Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Mâine, ora 19.00, în “Alba Blaj” Arena, Volei Alba Blaj – Prometey Dnipro, în grupele Ligii Campionilor

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mâine, miercuri, 29 noiembrie, de la ora 19.00, în “Alba Blaj” Arena, se dispută întâlnirea dintre Volei Alba Blaj și Prometey Dnipro, contând pentru etapa a 3-a a grupei E din Liga Campionilor (transmis pe TVR 3).

La a doua partidă consecutivă în fața fanilor în competiția stelară, campioana României, clasată pe poziția secundă, cu 4 puncte, este favorită în confruntarea cu reprezentanta Ucrainei, grupare care a pierdut ambele întâlniri disputate în minimum de seturi (în Franța și respectiv la Mioveni, cu LKS Lodz). Cele două competitoare s-au duelat și în ediția precedentă a întrecerii continentale, tot în grupe, la începutul acestui an, cu victorii realizate de formația din “Mica Romă” (3-0, în Cehia și 3-1, la Tg. Mureș). Cu acest prilej, în distribuția gazdelor va debuta coordonatoarea Lora Kitipova, transferată recent. La fel ca în precedenta dispută europeană de pe teren propriu, pierdută la mare luptă, 2-3 cu Volero Le Cannet, când de partea cealaltă a fileului s-a aflat Victoriia Russu, și în această confruntare, printre oponente se va regăsi Bojana Milenković, fostă echipieră a Blajului în ediția precedentă.

Ne dorim să jucăm cel mai bun volei posibil și avem avantajul că evoluăm acasă. Lora Kitipova, o jucătoare experimentată, de calitate, știe ce înseamnă clubul din Blaj. În continuare avem un program dificil, iar după luna ianuarie ne dorim să atingem vârful de formă. Este o echipă nouă, tânără, avem oscilații, au fost partide în care nu am evoluat foarte bine, dar sunt mulțumit cum crește echipa”, a spus antrenorul Stevan Ljubičić.

Având un program extrem de încărcat, fiind angrenată pe 3 fronturi, Volei Alba Blaj se bate pentru calificarea în faza meciurilor eliminatorii din Liga Campionilor și este favorită în confruntarea cu Prometey Dnipro. În precedentele întâlniri, echipa din Alba a învins în Polonia, pe LKS Commercecon Lodz (3-1), trecând un hop major, și a pierdut disputa de pe teren propriu cu Volero Le Cannet (primul meci în grupele Ligii Campionilor în noua sală polivalentă), acum două săptămâni, returul fiind programat în Franța, marți, 5 decembrie. Un succes cu 3-0 sau 3-1 ar aduce gazdelor 3 puncte scontate în ierarhie și un avantaj față de contracandidata din Polonia în disputa pentru locul secund. Din fiecare dintre cele 5 grupe, prima clasată merge direct în ”sferturi”, a doua în playoff, iar a treia în playoff sau Cupa CEV. Ultima clasată este eliminată din întrecerile europene ale sezonului.

foto: Volei Alba Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CIL Blaj, campioană cu 6 etape înaintea finalului în Liga 4! Echipa din „Mica Romă”, victorie 3-1 în derby-ul cu CS Ocna Mureș

Dan HENEGAR

Publicat

în

FOTO: CIL Blaj, campioană cu 6 etape înaintea finalului în Liga 4! | Echipa din „Mica Romă”, victorie 3-1 în derby-ul cu CS Ocna Mureș *CIL Blaj – CS Ocna Mureș 3-1 (2-0): Ciugudean (15), Tomuța (28), Mihu (90+2)/ Val. Drăgan (49, penalty). Echipa din „Mica Romă” a câștigat derby-ul rundei a 24-a și a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea