Rămâi conectat

Sport

La Herculane, prima competiție din acest an pentru practicanții powerliftingului | Campionatul Național de Powerlifting, cu participarea reprezentanților a trei cluburi din Alba

Dan HENEGAR

Publicat

în

În această săptămână, mai precis în perioada 1-4 octombrie, Federația Română de Powerlifting va organiza prima competiție din acest an, respectiv Campionatul Național de Powerlifting, juniori II, juniori I, seniori și masters, masculin și feminin.

Concursul se va desfășura în Băile Herculane, la sala de sport “Alexandru Duicu”, în parteneriat cu MTS, Primăria Băile Herculane și CS Powerlifting Herculane. ”Pentru orice federație națională, organizarea unei întreceri sportive în această perioadă reprezintă o încercare majoră având în vedere restricțiile prevăzute în Ordinele comune MTS-MS și din cauza pandemiei de COVID-19. Cu toate aceste condiții și exigențe noi pentru FRP și societatea românească, organizarea campionatului național înseamnă practic obiectivul sportiv cel mai important al anului 2020. O altă particularitate este numărul record de participanți la o competiție organizată în întreaga existență a FRP”, a declarat Ovidiu Pănăzan, președintele federației cu sediul în Cetatea Marii Uniri.

În ceea ce privește participarea sportivilor din județul Alba, aceștia vor reprezenta cluburile sportive Unirea Alba Iulia, Universitatea din Alba Iulia și CS Zamolxis Alba Iulia. Din partea CS Unirea Alba Iulia vor lua startul Andrei Irimie (categoria 83 kg), Daniel Ordean (cat. +120 kg), Laurențiu Avram (cat. 93 kg), Alexandru Cazacu (cat. kg) și Alexandru Catarambă (cat. +120 kg). CS Universitatea îi va avea în concurs pe Sorin Cazacu (cat. +120 kg), Carlos Tat (cat. 66 kg), Ioan Voina (cat. 120 kg), Mălina Floca (cat. 63 kg) și Paul Bejenariu (cat. 93 kg) – antrenorul sportivilor de la ambele cluburi fiind Ovidiu Pănăzan.

Pe această cale, Federația Română de Powerlifting mulțumește partenerilor (MTS, Primăria Baile Herculane și CS Powerlifting Herculane) și sponsorilor pentru implicare: Mens Mentis, Weider Romania, Aldaro Total Pack, Pensiunea Holiday Maria, Pantano, Micromatic, Kiss FM.

În plan internațional, conform deciziilor luate de Federația Internațională de Powerlifting până în acest moment, din cauza pandemiei COVID-19, toate competițiile din acest an au fost, din păcate, anulate și reprogramate în aceleași locații în anul următor, cu o singură excepție: Campionatul Mondial de Juniori ce trebuia să se desfășoare în acest an în Alabama (SUA) este programat să se dispute în 2021, la Oradea (România). Urmatoarea întrecere națională, cuprinsă în calendarul oficial al FRP, Campionatul Național de Împins din Culcat (singura probă), juniori II, juniori I, seniori și masters, masculin și feminin, se estimează a avea loc la sfârșitul lunii noiembrie, în funcție de evoluția situației create de noul coronavirus.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia, calificată la turneul semifinal de baschet feminin Under 14

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal de baschet feminin Under 14, iar antrenorul Valentin Urian este în cursă și la Under 13 pentru accederea între primele formații din țară. LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal Under 14 la baschet feminin, un rezultat notabil pentru micuțele baschetbaliste pregătite de antrenorul Valentin Urian, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea