Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

La HC Alba Sebeş există finanţare, mai trebuie doar rezultate

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Spre deosebire de baschet şi volei, handbalul feminin din judeţ a dezamăgit în această toamnă, rezultatele fiind departe de pretenţii. Proiectul amplu al Consiliului Judeţean Alba, de sprijinire a echipelor CS Universitatea Alba Iulia, CSV Alba Blaj şi HC Alba Sebeş vizează realizarea performanţei în elita naţională în cele trei ramuri sportive.
În acest sens, zilele trecute, la sediul primăriei municipiului Sebeş a avut loc o întâlnire unde au fost invitate componentele, antrenorii şi conducătorii formaţiei HC Alba Sebeş, la care au participat şi primarul Mugurel Liviu Sârbu, împreună cu reprezentanţii CJ Alba, respectiv Ion Dumitrel – preşedinte şi Alin Cucui – vicepreşedinte. Oficialii HC Alba Sebeş au întocmit proiectul bugetului clubului pentru 2012, aprobat în principiu de cei doi finanţatori ai activităţii sportive (Consiliul Judeţean Alba şi Consiliul local Sebeş), pentru primul semestru al anului viitor, în principiu, suma agreată şi susţinută cifrându-se la 320.000 lei.
„Ni s-a oferit sprijin logistic şi financiar, dar în acelaşi timp ni se cer rezultate. Finanţarea continuă, a fost o discuţie pozitivă, însă noi trebuie să realizăm performanţe imediate. Ne-am propus să încheiem sezonul în eşalonul secund pe unul din primele două locuri din serie şi implicit să ajungem la turneul de calificare în Liga Naţională”, a declarat Virgil Costea, preşedintele HC Alba Sebeş.
Realizarea acestui deziderat va duce implicit şi la deblocarea salariilor, scăzute la suma de 1000 lei, aceeaşi pentru fiecare echipieră, după eşecul din octombrie de la Timişoara, astfel că jucătoarele lui Dorin Cian îşi vor primi, din urmă, diferenţele contractuale. Divizionara secundă şi-a propus înaintea startului să promoveze în elită, însă a încheiat prima parte a campionatului abia pe locul al 9-lea în Seria B a Diviziei A de handbal feminin. Pregătirile se vor relua în 4 ianuarie 2012, următoarea etapă fiind prevăzută în 4 februarie, joc extern la Tg Jiu cu liderul, planurile în această pauză incluzând şi transferarea a trei jucătoare (portar, inter dreapta şi extremă dreapta).

Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Cioară (Industria Galda), gol în „tricolor” la o acțiune de selecție | Patru jucători din Alba, la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul Alexandru Cioară (Industria Galda de Jos) a marcat un gol în „tricolor” la o acțiune disputată la Mogoșoaia a selecționatei de fotbal amator a României. Pe lângă vârful divizionarei terțe au mai participat Juncan (Industria Galda), și alți doi jucători din Alba Cl. Marcu (Gloria Geoagiu) și Bistraie (Șoimul Băița), absentând din motive medicale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea