Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| 1 Decembrie 2022, la Alba Iulia: Paradă militară, concerte pentru toate vârstele, masă populară și foc de artificii

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO| 1 Decembrie 2022, la Alba Iulia: Paradă militară, concerte pentru toate vârstele, masă populară și foc de artificii

Festivitățile de la Alba Iulia din cadrul Zilei Naționale, care se sărbătorește în fiecare an în data de 1 Decembrie, vor avea loc anul acesta fără restricții după doi ani de pandemie.

Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia, a declarat pentru ziarulunirea.ro că anul acesta toate evenimentele consacrate de 1 decembrie vor reveni în Cetatea Marii Unirii.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cei care vor veni în Alba Iulia vor putea admira parada militară, concertele cu nume mari ale muzici populare și artificiile. De asemenea miile de oameni care vor fi prezenți se vor bucura de masa populară.

„Mă bucur să aduc vestea albaiulienilor că în acest an 1 Decembrie se va desfășura exact cum se desfășura înainte de pandemie. Nu va lipsi nici un eveniment începând de la Te deum, parada militară, masa populară, concerte în aer liber. În 30 moiembrie se vor depune coroane de flori, se va înălța tricolorul în Piața Tricolorului. Ne dorim foarte multă să vină cât mai multă lume la Alba Iulia, iar albaiulienii să iasă din case și sigur vor avea multe surprize”, a declarat Gabriel Pleșa pentru ziarulunirea.ro.

Evenimentele organizate cu ocazia Zilei Naționale vor începe cu două săptămâni înainte de 1 decembrie.

„Sunt foarte multe evenimente dedicate Zilei Naționale care vor începe chiar cu data de 18, când vom avea un spectacol al generațiilor cu mari interpreți de muzică populară la Casa de Cultură a Sindicatelor. Apoi în 24, la Casa de Cultură a Studenților, va avea loc un concert de pian și vioară al fraților Stoica”, a mai transmis primarul Pleșa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Antrenorul Tiberiu Tanțoș – Cetățean de Onoare al orașului Abrud | Onoare și apreciere pentru o carieră de peste 40 de ani!

Dan HENEGAR

Publicat

în

La 70 de ani împliniți în 24 mai, antrenorul de schi Tiberiu Tanțoș va primi duminică, 4 decembrie, într-o zi specială și o ceremonie ce va debuta la ora 14.00, titlul de “Cetățean de Onoare” al orașului Abrud.

Un gest de apreciat al administrației locale, care pune astfel la loc de cinste munca de peste 4 decenii a unui om cu suflet mare, care s-a identificat cu schiul din Munții Apuseni. Profesorul Tiberiu Tanțoș merită din plin această onoare prin tot ceea ce a realizat, legându-și destinul de acest sport. Modest și discret, dar cu o activitate prodigioasă, Tiberiu Tanțoș a început activitatea în 1978 la Clubul Sportiv din Abrud, apoi la CSȘ Câmpeni, și în ultimii ani la CSȘ Blaj (din 2016), dar și după pensionare a continuat să șlefuiască sportivii, neputându-se desprinde de sportul atât de drag.

Are la activ, cu elevii săi, participări la cinci Campionate Mondiale de juniori, un Campionat Mondial la seniori, patru starturi în Cupa Mondială, calificarea la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud și o calificare la Jocurile Olimpice ale Tineretului de la Sarajevo, plus câștigarea de concursuri internaționale în Italia, Croația, Austria, Germania. A parcurs toate gradele profesionale din învățământ cât și categoriile de antrenor, în prezent având cea mai înaltă categorie.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cei 44 de ani de activitate ai profesorului Tanțoș s-au transformat într-un adevărat palmares, o panoplie de trofee, una realmente impresionantă pentru un club cu o singură secție, în speță CSȘ Câmpeni. Prin mâinile pasionatului antrenor de schi din Abrud au trecut în cele peste 4 decenii sute de sportivi, iar Tiberiu Tanțoș a bătut Europa în lung și-n lat pentru pregătire și participare la concursuri, făcând zeci de mii de kilometri pentru cele aproximativ 300 de prezențe la competițiile internaționale la care au participat schiorii săi. Din 2008 și până în prezent profesorul abrudean a avut mereu sportivi convocați în loturile naționale de juniori, care ulterior au făcut pasul spre loturile de seniori, la un moment dat conjudețeanul nostru fiind și antrenorul lotului olimpic feminin al României. Tot de atunci, nu a existat an în care în care să nu se bucure de nominalizări în cadrul Galei Sportului Județean, apogeul fiind atins de cele două titluri de “sportivul anului” adjudecate de Dan Moldovan (2014) și Ciocănel Raluca (2017).

Felicitări și respect, Tibi!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| La Alba Iulia se joacă „alba-neagra” cu luminițele de Crăciun: Cum arată orașul comparativ cu Sibiu și Mioveni

BONTEA Alexandru

Publicat

în

FOTO| La Alba Iulia se joacă „alba-neagra” cu luminițele de Crăciun: Cum arată orașul comparativ cu Sibiu și Mioveni

Târgul de Crăciun de la Alba Iulia a ajuns în acest an o dezamăgire pentru majoritatea cetățenilor, după ce pornirea iluminatului festiv a rămas sub semnul întrebării.

Citește și: Luminițele de Sărbători din Alba Iulia NU se aprind nici astăzi: Care este data exactă la care albaiulienii se vor putea bucura de ele

Cu Sibiul nu avem curajul să ne comparăm pentru că iluminatul festiv de sărbători din orașul care a fost Capitală Culturală Europeană nu comportă niciun termen de comparație cu cel din Orașul Marii Unirii.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mioveniul are o populație de aproape 32.000 de cetățeni, potrivit ultimului recensământ din 2011, iar Sibiul are peste 147.000, conform aceluiași recensământ.

Astfel, Mioveniul, un oraș cu mai puțin de jumătate din locuitorii Municipiului Alba Iulia ne poate da lecții. Alba Iulia tinde să ajungă în rândul satelor, ce e drept, un sat mai mare!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Feerie de Crăciun într-o comună din Alba: O locuință a fost decorată cu mii de beculețe, sute de metri de ghirlande luminoase și zeci de ornamente

Ziarul Unirea

Publicat

în

O familie de Sântimbru, județul Alba, se întrece pe ea înșiși atunci când vine vorba despre decorarea casei pentru sărbători. Locuința parcă prinde viață odată cu miile de luminițe și diversele obiecte instalate pe fațadă și în curte.

Nu suntem la Polul Nord, ci lângă Alba Iulia, pe strada Blajului din Sântimbru, unde, ca în fiecare an, o familie își transformă casa într-o feerie de lumini. Mii de beculețe, sute de metri de ghirlande luminoase și zeci de ornamente de Crăciun au folosit cei doi soți ca să împodobească locuința care a devenit loc de pelerinaj în această perioadă, unde oamenii vin să admire casa desprinsă parcă din povești.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului

Oriunde îţi intorci privirea vezi beculeţe, ornamente de sărbători sau oameni de zăpadă strălucitori. Fiecare pom este împodobit, iar curtea este plină de decorațiuni reprezentând reni, spiriduși și Moș Crăciun. Atmosfera este

Citește și: MESAJE de Mos CRACIUN hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi

Cei mai încântați sunt desigur copiii care trec prin zonă și se simt ca într-un loc fermecat din basme.

Video: Facebook Popa Cristian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea