Rămâi conectat

Sport

Liga a 3-a, etapa a 10-a: promovarea din Seria a 4-a a Ligii a 3-a se joacă pe „Cetate” şi lângă furnalele Hunedoarei! Industria Galda vrea a 5-a victorie consecutivă!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Runda a 10-a a Ligii a 3-a se anunţă una încinsă pentru conjudeţene, în condiţiile în care sâmbătă, de la ora 15.00, în Seria a 4-a, la AlPerformanta Ighiu - Becicherecu Mic 27ba Iulia, pe „Cetate” şi la Hunedoara, lângă furnale (două localităţi despărţite de 80 de kilometri), se pot limpezi multe dintre necunoscutele luptei pentru accederea în eşalonul secund. Industria Galda, revelaţia Seriei a 5-a vizează a 5-a victorie la rând.

*Performanţa Ighiu – ASU Poli Timişoara (stadionul „Cetate”). Dispută între nou-promovate situate în partea superioară a ierarhiei, Performanţa (locul 5, cu 15 puncte) şi ASU Poli Timişoara (lider, cu 21 de puncte). Va fi spectacol pe arena albaiuliană, ce va fi luată cu asalt de câteva sute de fani „alb-violeţi”, amfitronii având parte de o dispută cu ocupanta primei poziţii, ce are 4 succese consecutive şi 4 titulari (Rebenciuc, Birău, Marin și Vucea) suspendați. „Cu ASU Poli va fi o adevărată sărbătoare, un joc pe care-l aşteptăm de la începutul sezonului. Deşi plecăm cu şansa secundă, putem faceMetalurgistul Cugir - Pandurii Tg Jiu 63 o surpriză. Ca şi jucător îmi doream asemenea meciuri şi cred că şi pentru elevii mei va fi un stimulent suplimentar să evolueze contra uneui galerii de senzaţie”, a spus Himcinschi, antrenor ce are întregul efectiv la dispoziţie, iar ca jucător şi-a petrecut 15 ani pe Bega.

*FC Hunedoara – Metalurgistul Cugir. Două pretendente la promovare, gazdele (locul 6, 15 puncte) şi oaspeţii (locul 4, cu 16 puncte) au oportunitatea disputei „face to face” pentru a da lovitura de graţie concurentei (imaginaţi-vă un scenariu în care ASU Poli învinge pe „Cetate”, iar Metalurgistul pierde). Un „restart” pentru hunedoreni, un nou „principal”, Adrian Iencsi (instalat miercuri), golgheterul seriei (Bozian – 7 reuşite) dar şi dorinţă de revanşă pentru cugireni I. Radu şi Dragotă, adversarii fostei echipe. „Va fi un meci important, dar nu decisiv. Abordăm întâlnirea cu încrederea dată de ultimele prestaţii. Ştim că întâlnim o echipă bună a seriei, însă credem în potenţialul nostru şi vrem să învingem”, a menţionat Călin Moldovan, ce mizează şi pe Piko (revenit după suspendare).Industria Galda - Sanatatea Cluj 11

*Industria Galda de Jos – CS Oşorhei (sâmbătă, ora 15.00). Elevii lui Paul Ciucă perpetuează fenomenul „Panică la Galda”, sunt cu 4 victorii la rând, situaţi pe poziţia secundă (21 de puncte), iar în cazul unei meci câştigat, coroborat cu un pas fals al liderului Avântul Reghin (acasă cu Sănătatea Cluj) pot urca pe prima poziţie. CS Oşorhei (locul 9, 11 puncte) a detonat „bomba” etapa anterioară când a învins la Sighet. „Ne urmăm visul şi ne urmărim obiectivul autoimpus, acela de a încerca să jucăm un meci decisiv pentru locul întâi. Bihorenii formează o echipă organizată, aşezată, iar victoria din fieful unei grupări cu pretenţii de promovare ne pune în gardă. Nu o să fie uşor, stăm cu alarma pornită, întrucât adversarul este unul greu de învins atunci când îşi propune să nu piardă”, a explicat Paul Ciucă.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea