Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Industria Galda de Jos îşi pierde „simbolul” dintre buturi | Cătălin Ştef: „Renunţ la fotbal pentru viitorul familiei! La Industria am petrecut cele mai frumoase momente ale carierei”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dacă nu cel mai iubit, dar cu siguranţă unul dintre cei mai apreciaţi fotbalişti care activează la Industria Galda de Jos, portarul Cătălin Ştef a luat o decizie importantă pentru viitor.

Titular incontestabil al divizionarei terţe, Cătălin a renunţat la activitatea fotbalistică, pentru a pleca în Germania la muncă. Goalkeeperul Galdei din ultimele 4 stagiuni părăseşte România, împreună cu întreaga familie şi se va stabili într-o localitate de lângă Freiburg, unde va începe să înveţe limba germană şi să lucreze la o fabrică de lapte praf pentru copii. „Plec cu ideea să mă stabilesc în Germania, sunt şanse minime să mai revin acasă, asta doar dacă nu mă descurc. Luasem decizia demult, încă din august şi pot spune că doar plăcerea de a juca fotbal m-a mai ţinut în aceste luni în România”, a precizat fotbalistul în vârstă de 28 de ani. „Fac asta pentru fetiţa mea Anastasia Cătălina, să îi asigur un viitor cât mai bun”, a mai spus Cătălin Ştef. Practic acesta calcă pe urmele altor jucători ai Industriei ce au abandonat „sportul rege” în anii anteriori, tocmai pentru a-şi rotunji veniturile, mijlocaşii Cristian Bodea şi Silviu Boloş. „Am pierdut un jucător emblematic pentru Industria, o parte din sufletul acestei echipe”, a declarat antrenorul Paul Ciucă, obligat să acopere un gol însemnat între buturi.

*”Fac asta pentru Anastasia Cătălina, fetiţa mea”

Jucător de nădejde între buturile formaţiei pregătite de Paul Ciucă, portarul a mai lucrat în vară câteva luni în Germania, când a „luat pulsul”, cum se spune, răstimp în care a refuzat şi oferte de a apăra la două echipe din zonă. „Chiar dacă pentru mine fotbalul este un drog, un microb puternic, în viitorul apropiat va trece pe locul al treilea, după şcoală şi serviciu. Asta nu exclude însă varianta ca în viitor, după ce situaţia se va stabiliza, să apăr iar, la o echipă din ligile inferioare ale Germaniei”, a menţionat Cătălin, rămas în memoria microbiştilor după acel duel al nervilor, cu atacantul Mediop, la loviturile de departajare ce au tranşat meciul de baraj de la Deva, cu CS Ghiroda.

Emoţionant este mesajul transmis de Cătălin Ştef la despărţirea fotbalistică de Industria Galda. „Va rămâne în suflet un mare gol, dar şi amintiri incredibile. De departe, aici am trăit cele mai frumoase momente ale carierei, ajunând la un pas de promovarea în eşalonul secund, o performanţă fantastică pentru noi. Sunt mândru că am făcut parte din acest colectiv. Menţionez că am întâlnit cea mai corectă conducere din activitatea mea, iar asta a contat enorm”, a încheiat Cătălin, deja fostul „înger păzitor” al Industriei.

Cătălin Ştef, Claudiu Haiduc, “Biba” Cernea, Flaviu Baghiu şi Alecu Cioară sunt cei 5 echipieri ai inimoasei formaţii din Galda ce au “supravieţuit” în lotul echipei de la promovarea realizată în 2014 şi până în prezent, trăind frumoasa poveste scrisă de această echipă ce mereu şi-a depăşit limitele.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea