Rămâi conectat

Sport

LPS Sebeş “U16” şi-a dovedit valoarea la Cupa “Cotta International”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Recent s-a tras cortina peste cea de a XI-a ediţie a deja tradiţionalului turneu internaţional de fotbal pentru copii şi juniori “CUPA COTTA INTERNATIONAL“ de la Arad. Echipa LPS SEBEŞ a participat la acest turneu la categoria “U16” cu juniori născuţi 1995-1996 şi a lăsat o impresie foarte bună terminând turneul fără nici o înfrângere la egalitate de puncte cu OFK BELGRAD, la departajarea pentru locurile I şi II, fiind luat în calcul golaverajul care a fost în favoarea echipei din Serbia. Înainte de ultima zi a turneului, zi în care fiecare echipă mai avea de disputat câte un singur joc, de clasament, era o egalitate perfectă la categoria “U16”, OFK BELGRAD şi LPS SEBEŞ fiind pe primul loc cu câte 3 victorii fiecare, rezultat egal în meciul direct şi 13 goluri marcate cu un gol primit fiecare. Urmau deci jocurile decisive care stabileau clasamentul final, sârbii urmau să întâlnească UTA Arad iar LPS SEBEŞ întâlnea selecţionata judeţului Arad 1996. La meciul pe care l-au jucat juniorii sârbi s-a întâmplat ceva bizar şi au marcat gol după gol, scorul final fiind 10-0 în favoarea sârbilor cu o bucurie de nedescris a jucătorilor de la UTA “care şi-au atins obiectivul”, în meciul următor juniorii noştri au învins Selecţionata Arad 1996 cu scorul de 3-1 şi astfel LPS Sebeş termină turneul fără înfrângere locurile I şi II fiind departajate de golaveraj, având următoarea linie de clasament: 4 victorii, 1 egal, 0 înfrângeri, 16 goluri marcate la 2 goluri primite. Iată toate rezultatele şi adversarii formaţiei din Arini: LPS – MINERUL MOTRU 2-0 ; LPS – ŞOIMII LIPOVA 7-0 ; LPS – UTA ARAD 3-0 ; LPS – OFK BELGRAD 1-1 ; LPS-SELECŢIONATA ARAD 1996 3-1. Marcatorii formaţiei noastre au fost: RADU ALEXANDRU ALIUŢĂ cu 6 goluri, VARGA ALEXANDRU 4 goluri, COMĂNESE ALEXANDRU 2 goluri, SZEKELY IOSIF 2 goluri, SUCIU ALEXANDRU şi BALCĂU GABRIEL câte unul.
Lotul deplasat: Beldean Adrian, Szekeli Iosif, Radu Alexandru, Varga Alexandru, Surdu Sergiu, Sârbu Radu, Mihaiu Ioan, Suciu Alexandru, Uratu Andrei, Sauer Toni, Comănese Alexandru, Balcău Gabriel, Apreutesei Cristian, Grigore Bogdan, Mitea Robert, Costea Ionel, Sav Victor, Simandi Sorin, Nemeş Alexandru; Antr. Ţimpea Emil
Rezultatele din ultimul timp dovedesc că la Sebeş la Liceul cu Program Sportiv se munceşte din greu, acum când fotbalul românesc este măcinat de scandaluri, când la nivel de copii şi juniori este aproape haos, la Sebeş s-au strâns rândurile, se urmăresc tineri de la echipele din judeţ şi din judeţele limitrofe şi sunt atraşi către sport, sperăm către sportul de performanţă, după ce în anul şcolar şi competiţional 2010-2011 juniorii clubului FC Atletic Cugir au migrat masiv spre LPS Sebeş, anul acesta au ales Sebeşul tineri din alte zone ale judeţului cum ar fi Valea Lungă un bazin cu o generaţie 1996 foatre bună, şi totodată au fost atraşi juniori din judeţul Sibiu sau Hunedoara. LPS SEBEŞ ţinteşte performanţa şi acest lucru este vizibil după ce juniorii “U16” au obţinut locul 3 în Franţa de Paşte, iată la “COTTA“ s-a reuşit locul doi, şi sperăm ca să nu se oprească aici. În perioada 17 – 23 Iulie LPS va participa la “Youth Football Festiva “ în Ungaria.
Părinţii doresc pe această cale să mulţumească încă o dată domnului director al Liceului Sportiv Sebeş, Dăncilă Alexandru pentru implicarea şi convingerea cu care susţine activitatea acestor tineri care practică fotbalul şi handbalul la LPS, şi tuturor celor implicaţi în activitatea şi sprijinirea tinerilor în încercarea lor de a atinge performanţa.
Constantin PREDESCU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

“Soda dragă”, cel mai important meci din ultimele 3 decenii! Amintiri din ’90, partidele cu UTA Arad și Armătura Zalău

Dan HENEGAR

Publicat

în

Mâine, de la ora 16.30, pe “Stadionul Dragostei”, cum este supranumită arena ocnamureșeană de către localnici, se dispută cel mai important meci din istoria “Sodei dragă” din ultimele 3 decenii. Divizionara terță CS Ocna Mureș întâlnește în play-off-ul Cupei României pe CSM Slatina, proaspăt promovată în eșalonul secund, într-o partidă pentru istorie.

“Alb-albaștrii” din urbea unde s-a aprins prima dată în România instalația de nocturnă (în 1936) visează să continue parcursul incredibil.

Ocna Mureș a fost locul unde au fost formate adevărate legende ale fotbalului românesc. De aici au plecat Bazil Marian, Iosif Lengheriu si Ioachim Moldoveanu (participant la Mondialul din Franța din 1938), sau viitorii mari jucători ai CCA-ului Cornel Cacoveanu, născut la Ocna Mureș, dar și Ion Voinescu care, deși bucureștean de origine, a jucat la Solvay Ocna Mureș sezonul 1946-1947, acela care l-a propulsat în strălucita carieră de la Steaua București. Tradiția de club formator istoric din fotbalul românesc al echipei din Ocna Mureș nu s-a pierdut nici după 1945. De la Soda au luat drumul gloriei Alexandru Moldovan (Dinamo București), Sorin Corpodean (“U” Cluj si CFR Cluj), Ovidiu Maier (Rapid), Mircea Stanciu (Steaua) sau Tiberiu Balan (Rapid, Sportul Studențesc, Steaua).

Elit - Gustul Desăvârșit

*Intrare liberă și recompense pentru jucători

Interesul în jurul confruntării este unul sporit, dar și așa organizatorii vor lăsa intrarea liberă. În același timp, oficialii gazdelor au anunțat că banii strânși până în prezent, după cele 3 victorii din Cupa României, suma de 7000 de euro, din premierile făcute de FRF, vor reprezenta o primă pentru elevii lui Dan Roman, după ce se vor scădea cheltuielile cu organizarea jocurilor precedente. În cazul pătrunderii în grupe, recompensa va fi de 8.000 de euro.

*Amintiri din 1990 cu UTA și Armătura

În 1969, Soda Ocna Mureș a ajuns în premieră în “16”-imile Cupei României, pierzând în luna martie, 0-2 (0-0), acasă cu UTA Arad, marea echipă ce câștiga atunci două titluri consecutive (1969 și 1970), cu Brosovszky în lot. Și a mai trecut multă apă pe Mureș până când localitatea salină să mai simtă fiorul unor asemenea meciuri.

Un alt eveniment de seamă s-a produs în toamna anului 1990. Era ediția în care Unirea Alba Iulia a realizat cea mai importantă performanță a fotbalului din Alba, calificându-se în semifinalele din mai 1991 cu Universitatea Craiova. “Soda” promovase în 1989 în Divizia C, cu Miron Pop pe bancă, substituit ulterior de localnicul Florin Cristea. Atunci, ocnamureșenii au avut parte, în fazele incipiente ale cupei, înaintea “16″-imilor de finală, de doi adversari de marcă: UTA Arad (locul 5 în următoarea stagiune) și Armătura Zalău (poziția a 8-a), ambele din Divizia B. “Bătrâna Doamnă”, la care activau Ladislau Broșovszky sau Flavius Domide, a fost răpusă, victorie de senzație a gazdelor, scor 3-0. Însă următorul hop a fost ultimul, 0-1, după prelungiri cu Armătura Zalău, și suficient de multă tensiune.

“Cu cei din Sălaj am pierdut greu, în prelungiri, gol marcat de Pașca, unul dintre jucătorii exponențiali ai Armăturii. Îmi amintesc că a fost vânzoleală în oraș, cu tribuna înțesată de lume la ambele meciuri și mulți spectatori în picioare în jurul terenului. A fost amărăciune mare că nu ne-am calificat mai departe”, a spus Ioan Paul, actualul președinte al secției de fotbal a CS Ocna Mureș. În acele vremuri, acum mai bine de 32 de ani, acesta juca pentru “Soda”, mijlocaș lateral dreapta sau atacant, iar din câte își amintește a fost titular contra Aradului și nu a evoluat cu Armătura Zalău.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Fără eșec pentru gruparea din “Arini”! LPS Sebeș, parcurs remarcabil în competițiile juvenile

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS “Florin Fleșeriu” Sebeș are un parcurs remarcabil în competițiile fotbalistice juvenile organizate de Federația Română de Fotbal. Atât la Under 17, cât și Under 19. Singura reprezentantă a Albei la acest nivel este neînvinsă după 4 partide, aflându-se în prim-planul Seriei 8, cu șanse reale de a se califica în play-off.

Rezultate:

*Under 19: LPS Sebeș – LPS Tg. Mureș 3-0 (1-0): Hăprianu (43), Dărămuș (59), Roșu (76). Formația condusă de Cosmin “Coco” Groza a repurtat cea mai clară victorie stagională, împotriva fostului lider. Formație: Groza – Fălămaș, Osz-Strakator, Stanciu, Buhazi, G. Fleacă, Marcu, Popescu, Dărămuș, Hăprianu, Grecu; au mai intrat Roșu, Iancu, Szekely, Tutelea (rezervă Tamaș). LPS Sebeș are 8 puncte, golaveraj 8-4, cu un meci mai puțin;

Elit - Gustul Desăvârșit

*Under 17: LPS Sebes – LPS Tg. Mureș 1-0 (0-0): Moldovan-Varro (75). Echipa condusă de Doru Oancea este singura cu maximum de puncte din serie, golaveraj 5-1. Au evoluat Groza – Crețu, T. Fleacă, Vintilă, Șerb, Todea, Ghibu, Avram, Alb, A. Buhazi, Glonț; au mai intrat C. Lăncranjan, Cosma, Moldovan-Varro, Hațegan, Nistor.

În etapa viitoare, conjudețenii se deplasează la Reghin, sâmbătă, 1 octombrie, pentru dubla cu Liceul Tehnologic “Lucian Blaga”, ora 12.00 (Under 19) și ora 14.00 (Under 19).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

FOTO| Fara Alexandru, sportiv legitimat la CS Unirea Alba Iulia, medalia de argint la Campionatul Național de Taekwondo WT, la Tineret

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fara Alexandru a obținut medalia de argint la Campionatul Național de Taekwondo WT, la Tineret, desfășurat în 24 septembrie la Odorheiul Secuiesc, județul Harghita. Sportivul este legitimat la Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia.

Acesta a concurat la categoria de greutate – 48 de kilograme. Și sportivul Galea Mario a avut o prestație bună, la categoria sa de greutate – 55 de kilograme, însă a pierdut în mediul pentru medalie.

Ambii sportivi au 15 ani și sunt pregătiți de către instructorul Alin Moldovan.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Mă declar mulțumit de rezultate, mai ales având în vedere vârsta fragedă a sportivilor, care sunt doar la primul an de juniorat. Mulțumesc conducerii clubului pentru suport. Continuăm pregătirea, cu multă disciplină și seriozitate, și sunt convins că rezultatele vor fi pe măsura muncii”, a transmis Alin Moldovan.

”Felicitări sportivilor și antrenorului și mult succes la viitoarele competiții! Mulțumim Ministerului Sportului și Primăriei Alba Iulia pentru sprijinul acordat”, a transmis directorul CS Unirea Alba Iulia, Daniela Moșneag.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea