La Stremţ – situaţiile de urgenţă în actualitate

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Conducerea Şcolii cu clasele I-VIII din Stremţ, director prof. Sofia Paula Peţelcan, cu sprijinul Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, preşedinte primar Ştefan Traian Popa, a organizat un exerciţiu de alarmare-evacuare, în cazul producerii unui incendiu. Exerciţiul s-a desfăşurat la şcoala din Stremţ, în cele două corpuri de clădire, conform planului de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă  pentru anul 2010.
Au fost evacuaţi 168 preşcolari şi elevi împreună cu 10 persoane din personalul angajat. Acţiunea a avut drept scop asigurarea pregătirii unitare a elevilor şi întregului personal, pentru formarea unui comportament adecvat în cazul producerii situaţiilor de urgenţă iar ca obiective, evacuarea rapidă şi în siguranţă a persoanelor, bunurilor care prezintă pericol de incendiu sau explozie şi a bunurilor de valoare. În timpul exerciţiului s-a constatat că elevii cunosc comportamentul în cazul producerii unui incendiu iar personalul angajat îşi cunoaşte atribuţiile în cazul producerii unei situaţii de urgenţă, mijloacele de alertare şi de primă intervenţie fiind în stare bună de funcţionare. În perioada următoare astfel de exerciţii se vor desfăşura şi la şcolile din Geoagiul de Sus şi Geomal. Astfel de activităţi fac parte din componenta de prevenire a situaţiilor de urgenţă şi rămân permanent în atenţia conducerii Primăriei şi a şcolii din  Stremţ.
La exerciţiu a participat din partea ISU Alba dl. lt. Florian Buciuman, iar din partea Primăriei comunei Stremţ dl. viceprimar Cosmin Simion Cetean, precum şi şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Stremţ. dl. Nicolae Lazăr. (T.M.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419