Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

Nicuşor Stanciu – briliantul din „Cetate”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Nicuşor Stanciu a bifat un unic antrenament sub comanda lui Stelian Gherman, dar s-a dovedit cel mai bun jucător de pe teren în partida cu CSM Rm Vâlcea, echipă în faţa căreia Unirea nu câştigase niciun meci din ultimele 8 dueluri, începând din 2006! Junele mijlocaş marcase golul de final al stagiunii trecute, la Piteşti (victorie cu 1-0) şi a deschis balul pe „Cetate”, când în minutul 25 l-a executat cu un şut de la marginea careului mare pe Răzvan Chiriţă, colegul său de la lotul naţional Under 19, după o combinaţie excelentă cu Silviu Mureşan.
lA sărutat stema!
Imediat după reuşită, Nicuşor a sărutat stema Unirii de pe tricou şi a salutat spectatorii din tribune, în semn de respect pentru clubul unde şi-a început cariera. „Aşa am simţit şi era normal să fac acest gest. Iubesc Unirea, nu o să uit niciodată această echipă, le urez baftă colegilor. Multumesc din suflet fanilor pentru ataşament. Mi-am dorit să mă despart într-un mod plăcut de Alba Iulia şi mă bucur enorm că am marcat acest gol”, a declarat Nicuşor. Mijlocaşul albaiulian în vârstă de 18 ani ar trebui să fie transferat în cursul săptămânii viitoare în Liga 1. Aşteptat după joc de tatăl şi sora sa, N. Stanciu a beneficiat şi de o prelungită sesiune de autografe, fiind privit de puştii albaiulieni drept o mare vedetă, în speţă echipierii de la Unirea Juniors, conduşi de Alexandru Kalanyos, antrenorul ce i-a marcat cariera.
lPresiuni majore pentru a semna cu Astra!
Imediat după joc în biroul de la stadionul „Cetate”, Nicuşor Stanciu a fost aşteptat de reprezentanţii Astrei Ploieşti (directorul Costel Lazăr), care i-a pus pe masă contractul, însă talentatul mijlocaş a refuzat să semneze în primă fază. Duminică, Nicuşor împreună cu impresarul său Florin Manea au fost invitaţi la Ploieşti, la meciul Astra – Steaua, pentru a se purta noi negocieri pe seama contractului individual, însă cei doi nu s-au prezentat la discuţii. Şefii de la Unirea au pus presiune imensă imediată pe fotbalist întrucât ar prefera varianta Astra, deoarece pe lângă suma de 220.000 euro vor mai primi doi jucători (Gafiţa şi V. Dinu), iar Nicuşor îşi doreşte să joace la FC Vaslui, atras de interesul manifestat de Adrian Porumboiu (ce oferea clubului 200.000 euro), posibilitatea de a evolua în Europa League, dar mai ales de propunerea financiară venită din Moldova, net superioară celei prahovene. „Ori la Astra ori la FC Vaslui. O să cântăresc foarte bine alternativele şi o să aleg cea mai bună ofertă pentru mine. Dacă o să semnez până la urmă cu Astra o să cer să rămân în tur, sub formă de împrumut la Alba Iulia, pentru a putea să joc constant”, a declarat Stanciu, aflat în centrul atenţiei, acesta fiind felicitat telefonic de Florin Marin, colaboratorul lui Victor Piţurcă la echipa naţională.
lTransferul a intrat în impas
„După ce am aflat ce s-a întâmplat acolo, mi-am dat seama că au fost unele neînţelegeri şi presiuni lipsite de fair play. Au vrut să-l păcălească pe băiat şi să-l forţeze să semneze. Nu se face aşa ceva. În actualele condiţii nu-l mai duc la Astra, iar FC Vaslui s-a retras de la negocieri. Momentan este o singură ofertă clară de 150.000 de euro din Italia, din Serie A. Există posibilitatea ca Stanciu să rămână la Alba”, a replicat impresarul Florin Manea. Şi tatăl talentatului jucător s-au arătat deranjat de modalitatea cum s-a pus problema, afirmând la un moment dat: „Să-l lase pe Nicuşor să aleagă unde crede că îi va fi mai bine, nu e nevoie de ameninţări”.
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 3, etapa a 9-a, se apropie vacanța: jocuri interne pentru Metalurgistul Cugir și Industria Galda, deplasări pentru albaiuliene

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liga 3, etapa a 9-a, se apropie vacanța: jocuri interne pentru Metalurgistul Cugir și Industria Galda, ultimele apariții în fața fanilor, și deplasări pentru albaiuliene. CSU Alba Iulia va intra în vacanță după acest duel de la Mediaș. Se apropie vacanța pentru conjudețenele care activează în Seria 9 din eșalonul terț. În etapa a 9-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea