Rămâi conectat

Ştirea zilei

Minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie 2022: CINCI zile libere pentru angajații din sectorul public

Ziarul Unirea

Publicat

în

Minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie 2022: CINCI zile libere pentru angajații din sectorul public

Românii angajați în sectorul public vor avea parte de o minivacanță de cinci zile începând de miercuri, 30 noiembrie, și până în 5 decembrie, după ce Guvernul a decis să fie liberă și ziua de vineri, 2 decembrie.

Pentru că sărbătoarea Sfântului Andrei pică într-o zi de miercuri, iar 1 Decembrie pică joi, ambele fiind incluse pe lista liberelor legale în 2022, Guvernul a decis ca și 2 decembrie să fie zi liberă pentru a face punte între liberele legale și weekend. Acest lucru înseamnă că angajații din sectorul public vor beneficia de o minivacanță de 5 zile cu ocazia sărbătorii Sfântului Andrei și de 1 Decembrie 2022.

Citește și: MESAJE de SFANTUL ANDREI. URĂRI şi FELICITĂRI pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica

Ziua de 2 decembrie 2022 va fi recuperată, autoritățile precizând că acest lucru se va face prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până la data de 31 decembrie 2022.

„Guvernul a stabilit ca vineri, 2 decembrie 2022, să fie zi liberă pentru salariații din instituțiile şi autoritățile publice, având în vedere că aceasta se situează între zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, conform Codului Muncii, și zile de repaus săptămânal. Decizia de a stabili zilele libere la începutul anului, pentru personalul din sistemul bugetar, a fost luată potrivit Codului Muncii, astfel încât angajatorii și angajații să își poată stabili și previziona zilele libere pentru întregul an.”, se arată în hotărârea de Guvern.

Citește și: 1 Decembrie 2022, la Alba Iulia: Paradă militară, concerte pentru toate vârstele, masă populară și foc de artificii

Autoritățile au precizat că ziua de 2 decembrie 2022 este zi liberă pentru bugetari, însă vor exista și o serie de excepții. Astfel, persoanele care lucrează în domenii în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producţie sau specificului activităţii, dar și magistrații și cei care lucrează în instanțele judecătorești și au procese programate pe 2 decembrie nu vor beneficia de zi liberă pe 2 decembrie.

Sursa: kanald.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea