Rămâi conectat

Actualitate

Neregulile au fost comise de contabila Paraschiva Mihai şi fiica ei

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Referitor la articolul apărut în ziarul „Unirea” din data de 19 aprilie 2011, privind pe primarul şi viceprimarul comunei Valea Lungă, venim cu următoarele precizări:
lConsiliul Local al comunei Valea Lungă a încheiat contractul de închiriere nr.1196/14.05.2007 a păşunii comunale cu Asociaţia Crescătorilor de Bovine „Roxana”, conform Hotărârii Consiliului Local nr.26/2007 în vederea obţinerii subvenţiei de la APIA, subvenţie care nu putea fi obţinută doar dacă păşunea comunală era închiriată de către o asociaţie, singura existentă pe raza comunei Valea Lungă fiind Asociaţia Crescătorilor de Bovine „Roxana”, – asociaţie nonprofit.
lHotărârea Consiliului Local nr. 26/2007 a fost adoptată în unanimitate de voturi, fără a fi vorba de vreo „ceartă zdravănă” între consilierii locali din acea perioadă, dovadă fiind procesul-verbal al şedinţei, aprobat şi semnat de toţi consilierii locali. Menţionăm faptul că referatul care a stat la baza proiectului de hotărâre şi a Hotărârii Consiliului Local în sine a fost întocmit de angajata Deac Daniela Maria, fiica doamnei Mihai Paraschiva, autoarea articolului la care facem referire, fiind responsabilă cu organizarea licitaţiilor publice.
lDoamna Mihai Paraschiva a fost contabila Primăriei Valea Lungă în acea perioadă, avea şi controlul financiar preventiv, fiind la curent cu toate aceste lucruri, deşi susţine altfel, dovadă fiind facturile emise de dânsa privind chiria Asociaţiei „Roxana”.

lDe ce dumneavoastră, doamnă Mihai Paraschiva, ca şi contabil cu atribuţii în exercitarea controlului financiar preventiv, pentru care aţi fost plătită de Primăria Valea Lungă, primind şi salariu de merit anual, nu aţi sesizat „ilegalitatea” încheierii contractului dintre Consiliul Local Valea Lungă şi Asociaţia Crescătorilor de Bovine „Roxana”?
lDe ce auditul financiar existent la vremea respectivă nu a sesizat „ilegalitatea” actului respectiv?
lDe ce dumneavoastră, doamnă Mihai Paraschiva, nu aţi sesizat la vremea respectivă faptul că fiica dumneavoastră, Deac Daniela Maria, inspector impozite şi taxe, nu şi-a respectat cu corectitudine şi legalitate sarcinele de serviciu, nesolicitând impozitul pentru terenurile închiriate de Asociaţia „Roxana”, reducând astfel veniturile bugetului local cu suma de 64.870,00 lei, lucru corectat ulterior, în anul 2010, în urma controlului efectuat de Curtea de Conturi Alba.
lDe ce nu ne spuneţi dumneavoastră cum aţi intrat în posesia documentelor Asociaţiei „Roxana”, deoarece nu aţi solicitat copii după acestea nici Primăriei Valea Lungă, şi nici Asociaţiei „Roxana”, conform Legii nr.52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică şi Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public? Răspunsul la această întrebare îl vom avea noi şi autorităţile.
lDe ce nu spuneţi că din vina dumneavoastră, prin faptul că aţi calculat greşit chiria păşunii comunale pentru întreg anul 2007 când de fapt trebuia numai din data de 01.06.2007, conform contractului de închiriere nr.1196/14.05.2007, am fost obligaţi să emitem factura nr. 07321791, în valoare de – 10.755,00 lei, tocmai pentru a corecta greşelile comise de dumneavoastră.
lDe ce, doamnă Mihai Paraschiva, nu ne-aţi informat pe noi şi opinia publică despre faptul că în anul 2002 aţi falsificat diploma de bacalaureat a fiicei dumneavoastră Deac Daniela Maria pentru a o putea angaja în cadrul Primăriei Valea Lungă, Compartimentul Impozite şi Taxe, postul obţinut astfel prin înşelătorie şi minciună fiind incompatibil la momentul respectiv cu al dumneavoastră.
lDe ce nu ne informaţi pe noi şi opinia publică faptul că fiica dumneavoastră, Deac Daniela Maria, şi-a obţinut diploma de bacalaureat abia în anul 2006 la Liceul Agricol Blaj?
lDe ce, doamnă Mihai Paraschiva, dacă aţi fost atât de cinstită şi corectă nu ati sesizat toate aceste nereguli până în prezent? Poate mulţumită faptului că ati ieşit la pensie dintr-o instituţie publică fără a avea şi dumneavoastră diplomă de bacalaureat, fiind angajată doar pe baza unui certificat de absolvire a Liceului Economic Mediaş, pe care scrie „fără examen de bacalaureat”.
Acest conflict vine de la faptul că domnul viceprimar Gherman Vasile Cornel nu a fost de acord să o angajeze contabilă a Asociaţiei „Roxana” pe doamna Mihai Paraschiva care a insistat cu acest lucru, de aici urmând multe ameninţări din partea doamnei Mihai Paraschiva, majoritatea în prezenţa unor martori.
Un alt motiv pe care doamna Mihai Paraschiva, împreună cu familia dânsei, a făcut reclamaţii primarului şi viceprimarului la toate instituţiile statului este faptul că postul fiicei dânsei, Deac Daniela Maria, a fost restructurat ca urmare a reorganizării instituţiei.
Dosarele Asociaţiei „Roxana” au fost verificate de mai multe instituţii abilitate să facă acest lucru, şi anume: APIA, DNA, Poliţia Economică, Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj, nefiind constatate nereguli. Singurele nereguli existente în ceea ce priveşte Asociaţia Crescătorilor de Bovine „Roxana” au fost constatate de Curtea de Conturi Alba, mai precis neîncasarea impozitului pe terenul concesionat, abateri realizate din vina numitei Deac Daniela Maria, angajata instituţiei noastre la acea dată, în funcţia de referent impozite şi taxe.
Vasile PUŞCĂ, primarul comunei Valea Lungă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea