Noi modificări la Codul Rutier, care îi vizează pe toți șoferii. Se schimbă modalitatea de obținere a permisului de conducere

O modificare a OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, a fost publicată ieri în Monitorul Oficial. Astfel, șoferii care au permisele de conducere suspendate vor putea solicita mai simplu reducerea perioadei de suspendare.

Reducerea perioadei de suspendare a permisului de conducere, la cererea posesorului, devine mai simplă, începând de joi, când intră în vigoare un nou act normativ. Șoferii care doresc reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce nu vor mai trebui să îndeplinească decât două condiții, și anume să aibă permis auto de peste un an de zile și să fie declarat admis la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație.

În prezent, legislația rutieră stabilește că, în funcție de contravenția săvârșită, dreptul de a conduce al unui șofer se suspendă pentru 30, 60 sau 90 de zile iar, în urma testării cunoștințelor despre regulile de circulație, această perioadă de suspendare a dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, cu condiția îndeplinirii și a altor trei condiții.

Pe lângă faptul că trebuie să treacă de un test de verificare a cunoașterii regulilor de circulație și să aibă permis de conducere de peste un an de zile, adică să nu fie începător, un șofer care are dreptul de a conduce suspendat trebuie să se asigure că nu a mai solicitat reducerea perioadei de suspendare în ultimii trei ani, sau în ultimii doi nu a avut permisul de conducere suspendat.

Noile prevederi legale renunță la ultimele două condiții și vor intra în vigoare joi, prin Legea nr. 130/2019 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, ce a primit votul decisiv în luna iunie, iar luni a fost publicată în Monitorul Oficial.

sursa: capital.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...