Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Metalurgistul Cugir îl lasă pe I. Grozav la CSM Unirea Alba Iulia, dar…

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Metalurgistul Cugir nu se opune plecării fundașului albaiulian Ionuț Grozav la CS Municipal Unirea Alba Iulia, colega din Seria 9, însă divizionara terță de sub Drăgana are anumite condiții.

“Înțelegem clar poziția jucătorului, știm că vrea să revină acasă. Dar în același timp avem și noi anumite doleanțe, pentru că nu este normal să-i achităm salariile în aceste luni, când el aproape sigur nu va continua la noi”, a precizat Călin Mureșan, directorul CS Metalurgistul Cugir.

Ionuț Grozav, fratele mai mare al internaționalului român Georghe Grozav, a ajuns în iarna anului 2019 la Cugir, împreună cu Vitinha și P. Păcurar, în condițiile în care atunci în curtea “alb-negrilor” se instalase criza financiară. Apărătorul mai are contract cu “roș-albaștrii” încă un an și jumătate, până în vara anului viitor, dar cugirenii nu doresc să-l țină cu forța, în ideea de a da credit în defensivă tânărului Sebastian Itu (născut în 2006, fiul antrenorului principal Lucian Itu). De altfel, politica Metalurgistului în viitorul apropiat este miza pe elemente din propria pepinieră precum Perjeriu, N. Lazăr, Bura sau tânărul goalkeeper Ianis Herlea (n. 2008). Asta întrucât bugetul echipei de fotbal s-a diminuat în ultimul an, scăzând cu 10 la sută. Pentru echipa de seniori care activează în Liga 3, cheltuielile se cifrează la aproximativ 200.000 de euro într-un sezon competițional. Finanțarea a venit în proporție însemnată de la Primăria orașului Cugir, însă din acest campionat a intervenit și contribuția partenerilor privați (Elit, Elis și Star Transmission & Star Assembly), care au acoperit o parte a bugetului, în condițiile în care sumele alocate de autorități s-au diminuat.

Metalurgistul Cugir va relua pregătirile cel mai probabil în 23 ianuarie, cu toate că este vehiculată și data de 16 ianuarie. Până în prezent au plecat Jisa și Căt. Pop, este aproape certă despărțirea de I. Grozav (33 de ani) și singura noutate o reprezintă atacantul Ionuț Cîrloanță (CSC Șelimbăr, ex-CSM Unirea Alba Iulia). Metalurgistul Cugir iernează pe locul secund, cu 28 de puncte, și este aproape singură de a treia prezență consecutivă în play-off, câtă vreme Avântul Reghin, ocupanta poziției a 5-a, este la 7 “lungimi” în spate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Cioară (Industria Galda), gol în „tricolor” la o acțiune de selecție | Patru jucători din Alba, la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul Alexandru Cioară (Industria Galda de Jos) a marcat un gol în „tricolor” la o acțiune disputată la Mogoșoaia a selecționatei de fotbal amator a României. Pe lângă vârful divizionarei terțe au mai participat Juncan (Industria Galda), și alți doi jucători din Alba Cl. Marcu (Gloria Geoagiu) și Bistraie (Șoimul Băița), absentând din motive medicale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea