Rămâi conectat

Sănătatea și natură

M.S.: Pacienţii care folosesc produsul Pegasys să se adreseze medicului curant în vederea stabilirii conduitei terapeutice adecvate

Dragoş Suciu

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Ministerul Sănătăţii (MS) recomandă pacienţilor care folosesc produsul Pegasys 180 μg/0,5 ml soluţie injectabilă în seringă preumplută, în cazul cumpărării acestuia în ultimele două săptămâni, să se adreseze imediat medicului curant, în vederea stabilirii conduitei terapeutice adecvate.

Recomandarea vine în contextul anchetei demarate după ce în trei farmacii din ţară au fost găsite zeci de cutii cu seringi Pegasys contrafăcute.

„În scopul prevenirii oricărei complicaţii medicale, Ministerul Sănătăţii recomandă pacienţilor care folosesc produsul Pegasys 180 μg/0,5 ml soluţie injectabilă în seringă preumplută (peginterferon alfa-2a) în tratamentul curent, în cazul achiziţionării acestuia în ultimele două săptămâni, să se adreseze imediat medicului curant în vederea stabilirii conduitei terapeutice adecvate”, se arată într-un comunicat remis joi agenţiei Mediafax.

În acelaşi context, Ministerul Sănătăţii informează că a solicitat Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM) să facă „toate demersurile legale care se impun pentru gestionarea situaţiei, astfel încât pacienţii să nu aibă de suferit”.

În acest sens, arată MS, Agenţia a informat specialiştii din domeniu, doctori şi farmacişti, referitor la apariţia produsului contrafăcut şi, concomitent, s-a decis retragerea tuturor loturilor suspecte de pe piaţa farmaceutică.

Sursa: Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea