Rămâi conectat

Sport

Liga a 4-a, etapa a 2-a, Industria Galda de Jos – CSU Alba Iulia 1-1 (0-0) / Remiză cu goluri pe „Galda Arena”

Publicat

în

Industria Galda de Jos şi CS Universitatea Alba Iulia au încheiat nedecis, 1-1 (0-0), în derby-ul etapei a 2-a din Liga a 4-a de fotbal a judeţului Alba, jucat duminică la prânz pe „Galda Arena”.

Oaspeţii au deschis scorul prin M. Domşa (56). Gazdele au egalat prin Căt. Ivaşcu (68).

Tot duminică la prânz s-a disputat, la Ighiu, partida dintre echipa locală Performanţa şi Spicul Daia Română. Oaspeţii au punctaj maxim după ce s-au impus cu 1-0 (1-0). Golul de 3 puncte a fost marcat de Brânză, în minutul 27. De notat că C. Dănilă (Performanţa Ighiu) a ratat un penalty, în minutul 90+2, în finalul nebun al unui meci intens.

Electrica Furnizare Discount

Ighiul a contabilizat până acum două eşecuri fără gol înscris.

Iată şi celelalte rezultate de până acum:

*CS Zlatna – Viitorul Sântimbru 0-4 (0-1)

Au marcat: Al. Stan (24 – penalty), C. Oltean (51), C. Olălău (72), I. Biro (75)

Sântimbrenii au obţinut al doilea succes net în startul campionatului, neprimind niciun gol în primele două etape. Zlătnenii, în schimb, au două înfrângeri consecutive. Partida s-a disputat vineri seară, în nocturnă, pe stadionul „Minaur” din Zlatna.

*GT Sport Alba Iulia – Olimpia Aiud 0-4 (0-2)

Au marcat: G. Oltean (36, 63), S. Şimandi (39), P. Boancă (90)

Şi „olimpicii” sunt la al doilea succes categoric în startul stagiunii. Cu mulţi tineri în efectiv, aiudenii au întâlnit o formaţie şi mai tânără. Meciul s-a disputat sâmbătă la prânz pe terenul 2 al stadionului „Cetate” din Alba Iulia.

*Voinţa Stremţ – Kinder Teiuş 3-0 (1-0)

Au marcat: Epure (18), Al. Juncan (60), Rancea (74).

Stremţenii s-au impus în derby-ul local cu teiuşenii. Voinţa a obţinut prima victorie, în vreme ce Kinder Teiuş nu are până acum niciun punct şi niciun gol marcat.

*Energia Săsciori – Târnavele Tiur 6-0 (3-0)

Au marcat: Al. Andrei (14), Z. Nazarie (30, 45), B. Sava (62, 83), T. Mărginean (78).

Săsciorenii au făcut scorul etapei, care nu mai necesită alte comentarii.

*Hidromecanica Şugag – CIL Blaj 2-2 (2-1)

Au marcat: Cr. Gherman (15), Titianu (34), respectiv Voic (12), Tulea (90).

Meci spectaculos, pe parcursul căruia fiecare dintre combatante a ratat un penalty (Ov. Stancu, pentru gazde, în minutul 70, respectiv Timiş, pentru oaspeţi, în minutul 85).

*Inter Unirea – Viitorul Vama Seacă 0-0

Remiză albă la Unirea „din Curbă”. Gazdele au jucat mai mult de o repriză în inferioritate numerică, după ce Alin Gherman a fost eliminat (roşu direct) în minutul 43. Pentru formaţia din comuna Hopârta este al doilea egal consecutiv din prima parte a campionatului.

Lucian DĂRĂMUȘ

foto: Gligor Udrea

Publicitate

Sport

Liga a 4-a: Industria Galda a urcat pe trei, CIL Blaj – remiză cu Olimpia, Performanța Ighiu – prima victorie

Publicat

în

Alte trei jocuri din etapa a 5-a a Ligii a 4-a:

Kinder Teiuș – Performanța Ighiu 1-3 (1-2)

Au marcat: D. Stanciu (36, penalty), respectiv C. Dănilă (8), Tripșa (22, penalty), S. Turuș (75).

Electrica Furnizare Discount

Duelul dintre cele două grupări ce nu au câștigat în acest sezon a fost tranșat de vizitatori. Performanța reușește primul succes al campionatului (a mai câștigat și cu Târnevele Tiur, dar rezultatul a fost anulat de retragerea oponenților). Teiușenii gustă din nou din cupa amărăciunii și rămân cu “lanterna roșie”, fără punct acumulat. În actul secund, pentru aproximativ 10 minute, în ofensiva oaspeților au fost concomitent în teren tatăl Călin Dănilă (46 de ani) și fiul Cătălin Dănilă (17 ani).

CIL Blaj – Olimpia 1-1 (1-1)

Au marcat: Timiș (5), respectiv An. Bălan (25).

Formația din “Mica Romă” și-a menținut imbatabilitatea stagională și după al 5-lea val., însă a pierdut primele puncte interne, contra vecinei din ierarhie. Olimpia, o altă formație revelație a acestui start de sezon, la fel ca gruparea blăjeană, a realizat prima remiză, rezultat stabilit în prima jumătate de oră. Gazdele veneau după două succese consecutive, iar aiudenii au bifat a doua deplasare succesivă, etapa precedentă, la Zlatna, suferind primul eșec, într-un moment în care acumulaseră trei succese la rând.

Industria Galda de Jos – Inter Unirea 3-2 (2-1)

Au marcat: Bălaș (32), P. Medrea (39), An. David (58), respectiv Val. Drăgan (16), Sas (89).

Întâlnire spectaculoasă, cu răsturnări de sitiuații pe tabelă. Oaspeții au punctat primii, prin Val. Drăgan (ce a marcat iarăși, după ce a făcut-o și runda precedentă contra trupei lui Mihai Manea), dar amfitrionii au preluat inițiativa și s-au distanțat la 3-1, diferență decisivă în economia disputei. Industria venea după două remize acasă (cu același scor 1-1, cu CS Universitatea și CS Zlatna – o uriașă surpriză), acum reușind primul succes în fața fanilor (a doua partidă câștigată la rănd) și urcând pe treapta a treia a podiumului. “Interiștii” s-au predat greu, la fel ca etapa anterioară, pierzând la o diferență minimă în fața unei alte protagoniste la lupta la vârf.

Partidele Viitorul Vama Seacă – Hidromecanica Șugag și Spicul Daia Română – Viitorul Sântimbru sunt la ora 17.00

Lucian DĂRĂMUȘ

Citește mai mult

Sport

Liga a 4-a: Goluri la foc automat pe „Cetate” şi la Stremţ în primele meciuri ale etapei a 5-a

Publicat

în

În primele jocuri din runda a 5-a a Ligii a 4-a s-a înscris la foc automat, fiind marcate în total 14 goluri, împărţite frăţeşte, în mod egal, în disputele de pe stadionul „Cetate” din Alba Iulia şi de la Stremţ.

Iată rezultatele înregistrate:

*CS Universitatea Alba Iulia – Energia Săsciori 7-0 (3-0)

Electrica Furnizare Discount

Au marcat: M. Domşa (3, 45, 58), Bucurică (30), R. Trif (48), B. Sava (60 – autogol), Baghiu (75).

Golul care a deblocat tabela a fost înscris devreme, ceea ce a simplificat şi mai mult misiunea formaţiei universitare, care a furnizat, pe „Cetate”, scorul de până acum al ediţiei 2021-2022 a campionatului. Asta în faţa unei formaţii, gruparea din Săsciori, care începuse extrem de promiţător această ediţie a Ligii a 4-a. Omul disputei a fost, fără, îndoială, M. Domşa, autor a trei goluri.

*Voința Stremț – CS Zlatna 5-2 (2-1)

Au marcat: Al. Juncan (1, 22), Csegoldi (54), A. Breaz (57, 82), respectiv D. Cristea (10), Novăcean (88).

Stremţemii au obţinut al doilea succes stagional în Liga a 4-a. Zlătnenii au avut reacţie imediată după primirea, rapidă, a primul gol, restabilind egalitatea. Ulterior, însă, gazdele şi-au impus punctul de vedere şi au punctat în patru rânduri, stabilind o diferenţă confortabilă, redusă puţin pe final.

Duminică se vor disputa celelalte meciuri ale etapei, după următorul program: *ora 11.00: Kinder Teiuș – Performanța Ighiu, CIL Blaj – Olimpia Aiud, *ora 12.00: Industria Galda de Jos – Inter Unirea; ora 17.00, Viitorul Vama Seacă – Hidromecanica Șugag și Spicul Daia Română – Viitorul Sântimbru; GT Sport Alba Iulia stă.

Lucian DĂRĂMUȘ

foto: Sorin Stanciu (CSU Alba Iulia)

Citește mai mult

Sport

Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 1-0 (0-0) / M. Lupu, gol de 3 puncte pentru cugireni

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a câştigat cu 1-0 (0-0) duelul de pe teren propriu cu Avântul Reghin, din etapa a 5-a a Ligii a 3-a de fotbal.

Soarta partidei s-a scris pe final. Golul izbăvitor, de 3 puncte, a fost înscris de M. Lupu în minutul 87.

Metalurgiștii au controlat ostilitățile în prima repriză. Posesia gazdelor a fost superioară. Amfitrionii și-au creat și două oportunități importante de a marca, prin M. Lupu și Ciocan.

Electrica Furnizare Discount

Presiunea cugirenilor a dat roade pe finalul întâlnirii. În minutul 87 al confruntării de pe „Arena Cugir”, Şuteu, introdus inspirat pe parcurs de tehnicianul Lucian Itu, a centrat ideal, în spatele liniei defensive a vizitatorilor, iar M. Lupu, omul potrivit la locul potrivit, a pus latul, învingându-l pe portarul Avântului.

Tradiţia duelurilor directe a fost respectată. Bilanțul direct era net unul favorabil Cugirului, cu 7 victorii consecutive, în campionatul trecut fiind 4-1 acasă (cu gol al antrenorului Lucian Itu) și 2-1 în Mureș.

Un jucător exponențial al Metalurgistului, Șaucă, nu a putut fi utilizat în disputa de sâmbătă după amiază cu Reghinul, din pricina unor probleme la inghinali.

Metalurgistul Cugir este, după cinci runde, în trio-ul fruntaş din Seria a 9-a eşalonului terţ, cu un total de 11 puncte, doar unul mai puţin decât a doua clasată, Unirea Ungheni. Lider cu punctaj maxim (15 puncte) e CS Hunedoara.

În runda următoare cugirenii vor juca în deplasare cu Unirea Ungheni, confruntare care reprezintă primul meci al Metalurgistului în afara judeţului Alba în noul sezon competiţional.

Echipe

Metalurgistul Cugir: R. Opric – Al. Rus, Vlădia, I. Grozav, Vitinha – Cocan, Boldea, P. Păcurar, Nicula – Selagea, M. Lupu; rezerve: Perjeriu, Tănăsescu, Șuteu, L. Contra, Andriuc, Udrea, M. Neagu, Șt. Radu, Tăban. Antrenor Lucian Itu – principal

Avântul: Bucin – Bugnar, Suciu, Hasnaș, Harko -S. Chirilă, Vrabie – Șerbănați, R. Moldovan, C. Chirilă – Popa; rezerve Raica, D. Crișan, Pop, Sămărghițan, Bucur, Toth. Antrenor Vilmoș Stoica – principal

Arbitri: Bogdan Neculcea (Bucureşti) – Şt. Dumitrache (Palanca – Prahova), D. Petre (Bucov – Prahova);  observatori: D. Voina (Reşiţa), Cr. Gîț (Deva).

Lucian DĂRĂMUȘ

foto: Cosmin Groza

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare