Rămâi conectat

Ştirea Ta

Infidelitatea online, periculoasă pentru cuplu?

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    În era reţelelor de socializare dezvoltate, poate fi greu pentru unii dintre noi să nu tragem cu ochiul la persoane interesante de sex opus deşi…… avem deja o relaţie. Când se poate vorbi despre infidelitate online? La întrebarea asta şi nu numai ne răspund o femeie şi un bărbat.
lCe înţelegi prin infidelitate online?
EA: infidelitatea online intervine atunci când partenerul îşi petrece foarte mult timp pe o reţea de socializare şi neglijează relaţia actuală, asta indiferent dacă vorbeşte mai mult cu o anumită femeie sau nu. Atât timp cât socializează cu persoane de sex opus în detrimentul relaţiei, înseamnă că înşală.
EL: când îţi neglijezi partenera pentru că ai o relaţie extraconjugală care începe pe Internet şi continuă cu o întâlnire reală sau chiar mai mult de atât.
lDacă adaugi în lista de prieteni fostul/fosta e ceva grav?
EA: depinde de intenţii, de context. Dacă îl adaugi pentru că oricum ai rămas în relaţii bune cu el şi iubitul tău ştie asta, e ok. E şi mai ok dacă fostul are şi el pe cineva, e mai sigur pentru posibilele suspiciuni ale actualului. Dacă fostul e singur, eu zic că nu e ok să îl adaugi.
EL: sincer, şi dacă ar avea pe cineva şi dacă s-ar cunoaşte cu actuala iubită şi tot cred că aş aduce ceva gelozii în cuplu. Să zicem că, dacă ai o iubită înţelegătoare, se poate, în limitele bunului simţ. În acelaşi timp, sunt conştient că sunt bărbaţi care îşi adaugă fostele fără ca iubita actuală să ştie.
lDacă îţi faci un cont pe un site de tip matrimonial înseamnă că urmează să te desparţi?
EA: categoric, da. Ce cauţi pe un site pentru oameni singuri cu un profil în care cu siguranţă ascunzi realitatea dacă nu pe cineva nou pentru tine?
EL: aş fi ipocrit să bag placa cu „îţi testezi puterea de cucerire dar rămâi fidel actualei relaţii”. Când îţi faci cont pe un site unde se presupune că se pot forma perechi, e clar că nu vrei să mai ai vreo treabă cu actuala parteneră.
lDacă priveşti şi eşti privit pe webcam înseamnă că deja ai o altă relaţie şi înşeli?
EA: dacă lucrezi la un videochat, nu e problemă. GLUMESC! Paradoxal, nu cred că se poate spune că ai o altă relaţie, dar cred că se poate spune că înşeli. Cel puţin eu aşa cred.
EL: deşi cunoaştem vedete de pe plaiurile mioritice care au fost iertate pentru un episod de genul ăsta, într-o relaţie „cu capul pe umeri” însă, indiferent dacă celălalt află sau nu, eu zic că înşeli, chiar şi aşa, virtual. De acolo până la ceva real nu poate fi drum lung.
lCând crezi că trebuie să spui stop în posibila infidelitate online?
EA: când calculatorul, Internetul, profilul lui de pe reţeaua de socializare, posibilul telefon ţinut pe silenţios şi poate nu doar atât îţi dau complet peste cap relaţia. Dacă nu schimbă nimic din toate astea în timp util, trebuie să spui stop.
EL: când cel de lângă tine petrece mai mult timp în faţa calculatorului decât cu tine şi în paralel, îşi schimbă comportamentul faţă de tine.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA: Groapă de gunoi improvizată în Alba Iulia: Mormane de deșeuri pe marginea drumului, în apropierea unor cămine studențești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Groapă de gunoi improvizată în Alba Iulia: Mormane de deșeuri pe marginea drumului, în apropierea unor cămine studențești Deșeuri menajere și alimentare, resturi din construcții, bucăți de mobilier sau saci cu alte gunoaie, dar mai ales o imagine dezolantă! Asta se vede și se simte pe strada Pinului din municipiului Alba Iulia, mai precis în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea