Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Mario Boldea (CSO Cugir) a spart gheața în “roș-albastru” | Mijlocașul venit de la Deva a deschis scorul în derby-ul județean de la Ocna Mureș

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mijlocașul Mario Boldea (fost în campionatul trecut la LPS Cetate Deva) a spart gheața în “roș-albastru”, marcând primul gol al recentului derby “de Alba”, CS Ocna Mureș – CSO Cugir, scor 2-5, din etapa a 3-a.

Fotbalistul în vârstă de 23 de ani a înscris cu un șut cu extreriorul, de la 18 metri, trimițând balonul în dreapta lui Vlad Ignat. Gruparea de sub Drăgana este astfel lider al Seriei a 9-a din eșalonul terț, cu maximum de puncte. Chiar dacă s-a transferat de curând la gruparea condusă de Lucian Itu, Boldea s-a acomodat rapid cu noua formație, fiind considerat o achiziție extrem de utilă.

Am găsit un grup excelent la Cugir, toți băieții m-au primit super, iar acomodarea a fost extrem de rapidă. Contează enorm atmosfera, iar antrenorul Lucian Itu mi-a conferit încredere atât în antrenamente cât și în jocuri, lucru care contează enorm”, a spus Boldea, cel care mai fusese coleg cu Șaucă la Deva.

Boldea a mai evoluat timp de 6 luni în Alba, la Performanța Ighiu, sub comanda lui Adorian Himcinschi, în toamna anului 2016. “Nu sunt un jucător care să marcheze constant și tocmai de aceea este importantă această reușită. Înainte de a șuta, prima intenție era să pasez, dar în cele din urmă am luat decizia corectă”, a mai adăugat nou-venitul din tabăra cugireană, ce a mai trecut în carieră și pe la CSC Dumbrăvița.

*A plecat din Australia pentru fotbal

Mario Boldea are o poveste poveste de viaţă interesantă. Tânărul jucător cu profil defensiv (poate juca și fundaș central) a renunţat la viaţa alături de familia sa din Australia pentru a juca fotbal în România. Născut la Bozovici, o localitate din Caraş-Severin care l-a dat fotbalului mare pe Iosif Rotariu, Mario Boldea, ce a purtat în trecut și banderola de căpitan al formației din Deva, a făcut un sacrificiu inedit pentru a practica la nivel organizat cel mai iubit sport de pe mapamond. Deşi a emigrat cu toată familia sa în Australia, pe când avea doar 10 ani, Boldea a hotârât să se întoarcă în România doi ani mai târziu, singur, fără părinţi.

Acesta a marcat precedenta dată în urmă cu un an și jumătate, în mai 2019, la o confruntare Național Sebiș – LPS Cetate Deva scor 5-2 (din penultima etapă a sezonului 2018-2019), stagiune în care devenii au retrogradat după o luptă încinsă cu… Unirea Alba Iulia și Industria Galda, fiind însă reprimiți în Liga a 3-a în acea vară. “Este clar că mi-aș dori o promovare în Liga a 2-a, chiar dacă nu acesta este obiectivul nostru la Cugir. Pe termen mediu ne-am propus să câștigăm meciul următor, să abordăm totul treptat, iar la final să tragem linie”, a punctat mijlocașul ce a semnat un contract valabil un sezon cu CSO Cugir.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea