Rămâi conectat

Curier Județean

Înființarea unei rețele de distribuție a gazelor naturale, în comuna Beghin: Primăria a depus solicitarea acordului de mediu din partea APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Înființarea unei rețele de distribuție a gazelor naturale, în comuna Beghin: Primăria a depus solicitarea acordului de mediu din partea APM Alba

Primăria Berghin a decis înființarea unei rețele de distribuție cu gaze naturale, ]n vederea îmbunătățirii calității vieții locuitorilor comunei. Astfel, primăria a solicitat emiterea acordului de mediu.

Berghin este o comună în judeţul Alba, Transilvania, România, situată la o distanta de 20 de Km fata de reşedinţa de judeţ (AlbaIulia).

Alimentarea cu gaze naturale a comunei Berghin, cu satele aparţinătoare Berghin, Henig, Straja şi Ghirbom, judeţul Alba se va realiza conform Avizului de Principiu emis de Transgaz nr. DD 35222/25.06.2020, din Staţia de reglare – măsurare predare (SRMP) proiectată la limita UAT Henig, comuna Berghin.

Cea mai apropiată reţea de gaze naturale este conducta de înaltă presiune, Band — Ganesti — Botorca — Bacia (Vest Il), DN 600, PN 40 bar, a unui modul SRM de PN 40 bar, cu o capacitate tehnologica de Q= 7.000 Sm3 /h (din solicitare), ce va fi situată la limita administrativ teritorială a localității Berghin, în satul Henig, la circa 2km.

În funcţie de soluţia de alimentare, traseul conductei va urma traseele drumurilor de acces in comuna pentru alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor, pe ambele parti ale drumului.

Reţeaua de gaze naturale va fi amplasată pe domeniul public al comunei Berghin. Branşamente de gaze naturale de presiune medie, cu posturi de reglare la capăt, pentru 1.233 imobile şi instituţii publice.

Conducta va fi amplasată în afara carosabilului la o distanta de 1-1,50 m de limitele de proprietate cu respectarea normelor tehnice impuse de NTPEE – 2018 referitoare la proiectarea si exploatarea retelelor de gaze naturale.

Lungimea traseului va fi de aproximativ 38.000 m (38 km) rețea distribuţie și 3.400 m (3,4 km) de racord de înaltă presiune și dimensionarea acestuia va fi facută după obținerea tuturor avizelor și a soluției de alimentare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea