Mijlocașul Daniel Lupșan, la Unirea Alba Iulia! ”Căpitanul” Industriei Galda, împrumutat șase luni sub comanda lui Bicheși

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Mijlocașul Daniel Lupșan (27 de ani), a fost împrumutat pentru șase luni la Unirea Alba Iulia, trecerea sa sub comanda lui Adrian Bicheși putând fi considerată una dintre cele mai importante mutări pe piața transferurilor în fotbalul județean în această vară.

“Căpitanul” Industriei Galda de Jos reprezintă unul dintre cei mai apreciați jucători din Alba, polivalența fiind principalul argument, în condițiile în care D. Lupșan poate acoperi mai multe posturi din linia mediană și din defensivă. Ajungerea la gruparea din Cetatea Marii Uniri are la bază dorința de a evolua în “alb-negru”, dar și o relație bună cu noul “principal” al Unirii Alba Iulia, Daniel Lupșan părăsind Industria Galda de Jos după 5 ani și jumătate (a venit în iarna anului 2015, de la Inter Ciugud).

ELIT

Găldenii au prețuit perioada petrecută de Lupșan în “galben-albastru”, au acceptat să plece și nu au avut pretenții financiare în cazul transferului, având doar pretenții simbolice… 5 mingi!

Dani Lupșan a fost un jucător exponential al Industriei, iar plecarea sa reprezintă o pierderea grea. Încercăm să-l înlocuim, însă vorbim despre căpitanul de echipă și va fi foarte dificil să o facem”, a spus antrenorul Paul Ciucă.

*”E o provocare pentru mine”

Purtător al banderolei de căpitan de echipă la Industria, alături de Cernea și Haiduc, noul jucător al Uniri Alba Iulia s-a și pregătit cu noua sa formație în această perioadă, așteptănd concretizarea negocierilor între cluburi, câtă vreme contractul său cu Industria este valabil încă un an, până în vara lui 2021.

Este o provocare nouă pentru mine, o schimbare. La Industria m-am simțit excelent, am amintiri extraordinare, dar vreau să văd ce înseamnă să evoluezi la Unirea Alba Iulia, un club de tradiție”, a transmis D. Lupșan, marcatorul ultimului gol al Industriei în ediția trecută, în acel 3-0 cu CFR Cluj 2, din prima etapă a returului (singura disputată), prima sa reușită stagională.

Daniel Lupșan a făcut junioratul la Unirea Alba Iulia, într-o generație pregătită de regretatul antrenor Neluțu Popa, golgheterul “all time” al formației fanion a județului, plecat prematur dintre noi, la doar 60 de ani. A început fotbalul pe postul de fundaș lateral drepta, printre coechipierii cu care a ajuns la un turneu semifinal juvenil, la Tg. Jiu, numărându-se N. Stanciu, Al. Giurgiu, S. Mureșan, Fl. Ilie sau Al. Man.

*L-a răpus pe Bicheși în 2019!

În mai 2019, într-un derby “de Alba” incendiar, într-o bătălie pentru supraviețuire, Industria Galda de Jos a învins, cu două etape înaintea finalului stagional, scor 2-1 (0-0), pe Unirea Alba Iulia, grație a două execuții superbe ale unor lovituri libere, goluri D. Lupșan (86) și Circov (88), întorcând scorul. “Lupșan și Circov au prins șuturile vieții, ghinionul nostru, norocul lor”, comenta, atunci, Bicheși.

Dan HENEGAR