// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Mihnea Costachi, învingător în proba de blitz la Festivalul Internaţional de Şah de la Timişoara

Mihnea Costachi & Marius CeterasJuniorii albaiulieni au dominat proba de blitz a Festivalului Internaţional de Şah de la Timişoara desfăşurată vineri 15 august.

“ Învingător în toate cele 7 partide disputate, Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) s-a impus autoritar devansându-l pe campionul naţional de juniori sub 18 ani în proba de şah rapid Mihai-Eugen Bida (CSU Craiova) care a acumulat 6 puncte. Pe locul 3 s-a clasat un alt junior albaiulian George Ileană (ACS Logismart Sibiu) cu 5,5 puncte, iar locul 4 a fost ocupat de Adrian Sechereş (CSS Timişoara) cu 5,5 puncte, juniorul teiuşan fiind campionul naţional en-titre în proba de blitz la juniori sub 16 ani. La turneul de blitz au participat 47 de juniori, mulţi dintre ei medaliaţi în campionatele naţionale de juniori sau componenţi ai loturilor naţionale de juniori.

De notat că şi în proba de şah clasic, aflată în desfăşurare, juniorii din judeţul Alba se află pe locurile fruntaşe. După 5 runde Adrian Sechereş este lider cu 4,5 puncte (4 victorii şi o singură remiză împotriva lui Mihnea Costachi), fiind urmat de Mihnea Costachi şi alţi 7 jucători cu 4 puncte. Ultimele două runde se desfăşoară sâmbăta şi duminică”, au transmis oficialii CSU Alba Iulia printr-un comunicat de presă.

După terminarea turneului de la Timişoara juniorii albaiulieni vor reveni la Alba Iulia pentru a participa la etapele de săptămâna viitoare a festivalului “Open Şah Alba”

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419