Mama tripletelor, Ionela Danciu, scriitorul Ion Mărgineanu şi omul de cultură Lőrincz Zoltán – cetăţeni de onoare ai municipiului Aiud

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

În cadrul ultimei şedinţe ordinare a Consiliului Local Aiud au fost acordate încă 3 titluri de „cetăţean de onoare”, la propunerea primarului Horaţiu Josan şi a consilierului local Rácz Levente, cu recomandarea grupului consilierilor UDMR. Prima dintre persoanele care fac cinste Aiudului este Ionela Danciu, mama tripletelor care a reuşit să convingă statul român de necesitatea acordării pentru fiecare nou-născut în parte a indemnizaţiei pentru creşterea copilului.
În acelaşi context, primarul Joraţiu Josan a propus acordarea titlului de „cetăţean de onoare” scriitorului Ion Mărgineanu, datorită activităţii desfăşurate în domeniul publicisticii, literaturii şi istoriei literare, dar şi pentru strânsele legături pe care Ion Mărgineanu le are cu municipiul Aiud.
Nu în ultimul rând, la iniţiativa consilierului local Rácz Levente, însoţită de recomandarea grupului consilierilor UDMR, Lőrincz Zoltán, recunoscut pentru activitatea sa în domeniile religiei, culturii, educaţiei şi sportului aiudean, a devenit cetăţean de onoare al municipiului. Decernarea titlurilor de „cetăţean de onoare” va avea loc în 25 ianuarie 2012, în cadrul evenimentului „O jumătate de secol împreună”, dedicat familiilor de aiudeni care au împlinit 50 de ani de la căsătorie, şi în cadrul căruia primarul Horaţiu Josan doreşte să îi invite şi pe cetăţenii de onoare ai municipiului Aiud, a anunţat Ada Rus, purtătorul de cuvânt al municipalităţii aiudene.
Robert GHERGU

USR - Alegeri parlamentare 2020
PMP - Alegeri parlamentare 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

52 Comentarii

primaru 28 decembrie 2011 at 7:40

Lőrincz Zoltán cetatean de onoare? ~ asta mai trebuia … Ionela Danciu cetatean de onoare pt ce a facut ? Incredibil …Ion Mărgineanu nu il cunosc sa zic ceva / oricum un primar si o adunatura de consilieri care pe zi ce trece uimesc cu gesturile lor, fac varza tot ce a mai ramas bun din orasu` Aiud

Roxana 28 decembrie 2011 at 12:49

mă, tu dacă nu eşti în temă, nu cunosti, n-ai habar, de ce te bagi ca musca-n lapte? mai bine fă-ţi un control să vezi ce ai la cutiuţă!

cati 28 decembrie 2011 at 13:04

Cu cat vom avea mai multi cetateni de onoare cu atat o vom duce mai bine in Aiud?

Roxana 28 decembrie 2011 at 14:28

nu.cu cât vom avea mai mulţi proşti cu atât o vom duce din ce în ce mai rău.regret că mai mult de-atât nu pricepi!

Horea 28 decembrie 2011 at 15:02

@Roxana

Aici, cu parerea despre prosti, te cam inseli. Ăştia sunt de fapt cei care muncesc.

Cei cu „onoarea” pe umeri, vor incepe (unii) sa aiba, apoi, si alte pretentii.

cati 28 decembrie 2011 at 15:10

Stimata Roxana,
Cam multa agresivitate pentru un om cult. Pricep mai mult decat pretindeti ca puteti explica. Mai mult, fiecare pricepe raportat la propriile aspiratii, experiente si acumulari intelectuale. Revin cu rugamintea renuntarii la agresivitate, in cazul in care nu vorbim de ceva patologic.

Roxana 28 decembrie 2011 at 15:34

cum eşti atins în punctul sensibil(„inteligenţa”)cum recurgi la patologic.desigur că fiind într-o confuzie totală, gândul tău te duce doar la patologic, şi cu asta te-ai scos, însă nu e chiar aşa, numai că tu atât poţi pricepe.şi cu asta basta!

cati 28 decembrie 2011 at 16:46

Sigur ca da. Si dumneavoastra le stiti pe toate. Cu cat stii mai multe cu atat ai impresia ca nu sti nimic. Dar nu sunteti in aceasta situatie, dumneavoastra aveti numai certitudini.

... 28 decembrie 2011 at 20:21

Roxana,
esti, in fond, o p.r.o.a.s.t.ă!

Roxana 28 decembrie 2011 at 23:20

prost esti tu că n-ai argumente!

... 29 decembrie 2011 at 10:39

Pentru prosti, nu trebuie argumente.
Oricum, nu le-ar intelege.

primaru 29 decembrie 2011 at 7:38

in primul rand spune-i la taticut`o ”mă” iar in al-2-lea ~ ori nu esti din aiud ori asti o pustana ce ii i-a apararea la asa zisa ”cetatean de onoare’ Ionela Danciu” , mi se pare penibil sa o faca cetatean de onoare al orasului pentru ce a facut, vezi toate persoanele care au gradul de cetateni de onoare ca sunt personaje foarte importante nu doar niste scandalagii in presa/televiziune…etc.. dar ce ma mananc eu aici..parerile sunt impartite/ hai norok si La Multi Ani

Roxana 29 decembrie 2011 at 8:35

Cum ai vrea să-i spun unui anonim, care îşi ascunde numele ca să vorbească prostii?
iar în al doilea rând aflaţi „Domnule Primar”, vă rog frumos, că indiferent de părerea Domniei Voastre, această femeie (eu nu sunt din Aiud)prin perseverenţa ei, a câştigat nişte drepturi pentru toţi copiii gemeni din ţară. Vi se pare puţin lucru? Ştiţi că până la ea gemenii, care erau doi sau trei, sau chiar patru, aveau alocaţie de un sinur copil! Aici cum vi se mai pare? De aceea este bine ca mulţi dintre noi, cărăra ni se pare că deţinem adevărul absolut, să tăcem. Un lucru extrem de simplu, însă de-a importanţă covârşitoare.

dorada 29 decembrie 2011 at 12:04

Tocmai pentru ca nu sunteti din Aiud e bine sa stiti ca gestul sau a fost mereu sustinut de alti oameni. De acestia s-a dezis si ii lauda acum pe cei care i-au refuzat dreptul. Din decenta, multi dintre cei care au ajutat-o tac. De la un timp se pare ca a contat mai mult propria imagine decat drepturile copiilor. Legea cu pricina putea fi data de orice guvern dar culmea, a dat-o guvernul lui Boc. Nu spun ca acest guvern a facut numai lucruri bune dar aceasta lege cu dreptul multipletilor a fost facuta de acest guven.

Roxana 29 decembrie 2011 at 12:17

hai că eşti carachioasă!anonimi deplorabili! duceţi prostia la nesfârşit! şi cu mentalităţi de maimuţă nu se poate discuta! basta!!!!!

Observator 29 decembrie 2011 at 17:22

Roxana,
ţi s-a mai spus, undeva mai sus, ca esti o p.r.o.a.s.t.a!
Una „nesfarsita”!
Chiar nu intelegi?

Roxana 29 decembrie 2011 at 18:02

măi anonimilor, în afara să faceţi pe alţii proşti nu ştiţi nimic primitivilor, vai de capul vostru, trageţi şi voi concluzia – cine-i prost?, – şi cu asta basta, că tot nu ştiţi să spuneţi nimic, vă-nvârtiţi în jurul cozii, ( a cuvântului „prost”) ori cu asemenea specime n-ai ce conversa.
p.s. să-i spuneţi şi la ăla ce crede că sunt Danciu Ionela, că n-are nici o importanţă ce crede, poate să se creadă şi pe el Verde-împărat că în lumea lui deţine adevărul absolut, sărmanul!

dorada 29 decembrie 2011 at 18:08

Daca nu sunteti casatorita ati salvat un om. Daca sunteti casatorita, mi-e mila de nefericitul acela. Nu faceti alergie la cuvantul ”basta”? Pentru ca utilizarea excesiva a unui cuvant apartine unei categorii…limitate.

Roxana 29 decembrie 2011 at 18:28

probabil că dorada este ceva de genul neutru, ca şi mentalitatea, ha,ha,ha!!!!!

dorada 29 decembrie 2011 at 18:35

Pentru ignoranti, ”dorada” este un peste cu reflexe aurii. Simbolistica nu cred ca e punctul tare pentru unii care daca nu termina propozitia cu ”basta”o termina cu ”ha!ha1ha!”.

Roxana 29 decembrie 2011 at 18:47

bine ales, fix atât ţi-e şi capacitatea ha!ha!ha!!!!

Roxana 29 decembrie 2011 at 18:48

scuze, am omis să spun basta!!!!!

dorada 29 decembrie 2011 at 19:12

Cum spuneam, simbolistica nu e pentru toate Roxanele anonime.

Gheorghe Gainar 28 decembrie 2011 at 9:52

Pe asta, poetul Ioan Marginean(poetul Buca), il cunosc eu,a scris peste 30 de carti, si a fost „mare sef”, la Cultura Socialista in Alba. A plagiat tot ce i-a trecut prin mana, inclusiv copii de scoala, care trimiteau poezii la Concursuri literale! La asemenea primar, asemenea „cetateni de onoare”, „Gainari din toate tarile, unitiva-ti”!

Nicu Murgasanu 28 decembrie 2011 at 11:44

@GAINAR-ule,primul impuls dupa citirea comentariului d.tale a fost sa ripostez in termeni necivilizati,dar mi-am aprins o tigara(chit ca dauneaza grav sanatatii)am sorbit din cafea si m-am calmat.Constat ca si d.tale, asemeni multor compatrioti iti place sa arunci cu noroi si laturi in oameni de calitate.Daca ai d.ta dovezile ca scriitorul Ion Margineanu a plagiat,pune-le pe masa.Este aberanta afirmatia dumitale.Pentru cultura generala te informez ca n-au existat „concursuri literale” ci „literare”.Oricum,cu voia sau fara voia dumitale, scriitorul Ion Margineanu are locul sau bine definit in Istoria literaturii romane si merita titulatura de CETATEAN DE ONOARE.Indemnul din finalul postarii d.tale eu il schimb cu: „Gainari de joasa speta,in baligar cu voi,la ciugulit”

elle 28 decembrie 2011 at 15:57

Adevarat.
E suficient si doar sa asculti cateva fraze rostite de poetul Margineanu si e suficient sa intelegi ca omul acesta vehement, criticat cu orice ocazie, are un dar harazit doar POETILOR, indiferent ce va fi scris el in trecut in cinstea „Epocii de aur”.
O fi vreun scriitor care sa fi trait in vremea respectiva si sa nu fi scris pe acesta tema?! Daca stie cineva, sa mi-l spuna si mie.

Aurelian 28 decembrie 2011 at 23:02

@elle, te kaci in ele fraze, nu ti-aipus problema ca si discursurile pot fii furate?

Observator 29 decembrie 2011 at 10:36

Şi tu măi Aurelian, ai fost furat, cândva, tot dintr-un … kăkăt, al parinţilor tăi retardaţi!

elle 29 decembrie 2011 at 14:43

Sa fi fost furate capodopere universale sau orice alte valori ale omenirii si tot n-ai avea dreptul sa te exprimi in felul asta in mod public… De fapt nu-i vorba de „drept” ci doar de bun simt…insa asa, DAA, GRADINA DOMUNULUI E MARE….

Aurelian 29 decembrie 2011 at 16:23

Traiasca „gainaria”, sicomplicitatea in care ne balacim @elle, nu i-ti dai seama ca poetul Buca, plagiind elevii de la scoala, a distrus talente in devenire, ca furandu-i unui copil munca, in nici intr-un caz nu il incurajezi? Cineva a avut si curajul sa-l acuze pe Buca, in public cu martori credibili de fata, ca l-a plagiat pe profesorul Romulus Felea, in vol. „Flacari pe Dealuri”!

Deleanu 28 decembrie 2011 at 15:10

Ce are în comun o mamă de tripleţi , cu un om de cultură (I. Mărgineanu)?.Dacă este adevărat că a profesat ca dascăl (eu am văzut-o ocazional la televizor ,unde făcea jocul celor ce au refuzat de fapt rezolvarea cazului ei , ma refer la liberali),mi-a crăpat obrazul de ruşine când se specifica faptul că este intelectuala din Alba. Cu prisosinţă merită titlul de cetăţean de OROARE… ) Zero caracter , zero pregătire intelectuală. Bine că se pricepe la ceva foarte bine , dar atenţie cum îi creşte pentru că nu numai de bani au nevoie copiii.

aiudean 28 decembrie 2011 at 15:42

Mama tripletelor cetatean de onoare??? vai !? cum este posibil? Oare pentru ca a reusit sa-si faca pe toate cele 3 fete handicapate ca sa primeasca indemnizatie pentru toate pana la varsta de trei ani??? Parca aparea pe toate posturile cu odraslele ei … la televizor nu erau handicapate???

Nicu Murgasanu 28 decembrie 2011 at 17:05

@ELLE -eu in „epoca de aur” am gasit multi „scriitori” care n-au mazgalit pe aceasta tema.E vorba despre cei care scriau pe garduri si peretii wc-urilor publice.Specimenele de atunci au perpetuat si evoluat, nemaifolosind creta si creionul chimic pentru garduri si pereti, ci internetul unde sub protectia anonimatului scuipa in stanga si-n dreapta iar propriile angoase si le transforma in dejectii pe care in loc sa si le toarne lor in cap sau sa le inghita pe stomacul gol,le imprastie printre noi.Pe langa saracia materiala,in Romania domina si saracia spirituala si rautatea prezenta la tot pasul.Internetul este o „chestie desteapta” pentru omenire.Grav este ca la el au acces si milioane de prosti.

vasile 28 decembrie 2011 at 20:42

lasati ungurii in pace,ce ne-au facut ei?de sunteti intodeauna impotriva ungurilor.eu sunt roman,dar am si prieteni unguri,si ma inteleg cu ei mult mai bine,decat cu romanii .cred ca de vina este educatia,pe care am primit dea lungul anilor,prin care am ajuns da detestam acest popor,dar cand cineva ne intreaba de ce i urim nu avem un argument clar, ca sa putem raspunde…..sunt mandru ca sunt roman ,dar eram mai mandru daca nu eram

fery bacsy 28 decembrie 2011 at 21:40

…aia cu tripletzii-e buna;o stiu de la tv-imi tremura ecranul cind se repede la cite un amarit invitat in emisiunea unde e si ea prezenta;probabil,se crede ca e mai bine sa o aiba primarul linga decit impotriva;
…e si mai buna sa o aliniezi cu Margineanu-un poet de marca si cu un suflet artistic,care poate face intr-adevar mandru un oras pentru ca il are ca si colaborator sau „enorias”;
…pe celalalt nominalizat nu-l cunosc,nu stiu,nu zic;da’probabil ca nici el nu se simte prea bine in linie cu individa ;

Deleanu 29 decembrie 2011 at 17:31

Evrica!!! Am descoperit că Roxana este de fapt… Cetăţeanul de onoare ….Ioana Danciu , sau cum o cheamă. acelaşi limbaj cu care s-a făcut cunoscută la moguli .

Observator 29 decembrie 2011 at 18:25

Deleanule, cred c-ai ghicit!
Roxana e „onoarea” Aiudului, adica … Ioana Danciu.

Roxana 3 ianuarie 2012 at 19:32

Nu!, observator, Roxana este Roxana!

Aurelian 29 decembrie 2011 at 19:05

Nu mai mamira nimic in Alba-Iulia, astia sunt „oamenii de cultira”, cu care Piticul Atomic vrea sa faca Alba-Iulia, Capitala Cultural Europeana, cu ajutorul, desigur al a Universitatii „1 Aprilie”!

Nicu Murgasanu 30 decembrie 2011 at 1:42

Doamnelor si domnilor lasati rautatile,ingropati-le in anul care se termina. Sa incepem 2012 cu sanatate si bunatate. Toti anii urmatori sa-i avem pe masura intelepciunii si sperantelor noastre.Sincer si din adancul inimii va doresc sa aveti sanatate si fericire. „LA MULTI ANI”!

paul 30 decembrie 2011 at 8:57

Un mare dusman al Aiudului s-a prapadit dupa ce a alunecat pe-un caca maret.Dupa multi ani se cauta autorul pentru a-l face cetatean de onoare.Prin autor va rog sa intelege-ti ce vreti.

Ionela 30 decembrie 2011 at 10:21

Fii omule mai explicit!
Sau lasa-te de presupunei!

Roxana 30 decembrie 2011 at 16:38

E vorba de Marginean?

roxana 31 decembrie 2011 at 21:50

nu este vorba de Roxana din comment. de mai sus, aici este o alta Roxana

Horea 30 decembrie 2011 at 13:34

Pentru Administrator

Nu aveti o poza si cu Lőrincz Zoltán ?

Ca pe doamna Danciu, care apare acum la acest articol, o cam stiam de fapt de pe la televizor.

Multumesc.

Maria 31 decembrie 2011 at 18:03

Domnul Administrator se pregateste de Revelion.
Poate dupa acest eveniment sa-l vedem si pe Lőrincz Zoltán si de ce nu, pe Ion Marginean.

La multi ani familiei Ionelei Danciu, si tuturor celor care activeaza pe acest forum!

profesor Ana 1 ianuarie 2012 at 2:23

Iata imagini de la expozitia Lorincz Zoltan senior si unior, de la Aiud!

http://galleryart.aiudonline.ro/thumbnails.php?album=174

profesor Ana 1 ianuarie 2012 at 2:24

junior (scuze!)

Danciu Ionela 3 ianuarie 2012 at 1:01

LA MULTI ANI CU SANATATE TUTUROR!!!
VA MULTUMESC celor care ati inteles ce am reusit si pentru ce INCA MUNCESC.
Daca va pot sustine cu ceva, orice, ma puteti contacta la e-mail: ionelabriscaru@gmail.com.
Tel. meu este : 0744 962 669.
Eu nu ma ascund . Atata bine am facut incat nici nu sunt constienta de el si inca astept sa-mi definitivez si celelalte doua proiecte din Senat si Camera Deputatilor, initiate de Nicolae Banicioiu , mentionate in expunerea C.L. Aiud si a primarului Mihai Horatiu Josan.
Faceti-va bilantul ultimului an si vedeti ce reusite aveti, cu sau fara greseli, cu sau fara…. REUSITE sa fie, atat pentru voi cat si pentru altii si-apoi sunati-ma sa povestim. E usor sa vorbesti aiurea , spuneti-mi unde sa caut , unde sa va caut reusitele celor care va ascundeti ca lasii in spatele …constiintei voastre !!! Copiii nostri vor fi mandri de noi, noi muncim ca, copiii nostri sa fie mandri de noi. Nici o clipa nu ne vom face copiii de rusine, de acest lucru va asigur!!! Ne asumam, ca parinti, tot ce facem pentru a le creste in limitele de care, din pacate, unii nu aveti parte : bine, frumos si adevar !!!
Ionela Danciu.

adrian 3 ianuarie 2012 at 7:30

La multi ani, doamna!
Ma intristeaza faptul ca prin ceea ce ati scris considerati ca meritati acest titlu de cetatean de onoare al orasului. Nu aveti simtul proportiilor!

Nicu Murgasanu 3 ianuarie 2012 at 17:05

@Adrian.LA MULTI ANI dumitale, tuturor forumistilor si nu in ultimul rand d.nei Ionela Danciu.Imi propusesem sa nu mai intru in cloaca anonimilor inveninati pana in maduva oaselor, majoritatea de o incultura crasa care folosesc un limbaj suburban, (de mahala). D.ta domnule Adrian esti civilizat si bland in adresare,imi place formula de politete pentru d.na Ionela Danciu, dar nu vad motivul intristarii domniei-voastre.Ionela Danciu mult-hulita si injurata pe acest forum,chiar merita titlul acordat. A avut taria sa lupte si a iesit invingatoare din razboiul cu birocratia si legislatia intortocheata a Romaniei. O cunosc pe doamna in cauza doar din mass-media, i-am admirat staruinta si o consider luptatoare pentru „un pic de mai bine” pecuniar adus in familiile cu gemeni,tripleti sau multipleti.Pe forum am gasit cativa „micimani”(oameni marunti,fara valoare)care detin „adevarul absolut” despre opera scriitorului Ion Margineanu si incearca sa-l acopere cu noroi.Altii „au treaba” cu omul de cultura Lorincz Zoltan despre care doar am citit,personal imi pare rau ca nu il cunosc,dar poate o sa am si aceasta bucurie.Forumistii,sub platosa anonimatului arunca invective,ei nu se pot bucura de succesele semenilor si faptele bune ale acestora.Ei, forumistii anonimi au „orgasme intelectuale” doar la stirile de la ora 5,fata de la pag.3 si sunt indobitociti de „emisiunile culturale” cu zavorane,crudute,botezate,andree,daniele,berbecali,smenari,panglicari,violatori,curve,curvari si toata fauna putreda interior si mucegaita exterior.Stiu ca este fara noima cererea mea adresata celor care scriu pe forum, dar totusi va cer: -aveti demnitatea si semnati cu numele vostru chiar si atunci cand aruncati cu gunoi.Altfel suntem niste iresponsabili care se bucura ca „moare capra vecinului” dar bucurie mai mare ar fi daca moare vecinul si capra ne ramane noua.Multe salutari tuturor si sa auzim de bine!Nicu Murgasanu. e.mail: unchiul_nicu@yahoo.com

Nicu Murgasanu 3 ianuarie 2012 at 18:42

@ADMIN.De ce nu postezi ce am trimis?!!! Daca e ceva „rau” imi cer scuze.

Comentariile sunt oprite