Rămâi conectat

Sport

Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) si-a pastrat invincibilitatea în Openul de seniori al Bulgariei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După un start excelent, in care a obtinut doua victorii si o remiza impotriva favoritului principal al turneului, marele maestru international bulgar Vasil Spasov (ELO 2559), Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) si-a pastrat invincibilitatea si in urmatoarele trei runde la Campionatul International Open de seniori al Bulgariei care se desfasoara in perioada 2-8 februarie la Plovdiv.

Mihnea Costachi CSU Alba IuliaIn runda a 4-a, juniorul albaiulian, care inca nu a implinit 15 ani, a remizat cu bulgarul  Lachezar Yordanov, un rezultat mai putin multumitor, care insa a fost imediat “corectat” de o victorie impotriva grecului Odyseas Kesidis.

Partida din runda a 6-a va fi cu siguranta una de care Mihnea Costachi isi va aminti cu mare placere de acum inainte , deoarece i-a adus tanarului maestru FIDE albaiulian prima victorie intr-un turneu de sah clasic impotriva unui detinator al titlului de mare maestru international ! Invinsul lui Mihnea, marele maestru international sarb Bosko Abramovici (ELO 2464) este cotat ca favoritul numarul 13 al openului bulgar si pornea cu prima sansa in acest meci, chiar daca cu doua saptamani cei doi au incheiat remizat partida lor din ultima runda a openului de la Paracin (Serbia). Inca o data, Mihnea Costachi si-a depasit statutul de outsider si a obtinut o victorie pretioasa cu piesele negre, rezultat care il plaseaza cu trei runde inainte de final in plutonul de 20 de jucatori clasati pe locurile 2-21 cu 5 puncte, la un punct in urma liderului Milan Zajic (Serbia).

In runda a 7-a Mihnea Costachi, care este favoritul 36 al turneului, va avea in fata un nou adversar de calibru, marele maestru international sarb Dusan Popovic (ELO 2507), cotat ca favoritul 9 al turneului, din cei 286 de participanti.

Participarea juniorului albaiulian la openul de la Plovdiv este posibila datorita sprijinului acordat de firma IPEC SA din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea