Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Miercuri, ora 18.00, în „Alba Blaj” Arena, Volei Alba Blaj – Dinamo București, derby-ul rundei în Divizia A1, meci cu miză enormă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri, ora 18.00, în „Alba Blaj” Arena, se dispută Volei Alba Blaj – Dinamo București, derby-ul rundei în Divizia A1, meci cu miză enormă

Miercuri, 14 februarie, de la ora 18.00, în „Alba Blaj” Arena, se dispută derby-ul etapei a 18-a a Diviziei A1 la volei feminin, între campioana Volei Alba Blaj și Dinamo București, o confruntare extrem de importantă în economia campionatului.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Sunt puse-n joc puncte care vor conta enorm în configurația ierarhiei la finele sezonului regular, o clasare pe o poziție superioară însemnând avantaj ulterior în faza a doua a campionatului, la confruntările eliminatorii. Actuala stagiune propune mult echilibru la vârf, cu  6-7 pretendente la titlu, iar echipa din „Mica Romă” nu-și mai permite să facă pași greșiți. Volei Alba Blaj se plasează pe locul secund (38 de puncte), cu un punct în spatele liderului Rapid Burești, pe podium mai situându-se CSM Lugoj (cu o „lungime” în spate), iar Dinamo este pe poziția a 5-a, cu 34 de puncte.

Pe de altă parte însă, gruparea din Capitală este singura care în actuala stagiune a trecut în minimum de seturi atât de Volei Alba Blaj (în noiembrie, pe teren propriu), cât și de Rapid (în urmă cu o săptămână). În 2024, Dinamo a pierdut un singur joc (1-3 în deplasare cu CSM Lugoj), iar Volei Alba Blaj are în acest răstimp două eșecuri, scor 2-3, în confruntările dramatice cu CSO Voluntari și restanța cu CSM București. În tur, în 19 noiembrie 2023, a fost un duș rece pentru formația din Ardeal, o surpriză neplăcută, un 0-3 sec, al doilea eșec al sezonului, gazdele dominând la toate capitolele.

Pentru Volei Alba Blaj este primul hop dintre cele rămase până la finele sezonului regular, mai fiind alte două examene majore, la Lugoj (penultima rundă, 9 martie) și cu Rapid (pe teren propriu, în etapa a 22-a, 16 martie).

După acest duel incendiar urmează o deplasare la Constanța (sâmbătă, ora 18.30), în Divizia A1, iar apoi în 24-25 februarie, Final Four-ul Cupei României, cu semifinalele Volei Alba Blaj – CSMTârgoviște și Rapid – Dinamo.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia – victorii nete! Metalurgistul Cugir – succes după un meci nebun, Industria Galda – un nou eșec!

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, succese concludente pentru CSU Alba Iulia (în play-off) și CSM Unirea Alba Iulia (în play-out), în jocurile din eșalonul terț. Metalurgistul Cugir se impune la Reghin, după un nou meci nebun, scor 3-2 (după ce a condus cu 2-0 și a fost egalată în 3 minute), iar „lanterna roșie” Industria Galda a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea