Rămâi conectat

Ştirea Ta

Infidelitatea online, periculoasă pentru cuplu?

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    În era reţelelor de socializare dezvoltate, poate fi greu pentru unii dintre noi să nu tragem cu ochiul la persoane interesante de sex opus deşi…… avem deja o relaţie. Când se poate vorbi despre infidelitate online? La întrebarea asta şi nu numai ne răspund o femeie şi un bărbat.
lCe înţelegi prin infidelitate online?
EA: infidelitatea online intervine atunci când partenerul îşi petrece foarte mult timp pe o reţea de socializare şi neglijează relaţia actuală, asta indiferent dacă vorbeşte mai mult cu o anumită femeie sau nu. Atât timp cât socializează cu persoane de sex opus în detrimentul relaţiei, înseamnă că înşală.
EL: când îţi neglijezi partenera pentru că ai o relaţie extraconjugală care începe pe Internet şi continuă cu o întâlnire reală sau chiar mai mult de atât.
lDacă adaugi în lista de prieteni fostul/fosta e ceva grav?
EA: depinde de intenţii, de context. Dacă îl adaugi pentru că oricum ai rămas în relaţii bune cu el şi iubitul tău ştie asta, e ok. E şi mai ok dacă fostul are şi el pe cineva, e mai sigur pentru posibilele suspiciuni ale actualului. Dacă fostul e singur, eu zic că nu e ok să îl adaugi.
EL: sincer, şi dacă ar avea pe cineva şi dacă s-ar cunoaşte cu actuala iubită şi tot cred că aş aduce ceva gelozii în cuplu. Să zicem că, dacă ai o iubită înţelegătoare, se poate, în limitele bunului simţ. În acelaşi timp, sunt conştient că sunt bărbaţi care îşi adaugă fostele fără ca iubita actuală să ştie.
lDacă îţi faci un cont pe un site de tip matrimonial înseamnă că urmează să te desparţi?
EA: categoric, da. Ce cauţi pe un site pentru oameni singuri cu un profil în care cu siguranţă ascunzi realitatea dacă nu pe cineva nou pentru tine?
EL: aş fi ipocrit să bag placa cu „îţi testezi puterea de cucerire dar rămâi fidel actualei relaţii”. Când îţi faci cont pe un site unde se presupune că se pot forma perechi, e clar că nu vrei să mai ai vreo treabă cu actuala parteneră.
lDacă priveşti şi eşti privit pe webcam înseamnă că deja ai o altă relaţie şi înşeli?
EA: dacă lucrezi la un videochat, nu e problemă. GLUMESC! Paradoxal, nu cred că se poate spune că ai o altă relaţie, dar cred că se poate spune că înşeli. Cel puţin eu aşa cred.
EL: deşi cunoaştem vedete de pe plaiurile mioritice care au fost iertate pentru un episod de genul ăsta, într-o relaţie „cu capul pe umeri” însă, indiferent dacă celălalt află sau nu, eu zic că înşeli, chiar şi aşa, virtual. De acolo până la ceva real nu poate fi drum lung.
lCând crezi că trebuie să spui stop în posibila infidelitate online?
EA: când calculatorul, Internetul, profilul lui de pe reţeaua de socializare, posibilul telefon ţinut pe silenţios şi poate nu doar atât îţi dau complet peste cap relaţia. Dacă nu schimbă nimic din toate astea în timp util, trebuie să spui stop.
EL: când cel de lângă tine petrece mai mult timp în faţa calculatorului decât cu tine şi în paralel, îşi schimbă comportamentul faţă de tine.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| O mașină de poliție a reușit să blocheze intrarea într-o intersecție, în centrul municipiului Aiud

Ziarul Unirea

Publicat

în

O mașină de poliție a reușit să blocheze intrarea într-o intersecție, în centrul municipiului Aiud

Un cititor ziarulunirea.ro a trimis o serie de imagini pe adresa redacției, care surprind o situație jenantă. Acestea înfățișează o mașină de Poliție parcată în mijlocul unei intersecții din centrul orașului, în fața secției de poliție.

Cititorul care a trimis imaginile a declarat că în Aiud, în fața secției de poliție, „toată lumea parchează cum dorește”, sugerând astfel că polițiștii nu ar respecta nici măcar regulile elementare de circulație.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mulți dintre cei care au trecut prin zonă s-au arătat revoltați de faptul că polițiștii, care ar trebui să fie exemplul de urmat în ceea ce privește respectarea legilor și regulilor de circulație, parchează mașinile în locuri interzise.

Este de așteptat ca această situație să fie luată în serios de către autoritățile locale și că vor fi luate măsuri pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete în viitor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Frumusețea neașteptată într-o toaletă din Alba Iulia: Un gest mic care poate aduce o mare schimbare a stării de spirit

BONTEA Alexandru

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Frumusețea neașteptată într-o toaletă din Alba Iulia: Un gest mic care poate aduce o mare schimbare a stării de spirit

Într-o toaletă publică din Alba Iulia, se găsesc câteva flori. Poate la prima vedere, această imagine pare neobișnuită, dar poate aduce un strop de culoare și viață într-un loc care este, de obicei, rece și impersonal.

Un cetățean din Municipiul Alba Iulia a postat pe rețeaua de socializare câteva imagini în care prezintă florile așezate pe o măsuță, între două bănci.

Elit - Gustul Desăvârșit

Este interesant de observat cum aceste flori pot avea un impact pozitiv asupra stării de spirit a celor care folosesc toaleta. În loc să fie un spațiu rece și inospitalier, această toaletă poate fi văzută ca un spațiu plin de viață și culoare. De asemenea, aceste flori pot inspira oamenii să îngrijească mai bine și să protejeze natura, să caute să aducă frumusețe și în alte spații publice.

Gestul a fost bine primit și de către cei care au văzut postarea, având reacții pozitive referitor la acest gest al angajaților


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO VIDEO ȘTIREA TA| Lucrări de reparare și modernizare, demarate în Cimitirul Eroilor din Alba Iulia

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

FOTO VIDEO ȘTIREA TA| Lucrări de reparare și modernizare, demarate în Cimitirul Eroilor din Alba Iulia

Au fost demarate lucrări de modernizare în Cimitirul Eroilor. Un cetățean a trimis pe adresa redacției mai multe fotografii cu stadiul în care se află lucrările.

Lucrările abia ce au înceut, urmând a fi reparate crucile, bordurile de delimitare vor fi refăcute și se va confecţiona şi amplasa un panou informativ din plexiglas cu suport din ţeavă inox fixat în beton, care să cuprindă schiţa de amplasare a mormintelor, numele şi prenumele eroilor în ordine alfabetică, cu rândul şi numărul de mormânt unde este înmormântat. La capătul fiecărui rând se va amplasa câte o plăcuţă din plexiglas cu suport din ţeavă de inox cu numărul rândului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cimitirul Eroilor, cu o suprafaţă de 1904 mp, este înscris în proprietatea Oraşului Alba Iulia.

Cimitirul Eroilor a fost amenajat, după al Doilea Război Mondial, în majoritate cu morminte de soldaţi români şi sovietici care au murit luptând pentru libertate, credinţă, întregirea neamului şi a teritoriului naţional.

Cinstindu-ne înaintaşii, făcând cunoscute faptele şi jerfa lor în slujba patriei, ne respectăm actele istorice şi pe făptuitorii lor. îngrijirea locurilor în care aceştia îşi dorm somnul de veci, constituie nu numai un gest de recunoştinţă, dar şi o operă de educaţie şi cultură pentru generaţiile viitoare.

Conform prevederilor din Legea 379/2003 – cu privire la regimul mormintelor şi operelor comemorative de război, art. 37 – Consiliile Locale ale oraşelor au atribuţia de a asigura protejarea mormintelor şi operelor comemorative de război situate pe raza lor teritorială.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare