Rămâi conectat

Cultură Educație

Justiţia Supremă mi-a casat sentinţa, Justiţia locală mă desconsideră

Publicat

în

Mă numesc Aurel Oltean, născut la 5.05.1962, fiul lui Aurel şi Elisabeta din Miceşti – Alba Iulia, în prezent deţinut în Penitenciarul Aiud cu o condamnare de 30 ani pentru un omor ce nu l-am săvârşit eu. Stimaţi cititori, am mai publicat în ziarul „Unirea” de curând un alt articol şi o scrisoare deschisă adresată preşedintelui României, şi după cum spuneam şi în primul articol, îmi asum întreaga responsabilitate cu privire la cele afirmate de mine. România nu are o Lege penală astfel că toate arestările şi toate condamnările date după 24 iulie 2009 sunt ilegale, cei care au arestat şi condamnat de atunci până în prezent fiind la rândul lor tot infractori întrucât au privat de libertate în mod ilegal şi abuziv.
Deşi articolul meu anterior ar fi trebuit să primească o reacţie din partea mecanismului juridic românesc, nici până în prezent nimeni nu a avut o reacţie, asta cu atât mai mult cu cât judecătorii din Alba şi alte judeţe din România dacă sunt întrebaţi refuză să spună după ce Cod Penal judecă fapt deosebit de sugestiv întrucât justiţiabilul este privat în acest fel de posibilitatea la apărare corectă. Dragi cetăţeni, trăim de 20 de ani nişte vremuri deosebit de tulburi, vremuri în care poporul de rând a fost prostit şi intoxicat cu multe poveşti inventate numai ca să nu aibă timp să gândească adevărul. Vă puneţi vreodată dragii mei întrebarea: Cum a putut fi România distrusă, furată bucată cu bucată fără ca procurorii şi judecătorii să fie complici? În orice ţară europeană dacă se închide o fabrică de 50 locuri de muncă, primarul şi procurorul responsabil zonal deschid anchete şi caută să reintegreze personalul disponibilizat şi tragerea la răspundere a vinovaţilor dacă este cazul, peste tot se procedează aşa numai la noi nu!
Un dicton juridic spune aşa: „Caută cui foloseşte”, un gest, o acţiune sau o inacţiune, domnii din justiţie au făcut mulţi ani de şcoală aşa că nu pot fi proşti, aşa că rămâne cealaltă variantă „Corupţia”. Vorbim în presă, la televiziune, pe stradă despre democraţie şi drept dar aceste sloganuri aruncate mulţimii nu sunt altceva decât nişte anestezice care trebui să tulbure mintea celui cu puţină pregătire iar banditul imoral să poată sub diverse forme să fure şi să jupoaie România. Aveţi o altă explicaţie logică pentru faptul că procesele economice de avengură trenează atât de mult până când ajung în instanţă iar soluţiile şi ele sunt deosebit de blânde?
Pentru uciderea unui om în România poţi primi până la 25 de ani de pedeapsă însă pentru distrugerea economică a unei localităţi sau a unei zone, distrugere care poate produce sute de drame şi chiar sinucideri nu sunt traşi la răspundere vinovaţii, ba chiar sunt respectaţi. Vi se pare corect? Mie nu. Am precizat încă din primul paragraf că eu am primit o condamnare de 30 de ani fără să fiu vinovat dar nu v-am spus că acest lucru nu îl susţin numai eu ci şi Înalta Curte de casaţie şi Justiţie care în motivarea admiterii recursului meu la pagina 5 în motivarea deciziei 779 din 15.02.2001, în dosarul 1518/2000 al Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie spune clar că mi se casează sentinţa penală deoarece nu există probe sau indicii că inculpatul Aurel Oltean este autorul infracţiunii.
Dragi români, mie mi-ar fi crăpat obrazul de ruşine dacă cea mai înaltă instanţă judecătorească din România m-ar fi desfiinţat în acest fel şi automat mi-aş fi dat demisia şi nici nu aş mai fi avut curajul să doresc să ocup vreo funcţie publică vreodată, însă Mafia locală din justiţie nu numai că a făcut abstracţie de Înalta Curte, ba mai mult au făcut presiuni au oferit avansări peste noapte doar ca eu să fiu din nou condamnat şi ţinut în puşcărie.
Dragi români, consider pentru felul abuziv şi ilegal în care am fost condamnat pedeapsa exagerată de mare dată – cunosc cazuri cu două omoruri care sunt puşi în imposibilitatea de apărare pentru că probele mele evidente nu sunt luate în considerare. Pentru cele de mai sus ca şi pentru altele consider că eu sunt un deţinut politic al mafiei din Justiţia locală. La judecarea cauzei, când Justiţia Supremă mi-a casat sentinţa, am prezentat în dosar 28 de probe indubitabile şi irefuzabile în favoarea mea şi nu există nici o probă împotriva mea. Cazul meu nu este unicat dar este mai exagerat şi de o evidenţă clară, întotdeauna când ajung la o instanţă de judecată locală mă privesc de sus şi parcă vorbesc la pereţi, nu vor să audă nimic din ce spun şi cu atât mai mult să ia în considerare. De mulţi ani în justiţie s-a luat măsura înregistrării pe bandă magnetică sau C.D. a şedinţelor şi transcrierea acestora cu depunerea acestora la dosar. Pot să vă spun că în dosarele mele penale nu există nici o înregistrare şi nici o transcriere depusă la dosar. Oare de ce?
Dragi cetăţeni, aş dori ca acest articol să vă animeze puţin, să vă pună să gândiţi, cei interesaţi să folosiţi ce aţi aflat de la mine şi dacă doriţi să-mi scrieţi pe adresa Penitenciarului Aiud, în măsura posibilului – funcţie de timp şi bani vă voi răspunde.
Cu stimă şi consideraţie
Aurel OLTEAN

Publicitate

Cultură Educație

Sâmbătă, 28 august 2021: prof. univ. dr. Volker Wollmann va conferenția la Sebeș cu prilejul aniversării Muzeului „Ioan Raica”

Publicat

în

Sâmbătă, 28 august 2021: prof. univ. dr. Volker Wollmann va conferenția la Sebeș cu prilejul aniversării muzeului „Ioan Raica”

Distinsul profesor universitar dr. Volker Wollmann va fi prezent la Sebeș, cu prilejul „Zilelor Muzeului”, sâmbătă, 28 august 2021, cu începere de la ora 11.30, în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica”, unde va susține conferinţa „Reconstituirea grafică – o soluţie de păstrare a memoriei patrimoniului tehnic al judeţului Alba”. Aceasta va fi urmată de prezentarea cărții „Patrimoniu preindustrial și industrial în România”, vol. VIII, Sibiu, Editura Honterus, 2020.

Prof. univ. dr. Volker Wollmann este un reputat istoric, absolvent Facultăţii de Istorie şi Filosofie a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Cu toate că a contribuit la editarea mai multor volume din seria „Inscripţiile Daciei romane”, domeniul de suflet al profesorului Wollmann, cel în care s-a remarcat, este cercetarea mineritului din provincia Dacia, dar şi cel din perioada premodernă. Aceste activități l-au condus treptat pe Volker Wollmann spre un domeniu spectaculos, dar neglijat în comunitatea academică din România: arheologia industrială. Este, deopotrivă, un neobosit editor şi cercetător al documentelor Evului Mediu târziu şi epocii moderne.

Electrica Furnizare Discount

Din anul 2004, Volker Wollmann a devenit consilier ştiinţific al Fundaţiei Saşilor Ardeleni din München, iar în anul 2012, statul german i-a răsplătit eforturile acordându-i prestigioasa „Cruce Federală de Merit”. Între anii 2000 şi 2006, a fost profesor asociat al Universităţii „1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia, al cărui Doctor Honoris Causa a devenit, începând cu anul 2015. Pentru meritele sale ştiinţifice, în anul 2011 a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Sebeş (localitate în care, de altfel, şi-a petrecut copilăria şi a absolvit liceul) şi al municipiului Brad. De-a lungul anilor, a publicat peste 20 de cărţi şi peste 250 de articole ştiinţifice în reviste de prestigiu din România şi din străinătate, fiind, totodată, membru fondator şi director al revistei „Terra Sebus. Acta Musei Sabesiensis”, anuarul ştiinţific al Muzeului Municipal „Ioan Raica” Sebeş.

Conferința va fi urmată de lansarea cărții „Patrimoniu preindustrial și industrial în România”, vol. VIII, Sibiu, Editura Honterus, 2020, prezentată de dr. Ioan Alexandru Aldea, arheolog, specialist în arheologie pre- şi protoistorică, fost muzeograf al muzeelor din Sebeş şi Alba Iulia şi conferenţiar al Universitatăţii „1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia.

Citește mai mult

Cultură Educație

Ultimele 5 locuri disponibile: Holcim Romania oferă tinerilor absolvenți de liceu pregătire gratuită în cadrul Școlii Tehnice Holcim de la Aleșd (P)

Publicat

în

 Ultimele 5 locuri disponibile: Holcim Romania oferă tinerilor absolvenți de liceu pregătire gratuită în cadrul Școlii Tehnice Holcim de la Aleșd; după absolvire, aceștia vor fi angajați în cadrul companiei

Programul educațional implementat de Holcim Romania, cu o durată de școlarizare de 2 ani, începe în septembrie 2021. La absolvire, tinerii vor primi o diplomă de calificare ca Tehnician în industria cimentului și vor avea posibilitatea de a face parte din echipa Grupului  Holcim Romania prin obținerea unui loc de muncă în apropierea zonei lor de reședință.

Programul de școlarizare gratuit propus de Holcim este recunoscut de către Ministerele Muncii și al Educației. Pe tot parcursul acestuia, Holcim Romania asigură pregătire teoretică și practică, burse de merit, transport, cazare și masă, toate materialele necesare studiului, echipament de protecție.

Electrica Furnizare Discount

Sesiunile practice sunt asigurate de specialiști în industria construcțiilor din cadrul Holcim și Somaco și includ: tehnologia de fabricare a cimentului, mentenanță mecanică, preventivă, electrică, calitate, tehnologia prefabricatelor, sănătate și securitate în muncă, protecția mediului.

Modulul general de educație va fi asigurat de către profesorii Colegiului Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd pentru materii precum: matematică, fizică, chimie, engleză, germană, desen tehnic, IT.

Alături de membrii echipei Holcim Romania, tinerii se vor putea dezvolta pe plan profesional, dar și personal, fiind ghidați pe tot parcursul programului de către specialiști cu o vastă experiență în domeniu.

„Prin intermediul Școlii Tehnice, ne dorim să aducem alături de noi tineri dornici să descopere această industrie a construcțiilor, care contribuie semnificativ la dezvoltarea comunităților. În cadrul Școlii, elevii vor avea posibilitatea să se dezvolte învățând de la specialiști în domeniu. Suntem mândri că, prin intermediul acestui proiect, ne aducem aportul la formarea noilor generații de profesioniști și ducem mai departe angajamentul nostru de a construi o lume mai bună”, a declarat Florina Rusneac, Manager Resurse Umane, Holcim Aleșd și Turda.

Elevii vor avea posibilitatea să se înscrie în program până la data de 7 septembrie. Pentru a aplica este necesar să se completeze cererea de înscriere și să se atașeze copia cărții de identitate, a certificatului de naștere și a celui de căsătorie (dacă este cazul), diploma de bacalaureat sau certificatul de absolvire, foaia matricolă  și adeverință de la medicul de familie.

Ulterior, între 8 – 10 septembrie, aceștia vor susține o serie de testări la matematică, fizică, chimie, engleză, precum și o evaluare a profilului psihologic și un interviu cu un specialist Holcim Romania.

Informații suplimentare și înscrieri pe site-ul www.holcim.ro sau la numarul de telefon 0758 016 284.

•••

Despre Grupul Holcim

Holcim construiește progres pentru oameni și pentru planetă. În calitate de lider global în furnizarea de soluții de construcții, compania contribuie la dezvoltarea unui mediu construit mai verde și mai inteligent, îmbunătățind nivelul de trai al oamenilor din întreaga lume. 

Holcim este prezent în 70 de țări la nivel mondial, reunind unele dintre cele mai de succes companii din industria construcțiilor: ACC, Aggregate Industries, Ambuja Cement, Disensa, Firestone Building Products, Geocycle, Holcim și Lafarge, cu peste 70.000 de angajați.

Despre Holcim România

Holcim (Romania) S.A. activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România. Compania deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare, 18 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi 3 terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman. Holcim are aproximativ 800 angajați în România.

Grupul de companii Holcim România include Somaco Grup Prefabricate (ce deține 5 fabrici de prefabricate și una de BCA) și Geocycle România (cu 3 puncte de lucru pentru pre-tratarea deșeurilor).

Citește mai mult

Cultură Educație

„Broderie pe fir de…ostășie”: O lansare de carte și un eveniment inedit. Autoarea prezintă întâmplări trăite de tatăl său, participant în cel de Al Doilea Război Mondial

Publicat

în

„Broderie pe fir de…ostășie”: O lansare de carte și un eveniment inedit. Autoarea prezintă întâmplări trăite de tatăl său, participant în cel de Al Doilea Război Mondial

Batalionul 136 Geniu „Apulum'” a găzduit astăzi un eveniment inedit. Este vorba despre volumul „Broderie pe fir de…ostășie”, semnat de scriitoarea Veronica Oșorheian, în care se prezintă întâmplări trăite de tatăl autoarei, participant în cel de Al Doilea Război Mondial, dar și amintiri din cei 13 ani în care a lucrat ca personal civil în cadrul Brigăzii V Vânători de Munte „Avram Iancu” din Alba Iulia, până în 2002 când s-a pensionat.

Evenimentul a fost unul deosebit și emoționant pentru că a adunat laolaltă foști ofițeri și comandanți din acea perioadă, în aceeași cazarmă în care funcționau pe vremuri Vânătorii de Munte. Din respect pentru comandanții și foștii colegi care au plecat din această lume, la îndemnul autoarei, s-a ținut un moment de reculegere.

Înzestrată cu simțul umorului și mult optimism, Veronica Oșorheian a reușit să surprindă evocări literare despre acele vremuri, adeseori grave, serioase, uneori presărate cu umor, care stârnesc hazul și binedispun.

Electrica Furnizare Discount

Despre aceste amintiri scrise, autoarea spune: „Această foaie rămâne un semn de bucurie pentru aprecierea de care m-am bucurat, în cadrul Brigăzii V Vânători de Munte „Avram Iancu”, iar „Broderia pe firul ostășiei” va fi un motiv de reflexie asupra câtorva întâmplări trăite alături de cei amintiți în poveste (și nu numai), într-o vreme de pace – din timpul unui regim totalitar, dar și din vremea schimbării acelui regim, în decembrie 1989 – eveniment pe care l-au cercetat unii și alții, vreme de vreo treizeci de ani, fără să-i deslușească cineva, în întregime, adevărul.”

Volumul cuprinde și un mănunchi de fotografii realizate în aplicații, în special, iar prezentarea lor a constituit un moment emoționant pentru toți cei prezenți, stârnind amintiri și păreri de rău pentru cei ce nu mai sunt.

În lungul șir de volume publicate, douăzeci la număr până acum, în special proză, dar și poezie, de-a lungul vremii, cinci dintre acestea au fost lansate în cadrul unor evenimente organizate și găzduite de Cercul Militar Alba Iulia.

Din respect și prețuire pentru anii lucrați în Armată, autoarea a adresat un gând în versuri Vânătorilor de Munte:

„Oricare armă își are o poveste
Și țelul suprem – să apere glia,
Dar Vânătorii de Munte ce apără creste,
Din munții semeți ce țin România,
La poalele lor, sunt o armă aleasă
De vrednici oșteni cu drag de-a lor glie
Ce ține oștirii locul de casă
Și nației noastre, de preț – bogăție.
În codru-i viață, când ea se întrece
Să fie tot una cu frunza, cu iarba
Și-a ei pregătire ce-n munți o petrece
Să fie cu rost, nu făcută degeaba.
Și stânca din munte rămâne mirată
Și mută rămâne, când este cuprinsă
De brațul puternic, să fie urcată,
Pe coarda alpină – pe stâncă întinsă.
Câți au curajul să facă o punte?
Nu punte pe care să treci peste-o apă,
Ci una acolo-ntre creste de munte,
Pe care oștean și cal – împreună s-o treacă.
De-i tabăra pusă-n poiană aleasă,
Răcoare-i dă bradul și apă izvorul,
Iar cântul de păsări, din umbra cea deasă,
De prunci și neveste, aprinde-i-or dorul.
Și tot ea scrutează, în iarnă, pădurea
De cetină verde învelită în nea,
Când, pe pârtia albă, se-ntrec – pe aiurea,
Prin munții ce-n noapte, sărută o stea.
Împliniri le doresc, în orice-anotimp,
Sănătoși ei să fie, cu grijă de glie,
De cei care vin, cinstiți – peste timp,
Prin faptele lor de bărbăție.”

Prezentarea volumului a fost asigurată de dr. Gabriela Mircea, care a prezentat în cadrul acestui eveniment și volumul „Petre Dulfu – Dumnezeu și oamenii”, semnat tot de Veronica Oșorheian, un volum considerat valoros pentru literatura românească.

La final au luat cuvântul foști comandanți ai Brigăzii V Vânători de Munte „Avram Iancu”, foști ofițeri și prieteni, iar din partea Batalionului 136 Geniu „Apulum” a vorbit domnul maior Adrian Popa. Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe și alese felicitări.
Acțiunea a fost organizată de Cercul Militar Alba Iulia și Batalionul 136 Geniu „Apulum”, cu sprijinul ANCMRR – Filiala Gemina Alba Iulia.
Text: dr. Petruța Pop

Foto: Robert Ghergu, Mr. Iulian Gorun

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare