Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Ministrul Muncii anunță că persoanele cu amputații nu vor mai fi nevoite să se prezinte periodic la comisiile de evaluare

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Vineri, ministrul Muncii a declarat că persoanele care au suferit amputaţii ori care s-au născut fără unul dintre membre nu vor mai fi nevoite să se prezinte periodic la comisiile de evaluare.

„Luni, iese din transparenţă decizională ordinul ministrului Muncii prin care se elimină obligativitatea de revizuire periodică la termen de doi ani pentru persoanele încadrate în grad de handicap, care au suferit amputaţii ori s-au născut fără unul din membre. Aceste persoane nu vor mai fi nevoite să se prezinte periodic la comisiile de evaluare”, a informat Budăi, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

El a adăugat că în România sunt în jur de 88.000 de persoane încadrate în gradele 1 şi 2 de handicap. Cei care se vor beneficia de acest ordin sunt persoanele cu gradul 1 de handicap şi care sunt în jur de 18.000.

„Voi publica săptămâna viitoare acest ordin, a trebuit să îl las în transparenţă decizională, iar după publicarea în Monitorul Oficial intră în vigoare. Luni este ultima zi de transparenţă, marţi am convocat la discuţii specialiştii din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi, îl rearanjăm, urmează semnarea lui de către mine şi trimiterea către Monitorul Oficial”, a explicat ministrul.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noul Cod Silvic 2024 permite confiscarea mașinilor care transportă ilegal mai mult de 5 metri cubi de masă lemnoasă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Noul Cod Silvic 2024 permite confiscarea mașinilor care transportă ilegal mai mult de 5 metri cubi de masă lemnoasă România va avea un nou Cod Silvic, un proiect de lege în acest sens fiind adoptat săptămâna trecută de Senat. Acesta prevede, printre altele, că transportul unei mase lemnoase mai mari de 5 metri cubi, fără […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea