Rămâi conectat

Sport

Luptătorul albaiulian Paul Tolas (Revolution Academy), la “Colosseum Tournament 25”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Luptătorul albaiulian Paul Tolas, de la Revolution Academy Alba, va lupta în gala profesionistă “Colosseum Tournament 25” de la Cluj-Napoca cu un sportiv olandez, la categoria de kg 62 kg, adversar fiindu-i Sakvan Arab, evenimentul fiind programat luni, 31 mai.

Mă simt pregătit să-mi trec în CV o victorie la profesioniști. Am o echipă sănătoasă și profesionistă, alături de antrenori mei Lucian Nicolescu și Moldovan Alin”, a spus competitorul din Cetatea Marii Uniri, supranumit “Uraganul” din Alba Iulia.

Paul Tolas și-a făcut debutul, la vârsta de 18 ani, la profesioniști, în Gala Colosseum Tournament Arad, din luna octombrie a anului trecut. Albaiulianul ce a adoptat nickname-ul “The Hurricane” a luptat la categoria 61 kilograme, cu arădeanul Rubén Onișor. Întâlnirea a avut o poveste aparte, oferta promotorilor venind întrucât adversarul stabilit inițial s-a accidentat. Chiar dacă timpul era extrem de scurt, Paul a acceptat propunerea, cu toate că a fost obligat să forțeze o slăbire rapidă, de 4 kilograme, pentru a ajunge la cântarul oficial, la greutatea de 61 de kilograme.

Luptătorul de kickboxing a avut un parcurs excelent în anul 2019, cu 5 victorii în luptele disputate, fiind remarcat de promotorii galelor profesioniste “Ultimate Fighting Tournament” (UFT) și „Suprime Night Fight” (SNF). Paul reprezintă un competitor ambițios, ce abordează categoria 60 kilograme, iar în octombrie 2019, a fost prezent la Campionatul European WKF de kickboxing de la Baia Mare. La importanta competiție reprezentanții clubului din Cetatea Marii Uniri au cucerit trei medalii continentale de bronz, însă Tolas nu a concurat din pricina unor probleme de sănătate. Astfel, Paul Tolas a avut oportunitatea să își facă debutul la profesioniști, la doi ani după ce a început să practice kickboxingul, fiind îndrumat de antrenorul Alin Moldovan.

În același context, menționăm faptul că karateka de la Revolution Academy Alba Iulia nu au mai participat, din motive obiective, la un important concurs internațional de kaekwondo din Serbia, asta întrucât prezența i-ar fi obligat la o perioadă de carantină de două săptămâni la revenirea în țară.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea