Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Politică Administrație

Ionel Nicolae:”Coşul de solidaritate” pentru pensionari este o iniţiativă a UNPR!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Interviu cu domnul Ionel NICOLAE, preşedintele Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR) Alba

 

– Vă rog să prezentaţi cititorilor noştri un scurt curriculum vitae.
– Mă numesc Nicolae Ionel, am 44 ani, locuiesc în Sebeş, sunt absolvent al Facultăţii de Electromecanică Craiova şi al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „1 Ddecembrie 1918” Alba Iulia, deţin un master în Drept, în momentul de faţă sunt angajat la SC Electrica Serv SA, AISE Alba Iulia şi sunt căsătorit. Cred că ajunge atât, pentru că nu-mi prea place să vorbesc despre mine. Mai ales că am un principiu: despre om, cel mai bine vorbesc faptele lui.
– În ce fel va regăsiţi în politica UNPR?
– UNPR reprezintă stânga responsabilă şi, în mai puţin de doi ani de când a luat naştere, a demonstrat că se poate face şi o altfel de politică. Nu cu promisiuni populiste, nu prin demagogie şi spectacole de televiziune. Ci prin măsuri corecte de stânga, măsuri responsabile, care vin în ajutorul celor mai vulnerabili dintre noi în faţa efectelor crizei economice.
– De ce UNPR a optat pentru un parteneriat cu actuala putere?
– Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) a intrat la guvernare într-o perioadă extrem de dificilă şi a decis să susţină guvernul pentru că stabilitatea a fost şi rămâne pentru UNPR o prioritate de interes naţional. Dacă vroiam să câştigăm voturi, rămâneam în Opoziţie şi îi lăsam pe alţii să plătească preţul crizei. Dar între interesul politic şi interesul naţional, noi am ales interesul naţional. Ce-ar fi fost dacă, peste criza economică mondială care a afectat şi ţara noastră, s-ar fi suprapus o criză politică? România ar fi căzut în prăpastie, iar nimeni şi nimic nu ar mai fi reuşit să o salveze.
– Cum veţi aborda viitoarele alegeri locale? Pe liste comune cu PD-L?
– În primul rând, UNPR susţine un parteneriat pragmatic, nu ideologic, cu PD-L. Vreau să subliniez foarte clar: UNPR va avea liste proprii de candidaţi pentru toate consiliile locale şi pentru Consiliul Judeţean. Tocmai pentru că ne respectăm valorile şi identitatea, UNPR va merge în viitoarele alegeri pe propriile picioare şi sunt convins că va obţine un scor foarte bun.
– Care sunt principalele mesaje şi obiective ale UNPR la nivel naţional?
– UNPR rămâne un partid de centru-stânga, un partid responsabil, care a asigurat stabilitatea României în momente de criză. Mergem mai departe cu taxa pe averile mari şi foarte mari. Mergem mai departe cu revendicarea privind creşterea salariilor şi a pensiilor, atunci când economia va permite. Şi mergem mai departe cu preocuparea noastră pentru oamenii cu venituri scăzute, pentru bătrâni, pentru tineri, pentru muncitori şi agricultori. România nu-şi permite luxul populismului, dar nici nu mai poate suporta austeritatea.
Taxa de solidaritate asupra averilor mari şi foarte mari, proiect de lege iniţiat de UNPR, se află în ultima etapă a procedurilor parlamentare şi sperăm să fie aplicată cât mai curând. Această taxă de solidaritate asupra averilor mari şi foarte mari impune persoanelor cu averi mai mari de 450.000 de euro să plătească o taxă anuală de 1% din cuantumul averii, pentru o perioadă de 3 ani. Estimările noastre arată că încasările la bugetul de stat vor fi de aproximativ 9 miliarde de euro, iar propunerea noastră este ca aceşti bani să fie utilizaţi pentru plata pensiilor. Un important semnal pozitiv este demararea programului social „Coşul de solidaritate” pentru pensionari. Această propunere a UNPR, gândită de specialiştii din domeniul protecţiei sociale, a fost acceptată de către partenerii noştri, fiind adoptată prin hotărâre de guvern. Este un sprijin major pentru pensionarii din România, care vor putea achiziţiona alimente de bază la preţ de producător. Iar acest lucru va fi realizat, datorită soluţiilor propuse de UNPR, fară niciun cost suplimentar de la bugetul de stat, ci printr-un efort serios de organizare. Este un proiect gândit până la ultimul detaliu, care nu lasă nimic la voia întâmplării. Iar datoria noastră, a membrilor UNPR, este să supervizăm întregul proces, să ne asigurăm că lucrurile vor merge bine şi să comunicăm foarte bine. Implementarea acestui program de sprijin pentru pensionari este numai meritul UNPR şi trebuie să arătăm foarte clar acest lucru. Aceste măsuri propuse de UNPR sunt măsuri responsabile, care ţin cont de situaţia economică dificilă, dar şi de nevoia acută de protecţie socială. Şi vă mărturisesc un lucru: nu este uşor să impui măsuri de stânga, într-o coaliţie cu partide de dreapta. Dar am reuşit să avem un dialog corect şi constructiv cu partenerii. Iar PDL şi UDMR au înţeles că UNPR nu va abandona aceste măsuri de stânga responsabile şi nu va da înapoi.
– Dar la nivel local? Care sunt mesajele şi obiectivele?
– Mesajele se integrează în liniile generale ale strategiei noastre politice, de la nivel naţional. Desigur, adaptate realităţii din judeţul nostru, specificului acestuia, respectiv unor grupuri ţintă defavorizate şi rămase, din păcate, oarecum în afara sferei de interes. Ne-am arătat deja interesul deschis faţă de pensionari, urmează să ne adresăm şomerilor rezultaţi din restructurarea economică, mai ales celor din zonele monoindustriale precum Cugirul, Zlatna şi altele. De asemenea, celor din Munţii Apuseni, pentru care încă nu s-au găsit cele mai bune soluţii. La nivel local avem un obiectiv foarte precis: să obţinem la alegerile locale un scor de 10-13 %, care să ne permită participarea la luarea deciziilor în ceea ce priveşte soarta grupurilor şi comunităţilor defavorizate. Iar acestea pot fi sigure că nu le vom lăsa fără sprijinul nostru, în viitor.
– Vă mulţumesc, succes!
a consemnat Ioan HĂNŢULESCU

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

FOTO| Sicoe Mihai, noul președinte interimar al TSD Alba. Tinerii social-democrați și-au ales noul președinte și un nou birou de conducere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

FOTO| Sicoe Mihai, noul președinte interimar al TSD Alba. Tinerii social-democrați și-au ales noul președinte și un nou birou de conducere

În cursul zilei de joi, 11 august, tinerii social-democrați și-au ales noul președinte, în persoana lui Sicoe Mihai și un nou birou de conducere. Noua structura de conducere trebuie validata în Consiliul Politic Județean.

„La sediul PSD Alba am participat, alături de secretarul executiv, Corneliu Muresan, fost președinte al TSD Alba, la o nouă întâlnire cu tinerii social-democrați, care doresc să se implice în politică și să lase în urma lor lucruri bune, pozitive, pentru cei din jur.

Noua structura de conducere trebuie validata în Consiliul Politic Județean. Îmi doresc ca în noua echipa a tinerilor social-democrați sa facă parte și membrii noștri de la tineret care sunt în partid de mai mulți ani.

Elit - Gustul Desăvârșit

Tinerii trebuie să aibă o șansă în politică. Cei cu care m-am întâlnit astăzi sunt muncitori, au succes pe plan profesional și sunt convins că pot aduce plusvaloare comunităților din care fac parte!

În următoarea perioadă, vom organiza mai multe întâlniri și ne vom implica în diverse activități benefice oamenilor, așa cum am mai făcut! Mult succes tinerilor noștri! Mult succes noului președinte și echipei sale!”, a transmis deputatul Radu Tuhuț.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Prin noua ordonanță de creștere a taxelor, Guvernul ne taxează și pensiile pentru care contribuim la Pilonul II. Prevederea intră în vigoare din 2023 și sunt impozitate și dividendele încasate de fondurile de pensii.

Pe lângă faptul că măsura este imorală, este și neconstituțională, pentru că presupune practic o dublă impozitare. În majoritatea țărilor europene cu sisteme de pensii private, au fost implementate prin legislațiile naționale exceptarea de la plata impozitului pe câștigurile din investiții în perioada de acumulare a pensiilor private.

Deși nu a fost dezbătută, măsura este un prim pas spre naționalizarea Pilonului II de pensii. Coaliția PSD-PNL vrea să pună mâna pe banii românilor din Pilonul II, iar noul plan este în lucru în ministerul condus de Adrian Câciu. Spre deosebire de epoca Dragnea, când s-a mai încercat naționalizarea pilonului II, planul este acum mult mai perfid și este susținut de PNL și de președintele Klaus Iohannis.

Elit - Gustul Desăvârșit

Planul este să gonească administratorii de fonduri din România, ca apoi să preia activele noastre administrate de aceștia, și, evident, contribuția lunară. Din această cauză au început să taxeze dividendele, astfel încât să poată arăta apoi că rentabilitatea fondurilor de pensii private e tot mai scăzută. În final, Coaliția Sărăciei PSD-PNL-UDMR va fura banii pe care românii i-au cotizat la fondurile de pensii private.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea