Rămâi conectat

Sport

Industria Galda de Jos – “a fi, sau a nu fi“ în Liga a 3-a! Șansele de continuare în eșalonul terț depind de consilierii locali și negocierile cu CS Universitatea Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos este divizionara terță din Alba pentru care pauza competițională este una fierbinte! “Galben-albaștrii” sunt pe buza prăpastiei și trebuie să mai aștepte până la mijlocul lunii ianuarie pentru a afla dacă vor termina al 7-lea campionat consecutiv pe a treia scenă, sau vor arunca prosopul în intersezon.

În cele din urmă, lucrurile s-au liniștit oarecum, iar aleșii locali au aprobat, zilele trecute, suma de 150.000 de lei, cuvenită pentru acoperirea restanțelor din această toamnă, două salarii și alte cheltuieli, tocmai pentru a se încheia normal anul 2020.

Clasată pe ultima poziție a Seriei a 9-a, cu numai 4 puncte strânse în 10 runde, gruparea găldeană se află într-un moment delicat al existenței fotbalistice. Într-o primă fază, la mijlocul lunii noiembrie, înaintea disputelor cu Avântul Reghin și CS Ocna Mureș, Industria s-a văzut prinsă în mijlocul unui șantaj politic, continuarea finanțării depinzând de negocierile pentru postul de viceprimar al comunei, punându-se chiar problema retragerii.

Și, de aici încolo, necunoscutele se înmulțesc, totul învârtindu-se în jurul disponibilității Consiliului Local de a mai continua finanțarea formației din Liga a 3-a și în anul 2021, în ce formă și ce buget s-au aloca. Pe de altă parte CS Universitatea Alba Iulia și-a manifestat intenția de a prelua locul de pe a treia scenă, de a se implica, purtându-se negocieri clare pe această temă între reprezentanții Industriei și rectorul Daniel Breaz. În cazul în care ar fi acceptată colaborarea cu CSU Alba Iulia, în Consiliul de Admnistrație al ACS Industria Galda de Jos ar urma să intre trei reprezentanți ai formației albaiuliene, care i-ar înlocui pe membrii vechi, având implicit majoritatea în privința deciziilor.

*Jucătorii nu primesc dezlegări până în ianuarie

Tocmai până la lămurirea situației, din toate punctele de vedere, juridic, fotbalistic, financiar, s-a luat hotărârea ca până la mijlocul lunii ianuarie, câns ar fi prevăzută reluarea pregătirilor în vederea returului, jucătorii să fie blocați, adică să nu fie lăsați să plece. Asta chiar dacă Căt. Suciu, Frențiu, Haiduc, Cioară, Cunțan, Tegbo sau Tocu au oferte palpabile, din județ (CS Ocna Mureș sau Unirea Alba Iulia), sau de la echipe din zonă.

Principalul aspect, în jurul căruia se învârte totul, este dacă ne mai putem baza pe finanțarea venită de la Consiliul local. Și trebuie să ni se spună clar ce au de gând cu echipa de fotbal. Dacă nu se mai continuă în această formă, luăm în calcul, la modul cel mai serios posibil, retragerea din Liga a 3-a sau cele două variante de cedare a clubului unor noi investitori, una dintre acestea fiind CSU Alba Iulia”, a spus Marcel Giorgiu, președintele Industriei Galda de Jos.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele

Dan HENEGAR

Publicat

în

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off-ul Seriei 9 din Liga 3: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele accederii în „careul de ași” Ultima rundă a sezonului regular va decide numele ultimelor două echipe care vor obține biletele pentru play-off, asta întrucât primele clasate Gloria Bistrița […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea