Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Judeţul Alba, pe locul 3 în topul accidentelor de muncă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cadrul întâlnirii ce a avut loc la sala de conferinţe a Hotelului Parc din Alba Iulia, cu prilejul Zilei Internaţionale a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă, ing. Vasile Suciu, şef Serviciu SSM în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba a prezentat mai multe statistici referitoare la accidentele de muncă produse la nivel naţional, dar şi în judeţul nostru. Astfel, potrivit documentelor, anul trecut, cele mai multe accidente de muncă s-au produs în domeniul construcţiilor, în silvicultură, exploatări forestiere şi în transporturi. La nivelul judeţului, în anul 2010 s-au produs 74 accidente de muncă. În Regiunea Centru, Alba ocupă locul 3 în clasamentul întocmit în funcţie de numărul accidentaţilor, pe primul loc situându-se judeţul Mureş – cu 112 accidentaţi, iar pe ultimul este Covasna – cu 25 accidentaţi. În ceea ce priveşte accidentaţii mortal la nivelul Regiunii Centru, Alba se situează pe poziţia a treia, cu 4 accidente mortale, în Braşov fiind consemnate 10 accidente mortale, iar în Sibiu s-a înregistrat, în 2010, un singur accident mortal. În funcţie de zilele săptămânii în care s-au produs accidentele, statisticile demonstrează că cele mai multe accidente de muncă s-au produs în zilele de luni, miercuri, joi şi vineri. Ţinând seama de ora la care au avut loc accidentele de muncă se observă că între orele 9.00 şi 11.00 s-au înregistrat  cele mai multe astfel de evenimente. Vârsta la care se produc cele mai multe accidente de muncă este cuprinsă între 40 şi 50 de ani, în timp ce în rândul tinerilor până la 20 de ani se înregistrează cele mai puţin accidente de muncă. În funcţie de vechimea în muncă, s-a constatat că cele mai multe accidente de muncă au loc în rândul angajaţilor cu o vechime în muncă mai mare de 20 de ani. În ceea ce priveşte vechimea la locul de muncă, 64,5 la sută dintre accidentele de muncă sunt înregistrate la angajaţii cu o vechime la locul de muncă sub 5 ani.
În trimestrul I al acestui an, la nivelul judeţului s-au produs 16 accidente de muncă, din care două mortale şi 14 soldate cu incapacitate temporară de muncă. Numărul accidentelor de muncă este în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost înregistrate 21 accidente de muncă. (A.D.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!


Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Cod de conduită împotriva xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în universități

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cod de conduită împotriva xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în universități Pentru a preveni apariția unor evenimente înregistrate în alte țări în urma faptelor asociate antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură și pentru a combate comportamentele care duc la astfel de fapte, Ministerul Educației (ME) a publicat miercuri un ordin ce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea