Rămâi conectat

Cultură Educație

MIERCURI: Dublă lansare de carte la Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga”. Două cărți cu subiect istoric semnate de istoricul Mihai Octavian Groza

Ziarul Unirea

Publicat

în

Două cărți cu subiect istoric  vor fi lansate miercuri 13 martie 2019, începând cu ora 17:00, la sala de lectură a Bibliotecii Județene ”Lucian Blaga” Alba situată în Alba Iulia pe str. Trandafirilor, nr. 22.

Sebeșul și Marea Unire. Memorii, acte și documente și Marele Război în memorialistica românilor din Sebeș sunt titlurile celor două cărți cu conținut istoric ce vor fi prezentate publicului albaiulian cu acest prilej. Ambele volume sunt semnate de istoricul Mihai Octavian Groza, doctorand la Universitatea ,,Babeș Bolyai” din Cluj Napoca. Volumele vor fi prezentate de Nicolae Dumbrăvescu doctorand la Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și de doctor în istorie Tudor Roșu de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Lansarea de carte se va încheia cu un dialog pe teme de istorie, între autor, specialiștii prezenți și public și cu o sesiune de autografe pentru cei ce doresc să achiziționeze cele două volume. Evenimentul va fi însoțit de o expoziție tematică de carte ce va cuprinde câteva dintre cele mai importante lucrări de istorie și arheologie aflate în colecțiile Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba în parteneriat cu Centrul Cultural ,,Lucian Blaga” Sebeș și cu Despărțământul ASTRA ,,Vasile Moga” din Sebeș.

Proiectul 4.9 Lansări de carte face parte din programul de activități al Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba pentru anul 2019 și are ca scop atât aducerea în atenția publică a autorilor contemporani și a noilor apariții editoriale cât și promovarea bibliotecii, a colecțiilor bibliotecii și a serviciilor de bibliotecă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea