Rămâi conectat

Cultură Educație

Marea reformă portocalie produce victime!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Sistemul de sănătate din România se află pe patul de moarte de vreo doi ani încoace, de când reformiştii portocalii au venit la putere şi au tot experimentat  în acest domeniu o mulţime nesfârşită de idei năstruşnice! Guvernanţii echipei de şocuri electrice, Boc-Băsescu, au început haotizarea sistemului de sănătate din România, printr-o subfinanţare a acestuia fără precedent, după care au mers mai departe cu reforma, continuând cu insistenţă prin a strica definitiv absolut tot ceea ce se făcuse bine şi temeinic anterior!
Dar gravitatea situaţiei actuale constă în faptul că cei mai mari specialişti în teorie mincinoasă şi reformatori păguboşi ai tuturor timpurilor, domnii Boc şi Băsescu, girează şi implementează reforme peste reforme, care mai de care mai imposibil de aplicat în practică şi pline de greşeli flagrante, ce au doar rolul de a bulversa fără ieşire întreaga societate românească şi de a produce falimente şi eşecuri în lanţ!
Din promisiunile de viitor luminos, pe care le-au încasat românii drept cec în alb, pentru voturile lor din ultimele campanii s-a ales un praf mocirlos deja, în care se afundă din ce în ce mai rău ţara!
Cum este posibil ca într-o Românie modernă şi democratică premierul Boc să hotărască de unul singur tot – sau, mă rog, cu tranzitarii inconştienţi ai Palatului Victoria -, că trebuie să fie închise dintr-odată peste 70 de spitale şi încă peste 100 dintre cele existente trebuie să fie reorganizate, fără ca acele comunităţi din care fac parte spitalele respective să-şi dea acordul pentru acest lucru vital pentru sănătatea oamenilor?
Toate aceste spitale publice, domnilor Boc şi Băsescu, sunt ţinute în viaţă prin contribuţiile pe care le plătesc lună de lună românii, timp de o viaţă, cu toţii cetăţeni ai acestei ţări, care atunci când se îmbolnăvesc îşi reclamă doar dreptul firesc de a fi trataţi de urgenţă, acolo unde li se poate acorda imediat primul ajutor şi nu la zeci şi sute de kilometri depărtare de casă, pentru că aşa aţi hotărât dumneavoastră!
Zilele acestea au murit doi români deoarece rudele sau vecinii lor nu ştiau încă toate detaliile macabrei reforme portocalii! Aceştia nu aflaseră încă ce le-au dăruit premierul Boc şi preşedintele Băsescu în schimbul voturilor primite: boli tratate cu sărăcie lucie şi indiferenţă până la moarte! Da, domnilor, inumani conducători ai poporului român spre pieire! Pur şi simplu românii de rând, care muncesc fără încetare pentru o biată pâine – căruia dumnevoastră nu-i ştiţi nici măcar preţul corect -, n-au aflat încă ce spitale au fost închise din ordinul dumneavoastră, începând cu 1 aprilie a.c. Aceştia bat în continuare la uşile unităţilor medicale şi află cu surprindere că salvarea lor se află departe de supravieţuire, la zeci sau sute de kilometri distanţă de şansa de a mai trăi şi mâine! Pentru că dumneavoastră, domnule preşedinte – (mare!) jucător aţi pariat pe incompetenţă şi le-aţi jucat vieţile românilor la ruleta bajtocurii nemărginite şi a nepăsării neclintite de vreo undă de umanitate sau moralitate…
Deputat PNL Alba,
Teodor Atanasiu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Elevul fruntaș Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, premiul I la un concurs de literatură și arte vizuale dedicat poetului Lucian Blaga

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevul fruntaș Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, premiul I la un concurs de literatură și arte vizuale dedicat poetului Lucian Blaga Elevul fruntaș Daniel Cârnaț s-a remarcat din nou în cadrul activităților culturale datorită Premiului I obținut la etapa județeană și apoi la cea națională a Concursului de literatură și arte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea