Rămâi conectat

Sport

Miercuri, de la ora 17.30, Sportul Petrești – CS Hunedoara, în primul tur al Cupei României | Sărbătoare fotbalistică pentru echipa condusă de Doru Oancea

Dan HENEGAR

Publicat

în

Sportul Petrești, câștigătoarea Cupei României, faza județeană, deschide sezonul oficial fotbalistic 2018-2019 în județul Alba, cu o întâlnire pe teren propriu cu CS Hunedoara, nou-promovată în Liga a 3-a, meci care se va disputa miercuri, 1 august, de la ora 17.30, contând pentru turul întâi al Cupei României. Va fi sărbătoare în localitatea componentă a municipiului Sebeș, cu binecunoscuta fanfară din Petrești, ce va intona Imnul Național înaintea startului și o tombolă pentru spectatori. Pentru fotbalul din Petrești este un moment special, după foarte multă vreme un duel cu o echipă din Liga a 3-a, eșalon unde a activat până în 2004 Hârtia Petrești, o altă reprezentantă a zonei. “Știm că avem în față un adversar puternic, cu experiență superioară, dar în același timp sperăm să trecem mai departe. Este un eveniment de seamă pentru comunitate și ne dorim să ajungem cât mai sus posibil în Cupa României”, a declarat Eugen Chirca, președintele gazdelor.

*Absențe importante din distribuția gazdelor

În acest joc vor debuta în distribuția reprezentantei județului Alba, locul secund în ediția trecută a Ligii a IV-a, achizițiile numite fundașul Rahovean (Transalpina Șugag), mijlocașul Ad. Lăcătuș (Performanța Ighiu) și atacantul P. Muntean (Metalu Aiud), mutări interesante pentru arealul fotbalistic al județului (nu s-a mai concretizat venirea portarului Iviniș de la CS Zlatna). Vor lipsi însă, din diverse motive (accidentări, plecări în străinătate, probleme cu contractul), jucători importanți precum Dr. Pop, Borșoi, Bălaș sau Ludwig. „Suntem la începutul pregătirii și este clar că din punct de vedere fizic o să existe probleme, comparativ cu adversarul. Credem în șansele noastre și ne dorim să ne ridicăm la nivelul unui joc din Cupa României, fiind vorba și de orgoliu fotbalistic„, a spus antrenorul Doru Oancea.

Pe plan județean echipa condusă de Doru Oancea a câștigat trofeul, acum mai bine de o lună (17 iunie), în finala palpitantă de la Galtiu, 3-2 cu Transalpina Șugag, iar gruparea de lângă furnale a acces în eșalonul terț după o dublă de baraj cu Voința Lupac (Caraș-Severin), 0-1 și 2-1. Antrenorul Mircea Alic jr are ca noutăți pe Doboș (Cetate Deva), Al. Dan (CSM Lugoj), Al. Petrescu, Marinca (Victoria Călan), iar în efectiv figurează jucători ce au mai cochetat cu fotbalul din Alba, Cobliș, D. Creciunescu sau Trășcan. Hunedorenii sunt în cantonament centralizat la domiciliu și au pierdut primul amical al verii, 0-2 cu Metalurgistul Cugir. În ultimii ani, exceptând Performanța Ighiu (1-0 cu Industria Galda, în 2015), celelalte reprezentante ale județului în prima fază a Cupei României au capotat: Șurianu Sebeș (2017- desființată), Viitorul Sîntimbru (1-2 cu Sănătatea Cluj, 2016), Inter Ciugud (0-7 cu Arieșul Turda, 2014).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de meciuri și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea