Rămâi conectat

Sport

La Piatra Neamţ, cursă spre trofeu | Astăzi, ora 16.45, Volei Alba Blaj – CSM Târgovişte, în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj - CSM Targoviste 61Volei Alba Blaj vizează să câştige Cupa României, dar pentru aceasta trebuie să învingă în prima semifinală de la Piatra Neamţ pe CSM Târgovişte, cele două rivale jucând sezonul trecut finala campionatului.

Piatra Neamţ este inima voleiului autohton, în condiţiile în care în acest weekend în oraşul moldav se vor disputa semifinalele şi finalele Cupei României, la feminin şi masculin (astăzi – semifinalele feminine, sâmbătă – cele masculine, iar duminică finalele, în cuplaj, ora 12.00 – feminin şi ora 14.30 – masculin). Campioana României, Volei Alba Blaj are onoarea să deschidă acest regal voleibalistic astăzi, de la 16.45, în prima semifinală, cu rivala CSM Târgovişte, un meci de foc (în celălalt joc se întâlnesc, de la ora 19.15, CSM Bucureşti – recenta câştigătoare a Cupei Chalenge şi CSM Medicina Tg. Mureş), între două pretendente la trofeele interne în această stagiune. “Cupa României este o competiţie specifică, total diferită de campionat, poţi să joci doar un meci, sau să câştigi trofeul. Toate participantele din Final Four au aceeaşi dorinţă, aceea de a câştiga. Sigur noi avem în spate atâtea victorii, astfel că pentru echipa noastră este o perioada de confirmare. Adversarul din semifinală este unul de calitate, dar avem şansele noastre importante. Ne-am pregătit pentru o prestaţie mai bună decât cu Ştiinţa Bacău. În acest turneu, cine va fi mai bun şi mai concentrat va câştiga”, a declarat antrenorul Darko Zakoc.

*Finala din semifinale

Echipa din “Mica Romă” îşi propune să cucerească eventul în acest sezon, dar are parte de o semifinală complicată, cu vicecampioana de lângă Turnul Chindiei, considerată principala contracandidată la titlu. Volei Alba Blaj s-a calificat în minimum de meciuri în al doilea an consecutiv în finala mare, după ce a eliminat Ştiinţa Bacău, şi se mândreşte cu o extraordinară serie invincibilă în campionat, cu 38 de victorii la rând, ce datează din februarie 2015. Referitor la cupă, în ediţia anterioară, la Cheile Grădiştei, în 6 aprilie 2015, Blajul a fost eliminată în penultimul act de Dinamo, scor 2-3. “Cupa României reprezintă o competiţie foarte importantă. Mergem la Piatra Neamţ cu gândul să ajungem în finală şi apoi să câştigăm. Important este primul duel, în care se întâlnesc cele mai bune echipe ale campionatului şi practic putem spune că finala se joacă în penultimul act. Semifinala reprezintă un singur meci, în care se pot întâmpla multe, în care fiecare combatantă o să dea totul pentru calificare”, a spus Sergiu Ştefănescu, Volei Alba Blaj urmând să fie susţinută sub Pietricica de aproximativ 20 de fani!

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal, duminică, la Daia Română: Elogii pentru organizatori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, la Daia Română, faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal Duminică 31 martie, la Daia Română, se va desfășura faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal. Ziua de fotbal juvenil de la Daia Română va începe la ora 11.30 cu semifinala Crăciunelu de Jos – Ciugud, urmată, la ora 12.10, de semifinala […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea