Rămâi conectat

Sport

”La Boltă” Alba Iulia a câștigat Supercupa României la minifotbal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Minifotbalul din Alba Iulia a cunoscut o ascensiune uriașă în ultimii ani, însă anul 2016 pare să reprezinte apogeul pentru minifotbalul din județul Alba. Băieții din echipa La Boltă Alba Iulia, echipa care reprezinta campionatul Fair Play Alba Iulia, după ce în această vară au câștigat Cupa României, au reusit sa castige  și Supercupa României la minifotbal, competiție ce a avut loc la Mediaș.

la-bolta-alba-iulia01Dupa fantastica performanta de a castiga in luna iunie Cupei Romaniei 2016 la Bistrita, intr-o competitie care a reunit 64 de echipe, pentru baietii de la ”La Bolta” s-a ivit o noua provocare, Supercupa Romaniei.

Federatia Romana de Minifotbal a programat editia 2016 a Supercupei la Mediaș, unde pe baietii nostri ii astepta Campioana Romaniei Hermannstadt Sibiu, o echipa extrem de puternica si inchegata. Pe un teren umed, care nu a fost in avantajul baietilor nostri, am asistat la o partid incredibil de frumoasă, cu un nivel tehnic deosebit si cu ocazii la ambele porti. Desi a pierdut 3 jucatori de baza fata de echipa de la Bistrita ( Galdean Marian, Moga Rares si Galdean Nicolae)  echipa noastra s-a intarit cu alti jucatori de certa valoare ( Frentiu Razvan, Goronea George, Contor Radu, Trif Razvan si Sava Bogdan). Echipa din Alba Iulia a predat o veritabilă lecție de dăruire și așezare tactică, în vreme ce calitățile individuale ale jucătorilor au făcut ca în premieră câștigătoarea Cupei României să castige supercupa, toate editiile anterioare fiind castigate de catre campioana tarii.

Scorul a fost deschis de către FC Hermannstadt, iar formația din Alba Iulia a reușit să revină pe tabelă chiar în ultima fază a primei reprize atunci când Adrian Lăcătuș a avut un moment genial, a scos din joc trei adversari și l-a servit ideal pe Răzvan Frențiu care a stabilit egalarea.

După pauză tot sibienii au fost cei care au condus cu 2-1, dar a fel ca în primul mitan, albaiulienii au reușit să revină după un nou moment incredibil realizat de Adiran Lăcătuș  care a sutat fantastic de la distanta in dreapta portarului.

Au urmat loviturile de departajare, unde portarul Octavian Pojar a aparat 2 lovituri iar Adrian Lacatus a dat lovitura de gratie cu o „scăriță” de la 7 metri, cu care l-a invins pe portarul sibian si a impresionat intreaga asistenta, dovadind inca o data ca este un jucator extrem de talentat, component al echipei nationale de minifotbal Under 19 a Romaniei, ocupanta a locului 3 la ultimul campuiobnat european.

La finalul partidei, Cătălin Buzdea, sponsorul formației La Boltă Alba Iulia, ne-a declarat urmatoarele: “Meciul a fost extrem de disputat si echilibrat, emoțiile au fost foarte mari, insa echipa a dat dovada de mare caracter si e revenit de fiecare data cand a fost  condusa. Finalul  ne-a adus emotiile inerente ale loviturilor de departajare unde emotiile au fost uriase, totul culminând cu acea scăriță de la 7 metri a lui Adrian Lăcătuș. Sunt extrem de  mândru de băieți și pot să afirm că anul 2016 a fost din toate punctele de vedere anul La Boltă. Vreau să îi felicit pe băieți, Octavian Pojar, Radu Ștefan, Răzvan Trif, Răzvan Frențiu, George Goronea, Radu Contor, Adrian Lăcătuș, Alexandru Lăcătuș, Bogdan Sava și Alexandru Mura, Marius Bologa și Benjamin Găldean, pentru daruirea de care au  dat dovada, au fost extraordinari și mi-au făcut o bucurie imensă”.

Octavian Pojar cel mai bun portar! Adrian Lăcătuș jucătorul meciului!

Sub privirile antrenorului echipei naționale de minifotbal, Tudor Șimon, La Bolta Alba Iulia a reușit să cucerească cele mai importante distincții ale supercupei. Portarul Octavian Pojar a primit titlul de cel mai bun portar, în vreme ce Adrian Lăcătuș a fost desemnat cel mai bun jucător al supercupei.

Cătălin Buzdea: „Vreau să le mulțumesc celor de la Șurianu Sebeș pentru înțelegere”

Din lotul formației La Boltă Alba Iulia fac parte și câțiva componenți ai echipei Șurianu Sebe, formație ce evoluează în Liga a IV-a. La partida din supercupă, cei care se ocupă de destinele echipei La Boltă au beneficiat de sprijinul celor de la Șurianu Sebeș.

„Vreau să mulțumesc antrneorului Mihai Manea, domnului presedinte Popa Daniel și sponsorului Armando Popescu, pentru că duminică, aceștia au făcut tot posibilul ca jucătorii să ajungă la meciul cu FC Hermannstadt”, a mai punctat Cătălin Buzdea, sponsorul echipei La Boltă.

Componentii castigatoarei Supercupei Romaniei ne-au declarat urmatoarele:

Radu Mihai Stefan: “Un meci echilibrat, castigat datorita familiei “La Bolta’. Sunt mandru ca am castigat acest nou trofeu.

Adrian Ioan Lacatus: Presiunea pusa de campioana a fost mare, dar ne-am mobilizat exemplar si consider ca am fost mai buni in seara aceasta. Ma bucur enorm ca am reusit sa aduc bucurie iubitorilor de minifotbal din judet.

Marius Bologa: Sunt fericit ca am putut realiza aceasta uriasa performanta si sunt mandru ca fac parte din aceasta echipa. Multumim d-ui Buzdea pentru sprijin si sper sa ramana alaturi de noi in continuare.

Trif Razvan: A fost un mecu greu, echilibrat cu o echipa foarte buna, insa ne-am facut bine treaba si a adus Supercupa Romaniei la Alba.

Sava Bogdan: un meci fantastic, o mare bucurie la sfarsit.Sund mandru ca fac parte din aceasta echipa si sunt foarte fericit pentru reziltatul obtinut.

Galdean Marcel Beniamin: Sunt mandru ca am castigat un nou trofeu datorat in special unitatii de grup si sper pe viitor sa nu ne oprim aici si sa aducem alte trofee.

Alexandru Lacatus: Sunt foarte fericit ca alaturi de fratele meu si verii mei am obtinut o astfel de performanta. Multumesc d-ui  Buzdea pentru ca a fost aproape de noi si speram sa ne sustina in continuare pentru a castiga cat mai multe trofee.

Mura Alexandru Daniel: Sunt foarte fericit ca fac parte din aceasta echipa si ca am reusit aceasta performanta unica. Imi doresc cat mai multe turnee castigate si in special o prezenta in Champions League ci echipa “La Bolta”.

Frentiu Razvan: Sunt fericit pentru acest prim trofeu castigat cu echipa “La Bolta” sper sa urmeze si altele. Azi a fost un meci foarte greu dar eu spun ca l-am castigat pe merit.

George Goronea: Sunt bucuros pentru primul meu trofeu castigat la aceasta echipa si sunt mandru ca fac parte din familia ”La Bolta’. Le multumesc colegilor pentru felul cum m-au primit si sper pe viitor sa depasim performantele deja obtinute.

Pojar Octavian: Un meci pe care l-am asteptat de multa vreme, deoarece aveam de luat o revansa fata de echipa din Sibiu dupa infrangerea de anul trecut de la Tg. Jiu. Ne-am mobilizat la maxim si am realizat ce ne-am propus, sa aducem Supercupa Romaniei in premiera la Alba Iulia. Multumim tuturor celor care ne-au sustinut si au avut incredere in noi. Ne mai lipseste un singur trofeu intern din cele 3 posibile si de ce nu, Champions League .

Echipa “La Bolta” a participat la Cupa Romaniei si la Supercupa Romaniei in calitate de reprezentanta a Campionatului de minifotbal organizat de catre Baza Sportiva Fair Play Club (din incinta HCC). Organizatiorul competitiei Dan Ursu ne-a declarat la finalul partidei: Sunt onorat ca aceasta echipa care reprezinta campionatul de minifotbal Fair Play din Alba Iulia a reusit aceasta performanta uriasa. Cred ca nici noi si nici baietii nu realizam dimensiunile acestei performante de a castiga Cupa Romaniei si Supercupa Romaniei, avand in vedere numarul impresionant de echipe participente la Cupa Romaniei si faptul ca baietii au invins in aceasta seara campioana tarii. Am avut mare incredere in acesti baietii atunci cand I-am trimios sa ne reprezinte la nivel national si imi doresc sa nu se opreasca aici.”

Performanța echipei La Boltă este unică, iar în anul 2016 la minifotbal echipa din județul nostru a obținut performanțe care vor fi greu de egalat în viitorul apropiat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea