Rămâi conectat

Cultură Educație

Lansare de film, vineri, în Sala de lectură a Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba. Actorii sunt copii și tineri pasionați de film, din Alba

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În luna iulie, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba a derulat un proiect inedit în care copiii și tinerii pasionați de film au avut prilejul să fie protagoniști într-un film regizat de tânăra suedeză de origine română, Matilde Mărginean, elevă  în clasa  a XI-a la Școala St. Eriks din Stockolm, clasă specializată în regia de film. Este vorba despre realizarea unui film pornind de la celebra carte Casa secretelor (House of Secrets) publicată în anul 2013 de Chris Columbus și Ned Vizzini.

Filmul a fost realizat cu tineri actori cu vârste cuprinse între 4 și 16 ani, selectați la începutul lunii iulie în cadrul unui casting derulat la Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba – Filiala Cetate. Filmările s-au realizat în Cetatea Alba Carolina, în Parcul dendrologic și la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.

Lansarea filmului va avea loc vineri 27 iulie 2018, începând cu ora 18.00, la Sala de lectură a Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba.

Activitatea face parte din proiectul 1.3 Bibliovacanța din Proiectul de management 2017-2020 al instituției prin care biblioteca județeană propune activități pentru copii și adolescenți pe perioada vacanțelor iar filmul are ca scop pe lângă familiarizarea copiilor cu textul cărții și promovarea Alba Iuliei ca destinație de vacanță pentru copii și tineri.

[nggallery id=5950]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea