Rămâi conectat

Sport

LIVE-SCOR: LPS Cetate Deva – Industria Galda 1-1 (0-0) | Remiză prețioasă în bătălia pentru supraviețuire, Cioară a egalat din penalty

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Într-un joc important din subsolul seriei a 4-a, LPS Cetate Deva – Industria Galda 1-1 (0-0), o remiză importantă pentru vizitatori. Devenii au punctat prin Dina (53), iar găldenii, iarăși fără antrenorul Paul Ciucă pe bancă, au egalat prin golgheterul Cioară (67, din penalty, obținut de S. Mureșan), cu a 18-a reușită stagională.

Vizitatorii au cucerit un punct prețios în lupta pentru evitarea retrogradării, într-o dispută cu adversara directă din zona minată, care etapa anterioară a dat lovitura sub Drăgana. „Este un punct obținut împotriva unei contracandidate, care rămâne aproape de noi. Această remiză contează enorm în economia luptei pentru salvare”, a comentat președintele Marcel Georgiu.

*1-0, MIN. 53: DINA a deschis scorul după un corner executat de Mirică

*1-1, MIN. 67: CIOARĂ din penalty, după un fault Radak la S. Mureșan, al 18-lea gol stagional al golgheterului găldean

În minutul 10, Cioară a șutat din lovitură liberă de la 25 metri, a boxat Raț. În minutul 45, un corner executat de Roșie, balonul traversează careul, iar Mărmănean a tras pe lângă. În minutul 74, Raț l-a blocat pe Cioară în careul mic, o ocazie mare, iar în minutul 86, centrarea lui Tegbo nu a fost ajunsă de nimeni

Acest meci poate fi catalogat drept o “finală a supraviețurii” între echipe din subsolul Seriei a 4-a, LPS Cetate Deva (locul 13, 25 de puncte) și Industria Galda (locul 14, 24 de puncte), aflate în luptă directă pentru salvare.

Echipe:

LPS Cetate: Raț – Kelemen, Radak, Dina, Roșie, Mirică (89, Pascu), Mărămăneanu, Boldea, Tegbo, Muscă (72, Cocan), Lupu; rezerve R. Anton, V. Bogdan, Jude, Mercurean, I. Pascu, Cocan, A. Suciu. Antrenor Romulus Gabor.

Industria: Iancău – Frențiu, Haiduc, Cioplântă, Puha – Gergely, D. Lupșan, Al. Costea, D. Sîrbu (86, D. Stoia) – Cioară (90+2, G. Scheau), S. Mureșan (86, Baghiu); rezerve Căt. Suciu, A. Crăciun, R. Trif, Vonya. Antrenor Paul Ciucă.

O confruntare pe muchie de cuțit, abordată de pe poziții diametral opuse: devenii – cu două victorii la rând, prin care au încurcat socotelile fruntașelor ACS Dumbrăvița și Metalurgistul Cugir, vizitatorii – două insuccese ce i-au coborât în zona retrogradabilă, din care evadaseră la un moment dat.

Foto: Gligor UDREA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea