Rămâi conectat

Cultură Educație

Justiţia Supremă mi-a casat sentinţa, Justiţia locală mă desconsideră

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Mă numesc Aurel Oltean, născut la 5.05.1962, fiul lui Aurel şi Elisabeta din Miceşti – Alba Iulia, în prezent deţinut în Penitenciarul Aiud cu o condamnare de 30 ani pentru un omor ce nu l-am săvârşit eu. Stimaţi cititori, am mai publicat în ziarul „Unirea” de curând un alt articol şi o scrisoare deschisă adresată preşedintelui României, şi după cum spuneam şi în primul articol, îmi asum întreaga responsabilitate cu privire la cele afirmate de mine. România nu are o Lege penală astfel că toate arestările şi toate condamnările date după 24 iulie 2009 sunt ilegale, cei care au arestat şi condamnat de atunci până în prezent fiind la rândul lor tot infractori întrucât au privat de libertate în mod ilegal şi abuziv.
Deşi articolul meu anterior ar fi trebuit să primească o reacţie din partea mecanismului juridic românesc, nici până în prezent nimeni nu a avut o reacţie, asta cu atât mai mult cu cât judecătorii din Alba şi alte judeţe din România dacă sunt întrebaţi refuză să spună după ce Cod Penal judecă fapt deosebit de sugestiv întrucât justiţiabilul este privat în acest fel de posibilitatea la apărare corectă. Dragi cetăţeni, trăim de 20 de ani nişte vremuri deosebit de tulburi, vremuri în care poporul de rând a fost prostit şi intoxicat cu multe poveşti inventate numai ca să nu aibă timp să gândească adevărul. Vă puneţi vreodată dragii mei întrebarea: Cum a putut fi România distrusă, furată bucată cu bucată fără ca procurorii şi judecătorii să fie complici? În orice ţară europeană dacă se închide o fabrică de 50 locuri de muncă, primarul şi procurorul responsabil zonal deschid anchete şi caută să reintegreze personalul disponibilizat şi tragerea la răspundere a vinovaţilor dacă este cazul, peste tot se procedează aşa numai la noi nu!
Un dicton juridic spune aşa: „Caută cui foloseşte”, un gest, o acţiune sau o inacţiune, domnii din justiţie au făcut mulţi ani de şcoală aşa că nu pot fi proşti, aşa că rămâne cealaltă variantă „Corupţia”. Vorbim în presă, la televiziune, pe stradă despre democraţie şi drept dar aceste sloganuri aruncate mulţimii nu sunt altceva decât nişte anestezice care trebui să tulbure mintea celui cu puţină pregătire iar banditul imoral să poată sub diverse forme să fure şi să jupoaie România. Aveţi o altă explicaţie logică pentru faptul că procesele economice de avengură trenează atât de mult până când ajung în instanţă iar soluţiile şi ele sunt deosebit de blânde?
Pentru uciderea unui om în România poţi primi până la 25 de ani de pedeapsă însă pentru distrugerea economică a unei localităţi sau a unei zone, distrugere care poate produce sute de drame şi chiar sinucideri nu sunt traşi la răspundere vinovaţii, ba chiar sunt respectaţi. Vi se pare corect? Mie nu. Am precizat încă din primul paragraf că eu am primit o condamnare de 30 de ani fără să fiu vinovat dar nu v-am spus că acest lucru nu îl susţin numai eu ci şi Înalta Curte de casaţie şi Justiţie care în motivarea admiterii recursului meu la pagina 5 în motivarea deciziei 779 din 15.02.2001, în dosarul 1518/2000 al Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie spune clar că mi se casează sentinţa penală deoarece nu există probe sau indicii că inculpatul Aurel Oltean este autorul infracţiunii.
Dragi români, mie mi-ar fi crăpat obrazul de ruşine dacă cea mai înaltă instanţă judecătorească din România m-ar fi desfiinţat în acest fel şi automat mi-aş fi dat demisia şi nici nu aş mai fi avut curajul să doresc să ocup vreo funcţie publică vreodată, însă Mafia locală din justiţie nu numai că a făcut abstracţie de Înalta Curte, ba mai mult au făcut presiuni au oferit avansări peste noapte doar ca eu să fiu din nou condamnat şi ţinut în puşcărie.
Dragi români, consider pentru felul abuziv şi ilegal în care am fost condamnat pedeapsa exagerată de mare dată – cunosc cazuri cu două omoruri care sunt puşi în imposibilitatea de apărare pentru că probele mele evidente nu sunt luate în considerare. Pentru cele de mai sus ca şi pentru altele consider că eu sunt un deţinut politic al mafiei din Justiţia locală. La judecarea cauzei, când Justiţia Supremă mi-a casat sentinţa, am prezentat în dosar 28 de probe indubitabile şi irefuzabile în favoarea mea şi nu există nici o probă împotriva mea. Cazul meu nu este unicat dar este mai exagerat şi de o evidenţă clară, întotdeauna când ajung la o instanţă de judecată locală mă privesc de sus şi parcă vorbesc la pereţi, nu vor să audă nimic din ce spun şi cu atât mai mult să ia în considerare. De mulţi ani în justiţie s-a luat măsura înregistrării pe bandă magnetică sau C.D. a şedinţelor şi transcrierea acestora cu depunerea acestora la dosar. Pot să vă spun că în dosarele mele penale nu există nici o înregistrare şi nici o transcriere depusă la dosar. Oare de ce?
Dragi cetăţeni, aş dori ca acest articol să vă animeze puţin, să vă pună să gândiţi, cei interesaţi să folosiţi ce aţi aflat de la mine şi dacă doriţi să-mi scrieţi pe adresa Penitenciarului Aiud, în măsura posibilului – funcţie de timp şi bani vă voi răspunde.
Cu stimă şi consideraţie
Aurel OLTEAN


