Rămâi conectat

Sport

Marian Guț a spart gheața: gol pentru Unirea Alba Iulia, prima reușită în eșalonul terț | Polivalentul jucător din Ocna Mureș a deschis scorul în disputa cu Sticla Arieșul Turda

Dan HENEGAR

Publicat

în

Folosit de antrenorul Adrian Bicheși pe postul de mjlocaș dreapta, Marian Guț a deschis scorul, în minutul 7, reluare din apropiere după un șut deviat de portarul advers, în partida Unirea Alba Iulia – Sticla Arieșul Turda, contând pentru etapa a 8-a a Seriei a 9-a a Ligii a 3-a.

În cele din urmă, “alb-negrii” au cucerit toate punctele, impunându-se cu 2-1 pe “Cetate”, o victorie importantă ce a mai îndepărtat presiunea rezultatelor neastisfăcătoare din ultimele runde. Respectiva întâlnire este una specială pentru polivalentul jucător originar din Ocna Mureș, care a marcat întâia oară pentru gruparea din Cetatea Marii Uniri, la care a venit în vara anului 2019, de la CS Ocna Mureș, o reușită prin care a spart gheața în eșalonul terț.

*Gol anticipat de soție

Fotbalistul în vârstă de 26 de ani spune că înaintea întâlnirii soția l-a încurajat și i-a transmis că va marca, iar pronosticul doamnei Guț s-a împlinit într-un mod fericit. “Mă bucur că a avut dreptate! Reușita este importantă atât pentru mine, cât și pentru echipă”, a spus Marian. Acesta a deslușit tainele “sportului rege” în urbea natală, la “Soda dragă”, trecând, pe rând prin mâinile antrenorilor Dorin Crișan, Radu Coroiu, regretatul Gicu Domșa și Florin Decean, jucând la 17 ani în echipa mare, direct de la juniorii C.

*A debutat în Liga 1 la Bistrița

În 2013 a bifat o prezență pe prima scenă, în întâlnirea Gloria Bistrița – Concordia Chiajna, scor 1-3, ce s-a întins pe două zile, după ce a fost întreruptă din cauza ploii. La ultima apariție a Bistriței în Liga 1, antrenorul Nae Manea i-a oferit tricoul de titular, utilizându-l 65 de minute pe postul de fundaș lateral dreapta.În efectivul Gloriei se mai regăseau ocnanureșenii Ciofu (rezervă) și Antonescu. La ilfoveni, care cu cele trei puncte s-au salvat de la retrogradare, au evoluat Bogdan Bucurică (actualul său coleg de la Unirea) și Florin Ilie (actualmente la UTA Arad), ce a și marcat în minutul 63 după ce l-a înlocuit în defensivă pe ex-stelistul Ghionea. “Aveam programat banchetul de final al liceului, aveam costumul cumpărat, însă nu am mai mers întrucât am stat în cantonament din cauza faptulu că meciul s-a întins pe două zile”, și-a amintit Marian.

*Polivalența, principalul argument!

Marian Guț este fotbalistul ideal pentru un antrenor, deoarece joacă unde este nevoie și poate acoperi mai multe posturi. Polivalența este principala sa calitate, în decursul carierei evoluând în toate compartimentele. Afirmă că la juniori, pe când avea 13 ani, a intrat și între buturi, la o întâlnire CS Ocna Mureș – Unirea Alba Iulia (!), încheiată 0-3, după ce în prima repriză a păstrat poarta imaculată. În 2016 a suferit o accidentare cumplită, o operație la meniscul genunchiului stâng, iar de un gol nu s-a mai bucurat de câțiva ani, din Liga a 4-a, cu CS Ocna Mureș, în sezonul precedentei promovări.

“Postul meu de bază este fundaș dreapta sau mijlocaș central, dar joc acolo unde este nevoie. Este nevoie de inteligență ca să reușești să dai randament și să te familiarizezi rapid cu cerințele postului. Până la acea accidentare la genunchi eram ambidextru, acum lovesc mai puțin mingea cu piciorul stâng”, a încheiat Marian Guț.

În 2018 a cunoscut bucuria promovării, cu CS Ocna Mureș, pe a treia scenă, echipa din localitatea unde s-a aprins întâia oară nocturna în fotbalul românesc părăsind anonimatul după mai bine de un deceniu. În acel campionat a fost remarcat de antrenorul Mihai Manea, cel care a insistat vara trecută să-l înregimenteze la formația albaiuliană.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea