Ministrul Finanţelor: ”Este posibil ca reducerea TVA să se facă înainte de sfârșitul anului”

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, a declarat, marţi, că este posibil ca măsura reducerii TVA la 19% să fie luată mai devreme de 1 ianuarie 2016.

teodorovici1_32270200_45163400„Acest lucru este sigur, avem 19% la TVA de la 1 ianuarie cel târziu. Este posibil ca măsura asta să fie aplicată chiar ceva mai devreme. Există instrumentul Guvernului, ordonanţa şi avem şi varianta unei sesiuni extraordinare în Parlament. Vom vedea care va fi cea mai bună decizie în coaliţie. Discutăm şi vedem exact care este cel mai bun mecanism. Mâine discutăm, dar nu luăm mâine, în şedinţa de Guvern, o decizie.”

ELIT

Teodorovici a explicat că impactul pe deficit rămâne acelaşi, indiferent de variante.

„Orice măsură se scoate din Codul Fiscal, impactul pe deficit este acelaşi, adică tot se depeşeşte 1,2%. Proiectul va rămâne la fel, unele măsuri poate vor fi devansate. Oricare altă măsură luată şi se depăşeşte acest prag. Este o discuţie artificială, creată din raţiuni politice.”

În fine, Teodorovici a explicat că vor fi luate în calcul mai multe variante de adoptare a Codului Fiscal: „Nu exclud nimic, trebuie luate în calcul mai multe variante. Fie măsură cu măsură, fie un pachet de măsuri, fie trecerea din nou prin Parlament a Codului Fiscal. Eu voi prezenta diverse scenarii, ca să ajungem la un acord. Parlament, sesiune extraordinară, guvern, pachet sau parţial, măsură cu măsură”.

Sursa: antena3.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...