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Ziarul Unirea

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Luni, 24 ianuarie 2022, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba propune publicului un program dedicat Unirii Principatelor Române, care poate fi urmărit online, pe pagina de socializare a instituției, începând cu ora 09.00.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Pornind de la simbolistica evenimentului rămas în istorie și sub numele de Mica Unire, documentat în colecțiile bibliotecii de Ana Maria Pienar, bibliograful instituției, echipa bibliotecii a pregătit diverse momente și materiale, care vor fi postate pe tot parcursul zilei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Recomandări de carte pentru copii și adulți, expoziții tematice, lecturi și prezentări video, informații inedite despre evenimentul care a contribuit la realizarea statului național unitar român, dar și incursiuni în memoria culturală a românilor, oferite de prof. Daniela Floroian, prin intermediul unor tablouri și fotografii celebre ce ilustrează atât portul popular la 24 ianuarie 1859, cât și hora la români, Hora Unirii, toate se regăsesc în programul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Dincolo de oferta online, vă așteptăm să ne treceți pragul și să descoperiți numeroasele titluri dedicate primului domnitor al Principatelor Unite, volume în care puteți găsi atât corespondențe, acte, scrisori și documente, cât și legende și mărturii despre Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire.

Activitățile sunt organizate de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și se derulează în cadrul proiectului 4.7 Zile Speciale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Ziarul Unirea

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Un episod special al seriei permanente „Istoria României într-un obiect”, dedicat uneia dintre cele mai cunoscute lucrări de artă asociate acestui important moment istoric, „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, va fi lansat la ICR New York pe 24 ianuarie.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Luni, începând cu ora 21.00, ora României, pe canalele de social media ale Institutului (Facebook, Instagram, YouTube) va avea loc premiera mini-documentarului „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, care va explica publicului american circumstanţele unirii Moldovei şi Ţării Româneşti pornind de la viziunea plastică a unuia dintre întemeietorii picturii româneşti moderne.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul este realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti (MNIR), textul şi prezentarea video aparţinându-i specialistei MNIR, dr. Cristina Păiuşan-Nuică. Conceptul filmului este semnat de Bogdan Opreanu.

Tabloul „Proclamarea Unirii Principatelor” surprinde momentul în care, la Bucureşti, în sala Adunării Elective, Alexandru Ioan Cuza este ales domn al Ţării Româneşti după ce, în prealabil, avusese loc alegerea sa în fruntea Moldovei. Potrivit Cristinei Păiuşan-Nuică, „Proclamarea Unirii Principatelor, capodoperă din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României şi simbol al naţiunii române, poate fi asemănat, ca importanţă istorică şi tehnică de a surprinde tensiunea momentului, cu lucrarea lui John Trumbull Declaration of Independence, păstrată în rotonda Capitoliului, tablou-simbol al naţiunii americane”.

Una dintre seriile cel mai bine primite ale programului nostru, „The History of Romania in One Object”/ „Istoria României într-un obiect” a fost lansată în luna mai a anului 2020 şi derulată în parteneriat cu câteva mari muzee româneşti: Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Muzeul de Istorie a Moldovei din Iaşi, Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.

Prin intermediul acestui proiect au fost prezentate până acum nu mai puţin 38 de exponate, artefacte şi vestigii reprezentative pentru istoria ţării noastre.

sursa: news.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Oficialii de la Ministerul Educației au publicat programa pentru examenul de Bacalaureat din acest an.

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Reprezentanții Ministerului Educației au publicat noile programe pentru examenul de Bacalaureat 2022, care sunt, în mare măsură cele ce au fost aprobate prin ordinul de ministru nr. 3.237 din 2021.

Din fiecare disciplină pentru examen, care se învață în anul terminal, ministerul a eliminat anumite conținuturi, dar diferențele sunt mici față de acum doi ani, când a fost tăiată toată materia din semestrul al II-lea.

Elit - Gustul Desăvârșit

CLICK AICI PENTRU PROGRAMA LA MATEMATICĂ LA BACALAUREATUL 2022

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Perioada de înscriere pentru sesiunea de vară începe din 23 mai. În perioada 20-23 iunie sunt probele scrise, iar afișarea primelor rezultate va avea loc pe 27 iunie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea