Ministrul Educației vrea ca şi elevii de clasa l să poată fi lăsaţi repetenţi

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a spus la Digi 24 că legea prevede că nu pot fi lăsaţi repetenţi copiii până la clasa a lll-a, dar acest lucru trebuie schimbat, pentru că este o greşeală, scrie News.ro

„Din păcate, e o prevedere legală, până în clasa a treia copiii nu pot fi lăsaţi repetenţi. Cred că trebuie să revenim asupra acestui aspect pentru că, iată, unde suntem. Ajungem la clasa a opta şi atunci constatăm că nu ştiu să scrie bine, că nu ştiu să calculeze bine şi că 36% nu sunt în stare să ia 5 la evaluarea de la clasa a opta.  Cred că obiectivele de care vorbeam trebuie stabilite prin lege şi în fişa postului fiecărui profesor”, a afirmat ministrul, întrebat în legătură cu interdicţia de a lăsa reprenţi copiii de clasa l.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Întrebată dacă acest obiectiv, de a nu lăsa repetent un copil de clasa I, este o greşeală, Andronescu a răspuns: „Categoric”.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

La argumentul expertului în educaţie Oana Moraru conform căruia nu ai voie să laşi repetenţi pentru că s-a demonstrat că din punct de vedere psihologic nu are niciun efect asupra copilului, Andronescu a replicat: „Te străduieşti mai mult să-l înveţi ce trebuie să-l înveţi”.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

ciclop 21 ianuarie 2019 at 17:49

coana andronescu, garantata politic de semianalfabetul vanghelie ,a cautata pe ” goagal si in almanahe „, la sfatul garantului sau politic si a mai facut un pas sa distruga invatamantul romanesc : elevii de clasa I-a sa fie lasati repetenti !!!;imi amintesc cand spunea :”sa-i lasam si pe cei fara bacalaureat sa mearga la facultate ” ,nu putea sa doarma de grija faculatilor particulare care isi pierdeau clientii !! a desfiintat scolile profesionale si a mai facut si alte treznai si sia-a castigat si numele de „abramburica” .
S-a lasat cumparata de dragnea cu functia de ministru dupa ce spusese ca acesta trebuie sa plece din functia de presedinte psd.!!!HALAL CARACTER !! concitadinul dvs. ministru , cadru didactic , ce parere are de traznaia colegei sale de cabinet, doar o vorba sa ne spuna in calitatea sa de cadru didactic , DA SAU BA !!!!!

Comentariile sunt oprite