale, după orele de serviciu şi majoritatea deplasărilor făcute cu autoturismele personale (excepţii Daia Română şi Aiud). „Vreau să mulţumesc, în mod deosebit şi în numele echipei, firmei SC Kronospan Sebeş SA, pentru întreg sprijinul acordat de-a lungul timpului, fotbalului sebeşan. Pe lângă cele două sponsorizari deja acordate (din iunie şi până acum), până la sfârşitul lunii vom avea semnat un contract de sponsorizare pe un an”, a menţionat Comşa. Financiar, alături de nou-promovata din „Arini” se mai găseşte preşedintele Gabi Ţoţonea (şi afacerea sa cu fier vechi) şi Coma Construct (masă după meciuri, var pentru trasarea terenului, tricouri antrenament). „Nu vreau să remarc unul sau mai mulţi fotbalişti anume, la Sebeş am câştigat o unitate şi un spirit de echipă remarcabil pentru acest nivel. Sigur că experienţa unora contează, dar se îmbină cu ambiţia tinerilor dornici de afirmare şi asta îi uneşte într-o echipă în adevăratul sens. S-a văzut şi în meciul cu Europa acest lucru, am câştigat şi fără 3 jucători, accidentaţi sau suspendaţi. Încă o dată, dacă trebuie remarcat ceva la Sebeş, este numai şi numai ECHIPA”, a conchis antrenorul Dan Comşa.
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea