Metalurgistul Cugir – ACS Dumbrăvița 2-1 (1-1), veteranul L. Itu – salvator pentru echipa de sub Drăgana

Paul Voicu - Primar 2020

Metalurgistul Cugir a depășit un hop dificil pe propriul teren, cu ACS Dumbrăvița, echipa lui Călin Moldovan impunându-se cu scorul de 2-1 (1-1), împotriva ocupantei locului secund, eroul întâlnirii fiind „căpitanul” gazdelor, Lucian Itu, veteranul în vârstă de 40 de ani, ce a înscris golul izbăvitor în minutul 87. Învinsă în derby-ul din fieful liderului și ajunsă la 9 puncte de Șoimii Lipova, prima clasată, gruparea de sub Drăgana nu-și permitea să facă vreun pas și să piardă puncte, pe “Arena CSO”, contra nou-promovatei ACS Dumbrăvița, surprinzătoarea ocupantă a poziției secunde. Inspirația lui Călin Moldovan ce și-a trimis secundul în ofensivă, o premieră a sezonului, a dat roade iar Lucian Itu a marcat un gol de aur, primul al sezonului, echivalent cu trei puncte mari pentru amfitrioni. Ultimul gol al gloriei cugirene, reprofilat apărător în ultimele sezoane, a fost înscris la Dej, în 2017, în urmă cu un an, o victorie cu 3-1. Partida a fost una în care Metalurgistul era obligată să se impună împotriva unei formații experimentate. Egalul de la pauză a adus un asalt cugirean în actul secund, cugirenii dominând copios. O presiune constantă, dar și mari ratări semnate de Făgărășanu, Itu, Necșulescu, Șaucă sau Lemac, au creionat o repriză la discreția „roș-albaștrilor”, eforturi materializate în minutul 87.

*Călin Moldovan: „Itu rămâne un jucător de valoare ce face diferența”

„Îi felicit pe jucători pentru o victorie importantă și muncită. Am câștigat cu mult suflet, cu un efort colectiv deosebit, am avut multe ocazii, am pus presiune pe adversari. Am discutat înaintea jocului cu Luci Itu, se poate spune că a fost o inspirație comună. În ciuda vârstei, Lucian Itu, un caracter și un fotbalist deosebit, rămâne un jucător de valoare, care poate face diferența„, a precizat Călin Moldovan.

ELIT

*1-0, MIN. 29: NECȘULESCU a transformat un penalty, faultat fiind Șaucă

*1-1, MIN. 38: R. RUS a egalat cu o lovitură de cap, după o centrare de pe dreapta

Mihail David - 2020

*2-1, MIN. 87: veteranul ITU a marcat după o acțiune prelungită a gazdelor, reluare cu capul, după un șut deviat al lui Șaucă

Este runda a 13-a a Seriei a 4-a și penultima apariție a “roș-albaștrilor” în fața fanilor, amfitrioni ce și-au propus promovarea în eșalonul superior.

Metalurgistul: N. Bănică – Dohotariu, I. Tătaru, Șt. Radu, M. Neagu (46, B. Lemac) – Șaucă, Dican, Necșulescu, Dicu (46, Cercel) – Itu (88, L. Tudor), Făgărășanu (89, Șuteu). Pe bancă: Crivăț – Vaștag, Copiluși. Antrenori Călin Moldovan și Lucian Itu.

ACS Dumbrăvița: R. Mikloș – Gălan, Telescu, Podină, Udrea, Liuba, Măd. Stancu, Briciu, Centea, R. Rus, Bîrza; rezerve Ureche, Casian, Ad. Ștefan, Manu, Pricop, Soare, Ginga. Antrenor Sorin Bălu.

Arbitri D. Lunca, C. Antal, R. Mereș (Cluj-Napoca) Observatori D. Ciocănea (Sibiu), F. Oglindoiu (Mehedinți)

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...