Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Metalurgistul Cugir – FC Municipal Baia Mare 4-1 *Opric este din nou lider după a cincea victorie consecutivă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Metalurgistul Cugir - FCM Baia Mare44Metalurgistul Cugir a câştigat cu FC Municipal Baia Mare, scor 4-1 (1-1) meci contând pentru etapa a 19-a a Ligii a 3-a şi a revenit pe prima treapă a podimului Seriei a 5-a din Liga a III-a. În lipsa lui Marius Opric, suspendat, Cosmin Şuvaina a fost responsabilul cugirean de pe bancă.

*”Vrem să învingem la Sebiş”: Opric

Nu-mi explic jocul modest din prima repriză, dar este bine că ne-am revenit în al doilea mitan. Oarecum a contat absenţa mea de pe bancă, însă pot spune că m-a mulţumit compartimentul ofensiv. Nu ne temem de nimic şi mergem la Sebiş să învingem„, a declarat antrenorul Marius Opric. „Sunt fericit că am spart gheaţa pentru noua echipă, dar în primul rând sunt fericit de victorie. După pauză am fost alţii. La Sebeş se anunţă un joc de care pe care„, a spus Iulian Cristea, cel care a reuşit egalarea

La al treilea joc consecutiv în faţa fanilor din această primăvară, după o rundă în care a stat şi înaintea „finelei” de la Sebiş de săptămâna viitoare, Metalurgistul Cugir a făcut instrucţie cu fotbaliştii din Baia Mare. Deşi au început timid partida, cugirenii şi-au revenit în partea a doua a meciului. În prima repriză oapeţii au avut o posesie mai bună, reuşinf să deschidă scorul în minutul 15 prin Urs. Odată cu primirea golului, Metalurgistul Cugir a turat motoarele şi a izbutit golul egalizator în minutul 33 prin Cristea, după un corner excelent executat de Neagu. După pauză, elevii lui Marius Opric (aflat în tribune după scandalul cu Şoimii Pâncota) şi-au început marşul triumfal în ofensivă, iar în minutul 49, Cîrstean a marcat cel de-al 14-lea său gol în acest sezon, după un penalty acordat de centralul partidei pentru un henţ în careul oaspeţilor. În minutul 53, Gherghel de la FCM Baia Mare a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene, echilibrul fiind rupt în totalitate. După mai multe ocazii la poarta băimărenilor, Metalurgistul a înscris pentru 3 la 1 prin Goronea. Scorul final al partidei a fost stabilit de către Şuteu în minutul 74 cu o execuţie superbă.

*Premieră pentru G. Goronea

La fel ca şi colegul său Claudiu Oara în întâlnirea cu Şoimii Pâncota, George Goronea abia intrat în teren a înscris la prima atingere de balon. „N-am mai marcat demult, de la partida din tur, de la Ineu. Acest gol îmi dă încredere, pentru că traversam o pasă proastă. Este o premieră pentru mine să punctez la întâia atingere de balon, dar importantă este succesul Metalurgistului. În derbyul de la Sebeş nu avem ce pierde, ne dorim victoria„, a explicat George Goronea. „Credeam că este o partidă uşoară şi adversarii ne-au surprins prin replica dârză. Probabil şi vremea frumoasă a contat, ne-am moleşit oarecum. Am înscris şi am pus umărul la o nouă victorie prin care am revenit în frunte. Sper să nu pierdem la Sebiş„, a punctat Alin Şuteu.

După acest meci, Metalurgistul Cugir a acumulat 36 de puncte (cu două peste Naţional Sebiş), iar în runda următoare, cugirenii vor juca în deplasare cu Sebişul, derby-ul seriei care poate fi decisiv în stabilirea campioanei Seriei a 5-a din eşalonul terţ.

Pentru Metalurgistul Cugir au evoluat: Gurincu – Iul. Cristea, Schuller, Potopea, Trăşcan – Cl. Oara (66, A. Câmpean), M. Neagu (80, Tothăzan), Negură (63, I. Radu), Şuteu – Itu, Cîrstean (69, Goronea), rezerve Lăncrănjan – Şt. Radu, Tăban.

[nggallery id=1325]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea