Rămâi conectat

Sport

Moment istoric pentru sportul blăjean *Volei Alba Blaj joacă miercuri, la Sibiu, returul cu Volley Koniz în Cupa CEV

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj  sustine, in aceasta luna, primele meciuri internationale din istorie. Echipa noastra  intalneste vicecampioana Elvetiei, Volley Köniz, in saisprezecimile de finala ale Cupei CEV la volei feminin. Partida tur a avut loc miercuri, 12 noiembrie, la Berna, in timp ce returul este programat la Sibiu, miercuri 26 noiembrie, la Sala “Transilvania”, de la ora 19.15.

In prima mansa din saisprezecimile de finala ale Cupei CEV Volley Köniz – Volei Alba Blaj 3-2 (22-25, 15-25, 25-21, 25-23, 15-12).
Desi a condus cu 2-0 la seturi, echipa noastra a fost invinsa la debutul in cupele europene. Totusi, cele doua seturi castigate in urma cu doua  saptamani cantaresc foarte mult in ecuatia calificarii in optimile competitiei. Pentru a se califica,Volei Alba Blaj trebuie sa castige cu 3-0 sau 3-1 meciul retur de la Sibiu.In cazul in care scorul va fi 3-2 pt echipa noastra, se va juca un set decisiv.

 Echipa din judetul Alba este nevoita sa dispute meciurile pe teren propriu din cupele europene in judetul vecin datorita lipsei unei sali de sport care sa corespunda specificatiilor tehnice solicitate de Confederatia Europeana de Volei pentru competitiile internationale.

Clubul Volei Alba Blaj a beneficiat insa de intregul suport oferit de reprezentanti ai administratiei locale si judetene din Sibiu, conducerea Salii “ Transilvania” asigurand toate conditiile pentru desfasurarea in bune conditii a unei partide de un astfel de nivel. Pentru meciul de la Sibiu, Primaria Blaj  asigura transportul gratuit al tuturor blajenilor care doresc sa incurajeze echipa in mansa retur.

La trei ani de la infiintare, Volei Alba Blaj se afla in fata unui moment pe care l-a visat atunci cand s-au pus bazele clubului: reprezentarea orasului si judetului in competiile voleibalistice din Europa.

Volei Alba Blaj - Penicilina Iasi5Planul clubului a fost pus in practica pas cu pas si acum echipa noastra se afla in fata debutului european. Gratie locului trei obtinut in editia trecuta de campionat, Volei Alba Blaj disputa primul meci european in cea de-a doua competitie valorica, din cele trei, pe care le organizeaza Confederatia Europeana de Volei.

Nu va fi o misiune usoara pentru ca echipa noastra va juca impotriva unei formatii experimentate, cu prezente obisnuite in competitiile europene. Dar sperantele noastre se leaga de faptul ca majoritatea jucatoarelor ce compun echipa din Blaj au disputat meciuri internationale iar noul tehnician, Darko Zakoc, a dus multe „batalii” pe frontul european cu echipele pe care le-a pregatit, multe dintre acestea soldandu-se cu prezente in fazele superioare.

Volei Alba Blaj va aborda primul meci european pe teren propriu din fotoliul de lider al campionatului national.

 Volei Alba Blaj se afla intr-o perioada extrem de incarcata si importanta in existenta sa. In campionat, formatia noastra  a obtinut o victorie categorica de la Lugoj, scor 3-0. Acest rezultat  coroborat cu infrangerea CSM-ului pe teren propriu, 0-3 cu Dinamo, si victoria Stiintei Bacau cu doar 3-2 la Piatra Neamt a schimbat situatia la varf in clasamentul Diviziei A1 la volei feminin, clasament condus, in premiera, de echipa noastra.

Clasamentul Diviziei A1, dupa etapa a saptea: 1. Volei Alba Blaj 18 puncte, 2. Stiinta Bacau 17 puncte, 3. CSM Bucuresti 15 puncte (un meci mai putin), 4. Dinamo 15 puncte.

Volei Alba Blaj  se mentine pe locurile calificante la sfarsitul sezonul regulat in play-off-ul pentru marea finala.

Antrenorul Darko Zakoc declara despre primele saptamani la Blaj si despre debutul in Europa:

 „Prin implementarea filozofiei mele de joc sunt convins ca vom face lucruri frumoase. Trebuie insa rabdare, trebuie sa o luam pas cu pas si va fi bine. Tot ce pot sa spun este ca echipa se va bate in orice meci la victorie.

Volley Köniz este o echipa care creste de la an la an, face o treaba buna in Elvetia, are multe jucatoare straine, de echipa nationala, cu experienta in astfel de meciuri. Le-am vazut in acest sezon in meciul pierdut cu campioana Volero Zurich, insa aceasta echipa evolueaza la alt nivel, cel mai inalt, asa ca infrangerea nu este edificatoare pentru noi. Va fi un meci greu, intalnim o echipa buna. Credem in fortele noastre speram sa scoatem cel mai bun rezultat posibil in returul de la Sibiu, unde asteptam, si sunt sigur ca vom avea, sprijinul suporterilor. Avem ambitii mari si in ceea ce priveste meciurile din Europa, crestem, ca echipa, de la zi la zi, si la meciul retur cu siguranta vom fi intr-o forma mai buna decat la meciul din deplasare.”

 Presedintele echipei Volei Alba Blaj, Sergiu Stefanescu, nu si-a ascuns emotiile la debutul in cupele europene: „Este o premiera pentru orasul nostru, pentru sportul blajean, si suntem mandri ca Blajul va reprezenta comunitatea, judetul Alba si Romania la acest nivel. Vrem sa o facem cu demnitate si sa aratam ca Blajul este un model in sport si ca putem face o figura frumoasa in lume.”

 Primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, apreciaza ca Blajul se afla in fata unui moment mare din existenta sa, odata cu acest debut in cupele europene: „Este un moment istoric, care arata orientarea corecta a orasului nostru. Avem istoria facuta de inaintasii nostri, prin scolile blajene, acum avem un oras modern in care viata economica, culturala si sportiva se impletesc armonios. Sunt mandru de aceasta echipa si de faptul ca suntem in Europa inclusiv  din punct de vedere sportiv .”

 Volley Köniz, echipa antrenorului nationalei Romaniei

Prima adversara a echipei noastre din cupele europene, Volley Köniz este o echipa de traditie in Elvetia, castigatoare de titluri in Tara Cantoanelor. Volley Köniz s-a infiintat in anul 1970 si are in palmares 6 titluri de campioana a Elvetiei, primul in 2000, ultimul in 2009. De asemenea, adversara echipei noastre are in palmares 4 Cupe si 4 Supercupe ale Elvetiei, echipa jucand si 3 finale de campionat si 3 de cupa. In acest an, Volley Köniz a jucat finala campionatului si evolueaza in Cupa CEV din postura de vicecampioana nationala.

 Formatia elvetiana, la care a evoluat pana in vara internationala Ioana Nemtanu, actuala componenta a echipei Volei Alba Blaj, este pregatita in acest sezon de selectionerul Romaniei, Guillermo Gallardo, antrenorul argentinian reusind sa califice nationala de volei feminin la turneul final al Campionatului European de anul viitor.

 Avand toate aceste date si premise, se anunta un meci retur mai mult decat interesant. Echipa noastra se afla in fata unui test de maturitate europeana, primul in fata propriilor suporteri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea