Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Cultură Educație

Mereu Verde – un proiect al Kronospan dedicat mediului

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Responsabilitatea socială este doar una dintre valorile majore promovate de compania Kronospan. Odată cu investiţiile în tehnologie de ultimă generaţie pentru protecţia mediului Kronospan a dezvoltat de-a lungul anilor o politică de responsabilitate socială transpusă în mai multe acţiuni de parteneriat cu societatea civilă, acţiuni care au vizat protecţia mediului. Toate acestea sunt reunite în cadrul proiectului Mereu Verde, care a debutat în anul 2008.
lSăptămâna curăţeniei la Sebeş
În cadrul proiectului Mereu Verde, Kronospan derulează în fiecare an, în colaborare cu instituţiile de învăţământ, proiecte de ecologizare. Eforturile celor implicaţi în aceste acţiuni au ca scop să sensibilizeze şi să conştientizeze cetăţenii, pentru a avea o mai mare grijă faţă de natură. În anii anteriori, la Sebeş, în cadrul proiectului Mereu Verde, în parteneriat cu Liceul cu Program Sportiv şi Colegiul Naţional „Lucian Blaga” au fost ecologizate zona din apropierea Râpei Roşii, cea din jurul lacului de acumulare Oaşa sau Fântâna Împăratului – Alunei.
În acest an, proiectul a căpătat noi valenţe: Kronospan a dorit să implice în acţiunile de ecologizare întreaga comunitate şi de aceea a încheiat un parteneriat cu Primăria municipiului Sebeş, precum şi cu toate şcolile din oraş: Grupul Şcolar Industrial, Şcoala generală „Lucian Blaga” Lancrăm, Şcoala generală Petreşti, Şcoala nr.1 „Silviu Cărpinişianu”, Şcoala nr. 2 Sebeş, Şcoala generală nr. 4 – Mihail Kogălniceanu, Colegiul Naţional „Lucian Blaga” şi Liceul cu Program Sportiv. Acţiunea s-a desfăşurat sub egida „Săptămâna curăţeniei” şi a reunit aproape 1.000 de elevi care s-au implicat pentru a colecta gunoaiele aruncate la întâmplare, dorind ca astfel să dea un exemplu întregii comunităţi în legătură cu necesitatea de a păstra un mediu curat. În fiecare zi, copiii s-au întâlnit cu reprezentanţii companiei Kronospan, luând parte la o lecţie deschisă pe tema grijii pe care trebuie să o avem fiecare dintre noi pentru un mediu curat, în cadrul reuniunii vorbindu-se de asemenea despre eforturile companiei pentru protecţia mediului. Adrian Băcilă, directorul de producţie al Kronospan a amintit: „istoria platformei pe care o ştiţi cu toţii a început în 1969, când la Sebeş a început producţia la combinatul de plăci. Din 2004, platforma a fost preluată de Kronospan, care în ultimii ani şi-a intensificat eforturile în vederea protejării mediului. Ceea ce trebuie să ştiţi cu toţii este faptul că prin activitatea fabricii Kronospan de la Sebeş, în fiecare lună sunt salvaţi de la tăiere 20.000 de copaci. Şi asta pentru că Kronospan Sebeş foloseşte în procesul de producţie doar deşeurile lemnoase care rămân în pădure sau cele de la alte fabrici din industria lemnului. Vă invităm să învăţăm împreună ce înseamnă protecţia mediului, ce înseamnă păstrarea unui mediu curat. Ne arătăm deschiderea pentru a învăţa de la dumneavoastră – comunitatea – cum putem să ne îmbunătăţim performanţele de mediu şi în acelaşi timp vă invităm ca împreună să ne implicăm în acţiuni de acest fel pentru un oraş curat şi frumos”. Oana Bodea, manager PR Kronospan, ne-a declarat: „Proiectul Mereu Verde are ca scop principal responsabilizarea tinerilor pentru păstrarea unui mediu curat. Ne dorim să contribuim astfel la crearea unor generaţii viitoare responsabile faţă de mediul înconjurător. Copiii s-au implicat cu entuziasm, am avut chiar situaţii în care au atras atenţia unor adulţi, pe stradă, să nu mai arunce gunoaie la întâmplare. Le mulţumim partenerilor noştri pentru implicarea în proiect”. În cadrul acţiunii care s-a desfăşurat timp de o săptămână, copiii au adunat 250 de saci de gunoaie, de 120 de litri fiecare.
lAcţiuni de împădurire
Un alt important obiectiv al Proiectului Mereu Verde este acela ca societatea Kronospan să susţină un management durabil al pădurilor. Astfel, de la debutul proiectului şi până în prezent, în fiecare primăvară Kronospan a susţinut ample acţiuni de împădurire prin care până acum au fost plantaţi peste 100.000 de puieţi. Anul acesta, Kronospan a împădurit 5 ha la Braşov, în zona Zănoaga şi alte 5 ha la Sebeş, în zona Cărări. Acţiunile de împădurire s-au desfăşurat cu sprijinul autorităţilor locale şi al voluntarilor din cadrul companiei şi de la diferite unităţi de învăţământ. Aşa cum ne-a declarat Oana Bodea, manager PR Kronospan, „acţiunile de împădurire sunt o componentă importantă a politicii Kronospan de responsabilitate socială. În fiecare an desfăşurăm asemenea acţiuni importante prin care dorim să sensibilizăm opinia publică în legătură cu necesitatea de a proteja pădurea, de a o păstra pentru generaţiile viitoare”.
Adriana DURIGĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Ziarul Unirea

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Luni, 24 ianuarie 2022, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba propune publicului un program dedicat Unirii Principatelor Române, care poate fi urmărit online, pe pagina de socializare a instituției, începând cu ora 09.00.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Pornind de la simbolistica evenimentului rămas în istorie și sub numele de Mica Unire, documentat în colecțiile bibliotecii de Ana Maria Pienar, bibliograful instituției, echipa bibliotecii a pregătit diverse momente și materiale, care vor fi postate pe tot parcursul zilei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Recomandări de carte pentru copii și adulți, expoziții tematice, lecturi și prezentări video, informații inedite despre evenimentul care a contribuit la realizarea statului național unitar român, dar și incursiuni în memoria culturală a românilor, oferite de prof. Daniela Floroian, prin intermediul unor tablouri și fotografii celebre ce ilustrează atât portul popular la 24 ianuarie 1859, cât și hora la români, Hora Unirii, toate se regăsesc în programul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Dincolo de oferta online, vă așteptăm să ne treceți pragul și să descoperiți numeroasele titluri dedicate primului domnitor al Principatelor Unite, volume în care puteți găsi atât corespondențe, acte, scrisori și documente, cât și legende și mărturii despre Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire.

Activitățile sunt organizate de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și se derulează în cadrul proiectului 4.7 Zile Speciale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Ziarul Unirea

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Un episod special al seriei permanente „Istoria României într-un obiect”, dedicat uneia dintre cele mai cunoscute lucrări de artă asociate acestui important moment istoric, „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, va fi lansat la ICR New York pe 24 ianuarie.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Luni, începând cu ora 21.00, ora României, pe canalele de social media ale Institutului (Facebook, Instagram, YouTube) va avea loc premiera mini-documentarului „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, care va explica publicului american circumstanţele unirii Moldovei şi Ţării Româneşti pornind de la viziunea plastică a unuia dintre întemeietorii picturii româneşti moderne.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul este realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti (MNIR), textul şi prezentarea video aparţinându-i specialistei MNIR, dr. Cristina Păiuşan-Nuică. Conceptul filmului este semnat de Bogdan Opreanu.

Tabloul „Proclamarea Unirii Principatelor” surprinde momentul în care, la Bucureşti, în sala Adunării Elective, Alexandru Ioan Cuza este ales domn al Ţării Româneşti după ce, în prealabil, avusese loc alegerea sa în fruntea Moldovei. Potrivit Cristinei Păiuşan-Nuică, „Proclamarea Unirii Principatelor, capodoperă din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României şi simbol al naţiunii române, poate fi asemănat, ca importanţă istorică şi tehnică de a surprinde tensiunea momentului, cu lucrarea lui John Trumbull Declaration of Independence, păstrată în rotonda Capitoliului, tablou-simbol al naţiunii americane”.

Una dintre seriile cel mai bine primite ale programului nostru, „The History of Romania in One Object”/ „Istoria României într-un obiect” a fost lansată în luna mai a anului 2020 şi derulată în parteneriat cu câteva mari muzee româneşti: Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Muzeul de Istorie a Moldovei din Iaşi, Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.

Prin intermediul acestui proiect au fost prezentate până acum nu mai puţin 38 de exponate, artefacte şi vestigii reprezentative pentru istoria ţării noastre.

sursa: news.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Oficialii de la Ministerul Educației au publicat programa pentru examenul de Bacalaureat din acest an.

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Reprezentanții Ministerului Educației au publicat noile programe pentru examenul de Bacalaureat 2022, care sunt, în mare măsură cele ce au fost aprobate prin ordinul de ministru nr. 3.237 din 2021.

Din fiecare disciplină pentru examen, care se învață în anul terminal, ministerul a eliminat anumite conținuturi, dar diferențele sunt mici față de acum doi ani, când a fost tăiată toată materia din semestrul al II-lea.

Elit - Gustul Desăvârșit

CLICK AICI PENTRU PROGRAMA LA MATEMATICĂ LA BACALAUREATUL 2022

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Perioada de înscriere pentru sesiunea de vară începe din 23 mai. În perioada 20-23 iunie sunt probele scrise, iar afișarea primelor rezultate va avea loc pe 27 iunie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea