Rămâi conectat

Politică Administrație

Ionel Nicolae:”Coşul de solidaritate” pentru pensionari este o iniţiativă a UNPR!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Interviu cu domnul Ionel NICOLAE, preşedintele Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR) Alba

 

– Vă rog să prezentaţi cititorilor noştri un scurt curriculum vitae.
– Mă numesc Nicolae Ionel, am 44 ani, locuiesc în Sebeş, sunt absolvent al Facultăţii de Electromecanică Craiova şi al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „1 Ddecembrie 1918” Alba Iulia, deţin un master în Drept, în momentul de faţă sunt angajat la SC Electrica Serv SA, AISE Alba Iulia şi sunt căsătorit. Cred că ajunge atât, pentru că nu-mi prea place să vorbesc despre mine. Mai ales că am un principiu: despre om, cel mai bine vorbesc faptele lui.
– În ce fel va regăsiţi în politica UNPR?
– UNPR reprezintă stânga responsabilă şi, în mai puţin de doi ani de când a luat naştere, a demonstrat că se poate face şi o altfel de politică. Nu cu promisiuni populiste, nu prin demagogie şi spectacole de televiziune. Ci prin măsuri corecte de stânga, măsuri responsabile, care vin în ajutorul celor mai vulnerabili dintre noi în faţa efectelor crizei economice.
– De ce UNPR a optat pentru un parteneriat cu actuala putere?
– Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) a intrat la guvernare într-o perioadă extrem de dificilă şi a decis să susţină guvernul pentru că stabilitatea a fost şi rămâne pentru UNPR o prioritate de interes naţional. Dacă vroiam să câştigăm voturi, rămâneam în Opoziţie şi îi lăsam pe alţii să plătească preţul crizei. Dar între interesul politic şi interesul naţional, noi am ales interesul naţional. Ce-ar fi fost dacă, peste criza economică mondială care a afectat şi ţara noastră, s-ar fi suprapus o criză politică? România ar fi căzut în prăpastie, iar nimeni şi nimic nu ar mai fi reuşit să o salveze.
– Cum veţi aborda viitoarele alegeri locale? Pe liste comune cu PD-L?
– În primul rând, UNPR susţine un parteneriat pragmatic, nu ideologic, cu PD-L. Vreau să subliniez foarte clar: UNPR va avea liste proprii de candidaţi pentru toate consiliile locale şi pentru Consiliul Judeţean. Tocmai pentru că ne respectăm valorile şi identitatea, UNPR va merge în viitoarele alegeri pe propriile picioare şi sunt convins că va obţine un scor foarte bun.
– Care sunt principalele mesaje şi obiective ale UNPR la nivel naţional?
– UNPR rămâne un partid de centru-stânga, un partid responsabil, care a asigurat stabilitatea României în momente de criză. Mergem mai departe cu taxa pe averile mari şi foarte mari. Mergem mai departe cu revendicarea privind creşterea salariilor şi a pensiilor, atunci când economia va permite. Şi mergem mai departe cu preocuparea noastră pentru oamenii cu venituri scăzute, pentru bătrâni, pentru tineri, pentru muncitori şi agricultori. România nu-şi permite luxul populismului, dar nici nu mai poate suporta austeritatea.
Taxa de solidaritate asupra averilor mari şi foarte mari, proiect de lege iniţiat de UNPR, se află în ultima etapă a procedurilor parlamentare şi sperăm să fie aplicată cât mai curând. Această taxă de solidaritate asupra averilor mari şi foarte mari impune persoanelor cu averi mai mari de 450.000 de euro să plătească o taxă anuală de 1% din cuantumul averii, pentru o perioadă de 3 ani. Estimările noastre arată că încasările la bugetul de stat vor fi de aproximativ 9 miliarde de euro, iar propunerea noastră este ca aceşti bani să fie utilizaţi pentru plata pensiilor. Un important semnal pozitiv este demararea programului social „Coşul de solidaritate” pentru pensionari. Această propunere a UNPR, gândită de specialiştii din domeniul protecţiei sociale, a fost acceptată de către partenerii noştri, fiind adoptată prin hotărâre de guvern. Este un sprijin major pentru pensionarii din România, care vor putea achiziţiona alimente de bază la preţ de producător. Iar acest lucru va fi realizat, datorită soluţiilor propuse de UNPR, fară niciun cost suplimentar de la bugetul de stat, ci printr-un efort serios de organizare. Este un proiect gândit până la ultimul detaliu, care nu lasă nimic la voia întâmplării. Iar datoria noastră, a membrilor UNPR, este să supervizăm întregul proces, să ne asigurăm că lucrurile vor merge bine şi să comunicăm foarte bine. Implementarea acestui program de sprijin pentru pensionari este numai meritul UNPR şi trebuie să arătăm foarte clar acest lucru. Aceste măsuri propuse de UNPR sunt măsuri responsabile, care ţin cont de situaţia economică dificilă, dar şi de nevoia acută de protecţie socială. Şi vă mărturisesc un lucru: nu este uşor să impui măsuri de stânga, într-o coaliţie cu partide de dreapta. Dar am reuşit să avem un dialog corect şi constructiv cu partenerii. Iar PDL şi UDMR au înţeles că UNPR nu va abandona aceste măsuri de stânga responsabile şi nu va da înapoi.
– Dar la nivel local? Care sunt mesajele şi obiectivele?
– Mesajele se integrează în liniile generale ale strategiei noastre politice, de la nivel naţional. Desigur, adaptate realităţii din judeţul nostru, specificului acestuia, respectiv unor grupuri ţintă defavorizate şi rămase, din păcate, oarecum în afara sferei de interes. Ne-am arătat deja interesul deschis faţă de pensionari, urmează să ne adresăm şomerilor rezultaţi din restructurarea economică, mai ales celor din zonele monoindustriale precum Cugirul, Zlatna şi altele. De asemenea, celor din Munţii Apuseni, pentru care încă nu s-au găsit cele mai bune soluţii. La nivel local avem un obiectiv foarte precis: să obţinem la alegerile locale un scor de 10-13 %, care să ne permită participarea la luarea deciziilor în ceea ce priveşte soarta grupurilor şi comunităţilor defavorizate. Iar acestea pot fi sigure că nu le vom lăsa fără sprijinul nostru, în viitor.
– Vă mulţumesc, succes!
a consemnat Ioan HĂNŢULESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea