Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Miercuri, în semifinalele campionatului naţional, ora 20.00, CSU Alba Iulia – Sepsi Sf. Gheorghe

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia - Sepsi Sf. Gheorghe22Miercuri seară, 1 aprilie 2015, cu începere de la ora 20:00, în Sala de Sport a Universităţii, în cea de-a doua partidă din semifinalele Ligii Naţionale de baschet feminin, CSU Alba Iulia întâlneşte pe Sepsi Sf. Gheorghe. Meciul se anunţă unul extrem de greu pentru universitare, având în vedere că primesc vizita liderului din sezonul regulat și câștigătoarea Cupei României, care are și avantajul de 1-0 în confruntarea semifinală, după ce s-a impus în urmă cu două zile în meciul 1 pe propriul teren. Totuşi, sportivele antrenate de Miroslav Popov ar putea profita de avantajul propriului teren, unde beneficiază de aportul propriilor fani, dar şi de dorinţa mare de a învinge încă odată în sezon echipa covăsneană, care are 3-1 în întâlnirile directe din acest an competițional.
Pentru a ajunge în semifinale, niciuna din cele două echipe nu a avut mari bătăi de cap, reuşind să-şi termine disputele din primul tur din playoff în două meciuri. Astfel, CSU Alba Iulia şi-a învins cu 2-0 în sferturi una din principalele rivale din acest sezon, CSBT Alexandria, în urma unor meciuri care au decurs diferit, dar s-au terminat cu victoria universitarelor. Primul dintre ele a fost câştigat fără mari probleme de trupa albaiuliană cu 74-50, după un joc dominat în totalitate, pentru ca cel de-al doilea să fie unul interzis cardiacilor, cu un final incandescent, în care fetele lui Popov s-au impus cu 60-59, printr-un coș marcat în urma unei pătrunderi a Valenciei McFarland în ultimele secunde. De cealaltă parte, Sepsi Sf. Gheorghe a avut două succese fără istoric, împotriva echipei Olimpia CSU Brașov. Trupa lui Zoran Mikes a câştigat categoric partida de pe propriul teren cu 76-42, iar disputa de sub Tâmpa cu 92-61.
În acest sezon, înaintea confruntărilor din playoff, cele două echipe s-au întâlnit de trei ori, în diputele tur-retur din campionat şi în cea din finala Cupei României, scorul fiind de 2-1 pentru Sepsi. În precedenta și singura înfruntare dintre cele două în sala din Alba Iulia a fost nevoie de prelungiri pentru a se stabili câștigătoarea. Covăsnencele s-au impus și în cea de-a patra dispută din sezon, în urmă cu două zile, în meciul 1 din semifinala de campionat, cu 66-54. Totuși, CSU Alba Iulia păstrează un avantaj bun în întâlnirile directe și conduce în acest moment cu 9-4.
În privința loturilor de jucătoare, acestea sunt asemănătoare ca și componență, cele două formații dispunând de cinci (CSU), respectiv patru (Sepsi) jucătoare din străinătate, dar și de sportive autohtone valoroase, experimentate și cu prezențe la echipa națională. Astfel, la CSU evoluează trei americance, o canadiancă și o bosniacă, cinci jucătoare autohtone cu experiență națională și internațională, dar și 2 junioare. La conducerea echipei se află sârbul Miroslav Popov, ajutat de secundul George Lăncrănjan. De cealaltă parte, la trupa din județul Covasna, condusă de pe bancă de bosniacul Zoran Mikes se regăsesc 4 sportive de peste ocean, dar și româncele cu nume sonore Annemarie Părău, Florina Pășcălău și Cristina Cutaș.
În lotul din acest an al formației din Sf. Gheorghe se regăsesc două sportive care au evoluat în trecut și la CSU Alba Iulia și anume Annemarie Părău (sezonul precedent 2013/2014), respectiv Taneisha Harrison (sezonul 2011/2012). De asemenea, universitara Larisa Toma a trecut cu câteva sezoane în urmă pe la Sepsi.
Partida dintre CSU Alba Iulia și Sepsi Sf. Gheorghe va fi transmisă în direct pe postul de televiziune Dolcesport.

Declarație Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia: „Am întâlnit în primul meci o formație Sepsi SIC foarte puternică, căreia nu i-am făcut față și care ne-a învins pe merit. Ne-au surprins cu o apărare agresivă, iar noi nu am găsit soluții deloc pentru a o combate. De asemenea, adverasarele noastre au avut un avantaj mare în faptul că au jucat acasă și s-au folosit la maxim de el. Nu ne dăm însă bătuți, vom încerca să jucăm cât putem de bine în meciul doi pentru a echilibra disputa. Sperăm să ne îmbunătățim ofensiva, să facem alegerile corecte și să le putem bate apărarea agresivă”.

CSU Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea