Rămâi conectat

Actualitate

Neregulile au fost comise de contabila Paraschiva Mihai şi fiica ei

Publicat

în

Referitor la articolul apărut în ziarul „Unirea” din data de 19 aprilie 2011, privind pe primarul şi viceprimarul comunei Valea Lungă, venim cu următoarele precizări:
lConsiliul Local al comunei Valea Lungă a încheiat contractul de închiriere nr.1196/14.05.2007 a păşunii comunale cu Asociaţia Crescătorilor de Bovine „Roxana”, conform Hotărârii Consiliului Local nr.26/2007 în vederea obţinerii subvenţiei de la APIA, subvenţie care nu putea fi obţinută doar dacă păşunea comunală era închiriată de către o asociaţie, singura existentă pe raza comunei Valea Lungă fiind Asociaţia Crescătorilor de Bovine „Roxana”, – asociaţie nonprofit.
lHotărârea Consiliului Local nr. 26/2007 a fost adoptată în unanimitate de voturi, fără a fi vorba de vreo „ceartă zdravănă” între consilierii locali din acea perioadă, dovadă fiind procesul-verbal al şedinţei, aprobat şi semnat de toţi consilierii locali. Menţionăm faptul că referatul care a stat la baza proiectului de hotărâre şi a Hotărârii Consiliului Local în sine a fost întocmit de angajata Deac Daniela Maria, fiica doamnei Mihai Paraschiva, autoarea articolului la care facem referire, fiind responsabilă cu organizarea licitaţiilor publice.
lDoamna Mihai Paraschiva a fost contabila Primăriei Valea Lungă în acea perioadă, avea şi controlul financiar preventiv, fiind la curent cu toate aceste lucruri, deşi susţine altfel, dovadă fiind facturile emise de dânsa privind chiria Asociaţiei „Roxana”.

lDe ce dumneavoastră, doamnă Mihai Paraschiva, ca şi contabil cu atribuţii în exercitarea controlului financiar preventiv, pentru care aţi fost plătită de Primăria Valea Lungă, primind şi salariu de merit anual, nu aţi sesizat „ilegalitatea” încheierii contractului dintre Consiliul Local Valea Lungă şi Asociaţia Crescătorilor de Bovine „Roxana”?
lDe ce auditul financiar existent la vremea respectivă nu a sesizat „ilegalitatea” actului respectiv?
lDe ce dumneavoastră, doamnă Mihai Paraschiva, nu aţi sesizat la vremea respectivă faptul că fiica dumneavoastră, Deac Daniela Maria, inspector impozite şi taxe, nu şi-a respectat cu corectitudine şi legalitate sarcinele de serviciu, nesolicitând impozitul pentru terenurile închiriate de Asociaţia „Roxana”, reducând astfel veniturile bugetului local cu suma de 64.870,00 lei, lucru corectat ulterior, în anul 2010, în urma controlului efectuat de Curtea de Conturi Alba.
lDe ce nu ne spuneţi dumneavoastră cum aţi intrat în posesia documentelor Asociaţiei „Roxana”, deoarece nu aţi solicitat copii după acestea nici Primăriei Valea Lungă, şi nici Asociaţiei „Roxana”, conform Legii nr.52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică şi Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public? Răspunsul la această întrebare îl vom avea noi şi autorităţile.
lDe ce nu spuneţi că din vina dumneavoastră, prin faptul că aţi calculat greşit chiria păşunii comunale pentru întreg anul 2007 când de fapt trebuia numai din data de 01.06.2007, conform contractului de închiriere nr.1196/14.05.2007, am fost obligaţi să emitem factura nr. 07321791, în valoare de – 10.755,00 lei, tocmai pentru a corecta greşelile comise de dumneavoastră.
lDe ce, doamnă Mihai Paraschiva, nu ne-aţi informat pe noi şi opinia publică despre faptul că în anul 2002 aţi falsificat diploma de bacalaureat a fiicei dumneavoastră Deac Daniela Maria pentru a o putea angaja în cadrul Primăriei Valea Lungă, Compartimentul Impozite şi Taxe, postul obţinut astfel prin înşelătorie şi minciună fiind incompatibil la momentul respectiv cu al dumneavoastră.
lDe ce nu ne informaţi pe noi şi opinia publică faptul că fiica dumneavoastră, Deac Daniela Maria, şi-a obţinut diploma de bacalaureat abia în anul 2006 la Liceul Agricol Blaj?
lDe ce, doamnă Mihai Paraschiva, dacă aţi fost atât de cinstită şi corectă nu ati sesizat toate aceste nereguli până în prezent? Poate mulţumită faptului că ati ieşit la pensie dintr-o instituţie publică fără a avea şi dumneavoastră diplomă de bacalaureat, fiind angajată doar pe baza unui certificat de absolvire a Liceului Economic Mediaş, pe care scrie „fără examen de bacalaureat”.
Acest conflict vine de la faptul că domnul viceprimar Gherman Vasile Cornel nu a fost de acord să o angajeze contabilă a Asociaţiei „Roxana” pe doamna Mihai Paraschiva care a insistat cu acest lucru, de aici urmând multe ameninţări din partea doamnei Mihai Paraschiva, majoritatea în prezenţa unor martori.
Un alt motiv pe care doamna Mihai Paraschiva, împreună cu familia dânsei, a făcut reclamaţii primarului şi viceprimarului la toate instituţiile statului este faptul că postul fiicei dânsei, Deac Daniela Maria, a fost restructurat ca urmare a reorganizării instituţiei.
Dosarele Asociaţiei „Roxana” au fost verificate de mai multe instituţii abilitate să facă acest lucru, şi anume: APIA, DNA, Poliţia Economică, Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj, nefiind constatate nereguli. Singurele nereguli existente în ceea ce priveşte Asociaţia Crescătorilor de Bovine „Roxana” au fost constatate de Curtea de Conturi Alba, mai precis neîncasarea impozitului pe terenul concesionat, abateri realizate din vina numitei Deac Daniela Maria, angajata instituţiei noastre la acea dată, în funcţia de referent impozite şi taxe.
Vasile PUŞCĂ, primarul comunei Valea Lungă


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

ACCIDENT rutier pe DN1, Sebeș – Sibiu: Un microbuz cu 6 persoane s-a răsturnat în Cristian

Publicat

în

ACCIDENT rutier pe DN1, Sebeș – Sibiu: Un microbuz cu 6 persoane s-a răsturnat în Cristian

DN 1, km. 323+800, in afara localitatii Cristian, trafic ingreunat, dupa ce un microbuz condus dinspre Saliste spre Cristian, la coborarea de pe Hula Sacelului, s-a rasturnat pe carosabil, blocand sensul Sibiu – Saliste.

Este vorba despre un microbuz destinat transportului de persoane, capacitate 8+1, in care se aflau conducatorul auto, 35 de ani, plus cinci pasageri, toti cetateni straini. Unul dintre pasageri, barbat 43 de ani, va fi transportat la spital, constient.

Elit - Gustul Desăvârșit

Microbuzul tracta o platforma pe care se afla un alt microbuz. Cercetarile continua in vederea stabilirii tuturor circumstantelor producerii acestui accident rutier.

Trei echipaje SMURD din cadrul ISU Sibiu au intervenit de urgență pentru acordarea de asistență medicală pentru șase persoane care se aflau într-un microbuz care s-a răsturnat pe DN 1,Cristian.

La fața locului, echipajele SMURD au evaluat medical toate persoanele implicate și au oferit îngrijiri medicale.

O persoană de sex masculin, în vârstă de aproximativ 43 de ani a fost transportată la UPU Sibiu cu un traumatism de umăr.

Celelalte cinci persoane au refuzat transportul la spital. Au transmis reprezentanții ISU Sibiu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Vangelis a încetat din viață la vârsta de 79 ani. Compozitorul grec, autor al unei coloane sonore premiată cu Oscar

Publicat

în

Vangelis a încetat din viață la vârsta de 79 ani. Compozitorul grec, autor al unei coloane sonore premiată cu Oscar

Vangelis, compozitorul grec a cărui muzică electronică pentru filmul „Chariots of Fire” a fost recompensată cu un premiu Oscar şi s-a numărat printre cele cele mai cunoscute coloane sonore din anii 1980, a încetat din viaţă la vârsta de 79 de ani, a anunţat joi agenţia de presă ANA, informează Reuters.

Vagelis a murit marţi seara, potrivit agenţiei de presă elene, care a citat un anunţ al biroului avocaţilor, fără a preciza cauza decesului.

Elit - Gustul Desăvârșit

sursa: agerpres.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Platforma ce permite schimbarea furnizorului de curent și gaze, în 24 de ore, va fi funcțională în 2022. Declarațiile preşedintelui ANRE

Publicat

în

Platforma ce permite schimbarea furnizorului de curent și gaze, în 24 de ore, va fi funcțională în 2022. Declarațiile preşedintelui ANRE

Platforma unică la nivel naţional destinată schimbării de către clienţii finali a furnizorului de energie electrică şi gaze naturale va fi gata anul acesta, a afirmat, pentru AGERPRES, Dumitru Chiriţă, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie.

Prin intermediul acestei platforme, clientul final reduce timpul de schimbare a furnizorului de la 21 de zile la 24 de ore.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Proiectul este finanţat din fonduri europene nerambursabile în proporţie de 98%. Odată cu finalizarea proiectului, această iniţiativă demonstrează, încă o dată, importanţa pe care ANRE o acordă optimizării proceselor operaţionale, în scopul diminuării birocraţiei şi consolidării concurenţei în sectorul energiei”, a precizat Chiriţă.

Potrivit acestuia, contextul energetic actual a scos în evidenţă faptul că avem nevoie mai mult ca oricând de o Uniune Europeană mai integrată şi mai solidară inclusiv în ceea ce priveşte investiţiile în sectorul energetic.

„Provocările din ultimii ani ne obligă să luăm decizii rapide şi eficiente pentru a atenua efectele crizelor pe care le parcurgem. Una dintre soluţii este promovarea energiei regenerabile, dublată de creşterea capacităţii de stocare în vederea atenuării dezechilibrelor din sistem, fapt care ar conduce la reducerea sau eliminarea dependenţei de gazul din import şi ar contribui la atingerea obiectivelor asumate la nivel european”, a completat preşedintele ANRE.

Astfel, România a aprobat Planul Naţional Integrat în domeniul Energiei şi Schimbărilor Climatice, din care rezultă o suplimentare a capacităţilor de producţie instalate în surse regenerabile de circa 7.000 MW până în 2030, respectiv 3.700 MW – surse fotovoltaice, 2.300 MW – surse eoliene şi 1.000 MW – surse hidro.

Acum, la nivelul Comisiei Europene se analizează propunerea ca noua ţintă de energie regenerabilă să crească de la 32% la 40% până în anul 2030.

„Anul 2022 este un an în care dorinţa de a investi în capacităţi de producţie a revenit în actualitate. De la începutul anului până în prezent, ANRE a eliberat autorizaţii de înfiinţare pentru 245 MW şi mai avem în lucru cereri de autorizaţii de înfiinţare pentru 816 MW – producţie solară şi 7,4 MW – stocare. O atenţie deosebită acordăm prosumatorilor, care, în ultimii ani, au înregistrat o evoluţie spectaculoasă. Dacă în 2019 aveam 303 prosumatori, am crescut în 2020 la 1.634 şi, la sfârşitul lunii februarie 2022, aveam 14.305 prosumatori cu o putere instalată de 95 MW. Estimăm că până în 2030 vom ajunge la circa 700 MW”, a susţinut Chiriţă.

O altă resursă regenerabilă puţin folosită este apa geotermală, care, spre exemplu, în Bucureşti ar asigura încălzirea şi apa caldă la preţuri mult mai mici decât actualii producători. Această metodă se foloseşte deja cu succes în două oraşe, a amintit el.

Pe lângă preţul scăzut al MWh, mai sunt cel puţin trei avantaje: se reduc semnificativ pierderile în conducte, se reduce poluarea şi se reduce consumul de gaze.

O altă investiţie utilă şi obligatorie, concomitent cu investiţiile în surse regenerabile de producere, este în capacităţi de stocare la un nivel de cel puţin 2.000 MW, pentru a contribui la echilibrarea sistemului energetic naţional, a mai spus oficialul ANRE.

sursa: economica.net


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare