Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Mihnea Costachi reprezintă cu cinste Alba Iulia la Campionatul European de șah de juniori din Croația

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Trei victorii in primele trei partide, un start perfect pentru Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) la Campionatul European de juniori care se desfasoara in perioada 21-30 septembrie la Porec (Croatia).

 

Marius Ceteras si Mihnea CostachiJuniorul albaiulian in varsta de 15 ani pare a fi intr-o forma excelenta si la acest turneu. In prima runda Mihnea a obtinut o victorie foarte frumoasa in doar 26 de mutari impotriva lui Ermin Sinanovic (Bosnia), dupa un atac fulgerator declansat la mutarea 16 si continuat cu un sacrificiu de pion pentru initiativa la mutarea urmatoare.

 

Partida din runda a doua cu Mladev Rajkovic (Serbia) a fost mult mai complicata, chiar dramatica. Dupa un inceput echilibrat de partida, Mihnea a jucat prea riscant, intrand in pozitie foarte dificila. Desi “in corzi”, campionul albaiulian a rezistat eroic si a reusit sa echilibreze jocul, adversarul sau ratand momentul declansarii atacului decisiv. Finalul de partida a apartinut in totalitate lui Mihnea Costachi, care a obtinut avantaj material, pe care l-a transformat apoi impecabil intr-o noua victorie, obtinuta dupa 56 de mutari si aproape 5 ore de joc.

 

Partida din runda a treia impotriva lui Peter Ugroczky (Ungaria) s-a desfasurat intr-un singur sens. Juniorul CSU Alba Iulia a profitat de o inexactitate a jucatorului maghiar la mutarea 16 si a lansat un atac dezlantuit, incheiat la mutarea 39 cu castigarea damei adversarului, moment in care juniorul maghiars-a recunoscut invins. O partida fara greseala a elevului Colegiului National “Horea, Closca si Crisan” din Alba Iulia, care s-a plasat astfel in plutonul fruntas al categoriei juniori sub 16 ani, sectiune la care participa 67 de juniori din 37 de tari.

 

Turneul se desfasoara pe parcursul a 9 runde in sistem elvetian, asa ca partidele dintre favoritii la primele locuri abia de-acum incep. Jocul foarte energic al juniorului albaiulian din primele 3 runde ne da insa sperante ca Mihnea poate repeta evolutia extraordinara de la Campionatul Mondial de juniori sub 14 ani din 2014, cand a obtinut medalia de bronz, dupa un turneu in care nu a pierdut nicio partida. (M.C)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la taekwondo, desfășurat în 19-21 aprilie la București. CS Unirea Alba Iulia a participat la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea