Rămâi conectat

Cultură Educație

Modernizaţi parcul!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Modernizaţi parcul!
Sunt om al Cetăţii. Toţi iubim verdeaţa, copacii, florile. Ele ne încântă privirea şi ne dau oxigen şi umbră. Dar la felul cum arăta acest loc Custozza, în toamnă să zicem, nu este deloc un parc frumos ci doar o mizerie, un jaf dezgustător, o caricatură, deloc un parc modern. În octombrie 2010, pe la ora 17.00, m-am dus în Parcul Custozza să caut nişte castane. Nu am găsit niciuna, că nu era niciun castan. Era însă o garnizoană de ciori ce concertau sinistru şi gălăgios. Infern. Aleile, copacii, băncile erau albe de mizerie de pasăre şi mirosea tare urât. Nici ţipenie de om în zonă. Copacii, majoritatea pensionari, mai mult cioate fără frunze arătau ca la Cernobîl. A se vedea şi poza din ziarul „Unirea” din 8.03.2011, pag. 3. Este clar că acest Custozza trebuia regândit, reamenajat, modernizat, igienizat iar raiul ciorilor distrus. Trebuia poate chiar mai demult. Protestatarii se zbat. Dar pentru ce? Ei nu vin cu soluţii miraculoase. Doar cer să rămână în picioare acei copaci bătrâni şi urâţi până vor cădea pe noi. Sigur, se vor planta copaci mai tineri, mai frumoşi, mai diversificaţi. Se invocă istoria. Aiurea. Pentru istorie avem busturi, avem catedrale, avem statuia lui Mihai Viteazul. Istoria nu e prin copaci! Să ne bucurăm şi să mulţumim municipalităţii că a reuşit să aducă fonduri, să facă un lucru frumos pentru Cetatea în care trăim. Şi nici nu ne-a chemat la muncă patriotică.
Gheorghe FILIMON, din Legiunea XIII-a, Alba Iulia

l Teodor Fer – cu 20 de ani lucraţi în grupa I de muncă şi 5,5 ani în grupa II de muncă îndepliniţi condiţiile de pensionare în data de 21 iulie 2018, dată la care se poate depune cererea cu dosarul pentru pensionare.
l Octavian Matei – are deschiderea dreptului la pensie în data de 11 iunie 2010, iar articolul 169 din Legea 263/2010 cu privire la diferenţa de punctaj pentru grupele de muncă se aplică doar persoanelor care au ieşit la pensie până la data de 3 noiembrie 2008. De asemenea, a lucrat 6 ani,11 luni şi 10 zile în condiţii speciale, beneficiind de un stagiu complet de cotizare redus cu 2 ani faţă de stagiul complet de cotizare corespunzător datei de naştere, deci nu face obiectul art.169 din Legea 263/2010.
lIoan Luchian – Ne-am interesat pentru dumneavoastră la Casa Judeţeană de Pensii Alba, de unde am aflat că nu beneficiaţi de majorarea pensiei conform Legii 263/2010, întrucât conform prevederilor art.169, alin.(2), pentru determinarea punctajului mediu anual s-a utilizat vechimea în muncă necesară deschiderii dreptului la pensie prevăzută de acte normative cu caracter special – HG 267/1990, respectiv 25 de ani. (A.D.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

FOTO| Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Clasa a XI-a B este clasa care deține în acest an școlar distincția „Robert Schuman”, distincție care se oferă clasei cu cele mai bune rezultate la învăţătură. Elevii au reușit să obțină la finalul clasei a X-a, anul școlar 2022 – 2023, cea mai mare medie din colegiul militar, 8,94.

Citește și: Ce vacanțe vor mai avea în anul școlar 2023-2024

Performanțele școlare sunt mereu apreciate și recompensate, astfel că în tradiția colegiului, pe lângă diploma de merit oferită și premierea în cadru festiv a clasei, care obține cea mai mare medie generală, se regăsește și excursia recompensă, într-o destinație aleasă de către colectivul de elevi.

Astfel, în perioada 11 – 12 noiembrie, elevii clasei clasei a XI-a B împreună cu doamna dirigintă Anamaria Fuia au petrecut momente frumoase în excursie la Timișoara, ca răsplată pentru eforturile depuse în anul școlar precedent prin obținerea celei mai mari medii din colegiu.

Citește și: FOTO| Săli de clasă moderne pentru cei 240 de elevi ai ciclului gimnazial de la Colegiul „Lucian Blaga” din Sebeș: Finanțare prin PNRR

Vorbind despre rezultatele școlare obținute, șeful clasei, elev caporal Flavius Taflan, mărturisește că totul se datorează colectivului unit, ambiției și efortului stăruitor depus de fiecare elev în parte.

„Noi, clasa a XI-a B, suntem un colectiv unit. Încă din momentul în care am pășit în acest colegiu militar și am intrat în sala de clasă, ne-am dat seama că avem în comun o mulțime de lucruri. În numeroasele dificultăți apărute pe parcurs, atât la nivel de clasă, cât și individuale, ne-am susținut unii pe ceilalți în mod necondiționat, știind că numai împreună vom putea reuși.

Am legat prietenii durabile și am ajuns să ne simțim ca într-o mare familie.

Citește și: FOTO: Elevii Școlii ”Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, vizită la Stația de tratare a apei Sebeșel și Stația de epurare a apelor uzate Alba Iulia

Obținerea celei mai mari medii din colegiu a fost mereu unul dintre obiectivele noastre principale. Indiferent de materia la care excelează, fiecare dintre noi a contribuit la atingerea lui, prin împărtășirea propriilor cunoștințe și deprinderi. Concurența nu a făcut decât să ne motiveze și mai mult, astfel că implicarea noastră a fost una deplină, iar odată obținută această performanță, ne dorim să ne menținem poziția de frunte în clasamentul colegiului și pe viitor.

Rezultatele muncii noastre nu s-au lăsat prea mult așteptate. Weekendul trecut am mers într-o bine-meritată excursie la Timișoara, ca răsplată pentru toate eforturile depuse. O plimbare prin centrul vechi al orașului și apoi prin parcul botanic, câteva ore de relaxare la Aqua Park și o cină într-o ambianță selectă, au fost momentele care ne-au adus bucurie și dorința de a mai organiza astfel de excursii. Amintirile pe care le-am creat cu această ocazie sunt dintre cele mai frumoase”, a spus elev caporal Flavius Taflan.

Excursia recompensă nu vine doar ca o apreciere a efortului depus ci și ca o încurajare de a continua performanțele școlare. Felicitări tuturor pentru reușită și mult succes în continuare!


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare